De verschillende vormen van telecom & telecommunicatie

De verschillende vormen van telecom & telecommunicatie
Telecom

Telecommunicatie is niet meer weg te denken in de hedendaagse maatschappij, en dit kan toegepast worden op verschillende vlakken. Zowel voor het persoonlijk gebruik van gewone mensen tot het professioneel gebruik van telecommunicatie systemen door en voor bedrijven. als gevolg van de populariteit van de telecommunicatie zijn er ook veel verschillende providers die elk hun eigen diensten en aanbiedingen hebben.

Wat is Telecommunicatie

Telecom of telecommunicatie is een verzameling van verschillende communicatiemethoden en het staat voor het overbrengen van berichten over een lange afstand zonder dat iemand hier iets fysiek moet verplaatsen.

De telecommunicatie wordt vaak enkel besproken op vlak van de consument. Maar we wouden je toch even laten weten dat voor de meeste bedrijven telecommunicatie ook niet meer weg te denken is. Denk maar aan reclames van kledingwinkels tijdens de onderbreking van een tv-show of aan de advertenties die je als eerste zoekresultaten ziet op google. Dus voor zowel consumenten als bedrijven zijn deze systemen onvervangbaar en mega populair!

Hoe gebruiken wij Telecom

We hebben verschillende methoden om gebruik te kunnen maken van de telecom. Een van de meest voor de hand liggende methode is: de Telefoon van de vaste lijn waar je van huis naar huis me kon bellen tot een mobieltje tot de hedendaagse smartphones. We gebruiken deze methode van telecommunicatie al jaren. Maar er zijn ook nog vele andere methodes die we elke dag gebruiken zoals: Radio en internet zijn ook methodes die we niet meer uit het dagelijkse leven kunnen denken.

De verschillende vormen van Telecommunicatie

De meeste gebruiken de drie meest bekende vormen van telecommunicatie bijna dagelijks. We staan er vaak niet bij stil maar als onze telecommunicatie wegvalt zouden de meeste mensen niet meer weten wat te doen.

Radio

Radio zenders zenden muziek signalen uit die je door middel van een radio om kan zetten naar muziek. Naast het aankopen van een radio of een ontvanger heb je meestal geen extra kosten om te luisteren naar een radio. Dit is zowat de goedkoopste vorm van hedendaagse telecommunicatie. De verschillende radiostations hebben een andere frequentie waarop ze hun signalen verzenden. Wanneer er 2 zenders op dezelfde frequentie proberen uit te zenden, hoor je meestal het geluid van de zender die op dat moment de sterkste signalen uitzendt.

Televisie

Televisie of tv’s zijn al jaren in gebruik door de meeste mensen. Van de klassieke zwart wit tv’s tot kleurentelevisie met veel ruis tot kraakhelder beeld door de digitale tv en de nieuwste beeldschermen. Wanneer je een serie van 20 jaar geleden vergelijkt met een hedendaagse serie, lijkt het wel alsof de serie van 20 jaar geleden door een of andere amateur met een oude camera gemaakt werd.

Je hebt verschillende vormen hoe je televisie signalen kan ontvangen. In België en in Nederland nemen de meeste mensen een abonnement voor digitale tv via een kabel. In vele andere landen wordt er vaak ook gebruik gemaakt van satelliet tv aangezien het gratis is, in België en Nederland moet je hier helaas voor betalen.

Satelliet tv is dan wel weer een goede keuze voor de Nederlanders en Belgen die in het buitenland wonen, zo kunnen ze van alle Belgische en Nederlandse zenders genieten die ze al hun hele leven kennen.

Digitale tv wordt gebruikt door de meeste mensen, ze hebben ook meestal een digibox waarmee ze programma’s die ze eventueel zouden missen of later zouden willen bekijken kunnen opnemen. Dit is vooral handig wanneer er 2 programma’s op verschillende zenders uitgezonden worden op dezelfde tijd. Zo hoef je niet te kiezen welk programma je mist.

Tv via glasvezel is nog niet zo heel populair. Het werkt via het internet en kan meestal enkel gebruikt worden wanneer zowel je provider als hun digibox/ jouw eigen televisietoestel compatibel zijn met glasvezelkabels. Door de snelle data overdracht die mogelijk is door glasvezel zullen er meer en meer zenders uitgezonden kunnen worden door 1 kleine verbinding! Meer over tv's en tv abonnementen lezen kan ook op ons blog.

Telefoon

Of het nu gaat om vaste telefonie of mobiele telefoons, we kunnen er niet meer zonder en dat is een feit! Mensen vinden het tegenwoordig een hele uitdaging om een dag zonder hun mobiele telefoon door te brengen. Vaak is het mobieltje het eerste dat veel mensen zien in de ochtend. Ook kan je tegenwoordig alle bedrijven telefonisch contacteren om een vraag te stellen aan de klantendienst. Het hebben van een goed abonnement of een voordelig vast tarief is dan ook zeer belangrijk voor vele mensen.

Vaste telefonie

Deze vorm van telefonie kom je steeds minder en minder tegen. Meestal krijg je de vaste telefonie in een pakket samen met de televisie in je huis. De meeste jonge gezinnen nemen zelfs geen vaste telefoon meer in huis, ze gebruiken hun mobieltjes als enige manier om contact op te nemen. Vaste telefonie wordt wel nog gebruikt door de meeste bedrijven, waardoor het in het binnenland soms gratis is om het bedrijf te contacteren via een vaste telefoon.

Mobiele telefonie

Doordat Smartphones zo toegankelijk zijn voor iedereen hebben alle verschillende telefoon providers vaak verschillende abonnementen ter beschikking met allerlei voordelen en afgestemd op verschillende manieren van gebruik. Zo heb je, voor de mensen die hun mobieltjes niet al te intensief gebruiken, prepaid simkaarten waar je zelf geld op kan zetten, je betaald dus meestal wat je ook verbruikt. Met een Prepaid simkaart heb je vaak niet dezelfde voordelen als wanneer je een effectief Gsm abonnement afsluit. Abonnementen zijn handig voor de mensen die vaak hun mobiele telefoon gebruiken en die iedere maand hetzelfde willen betalen.

Indien je nog twijfelt over welke provider het beste bij jou past en wat voor abonnement je het best kan afsluiten kan je altijd de reviews op onze website over de providers lezen. Deze reviews worden achtergelaten door andere mensen die al ervaring hebben met dit bedrijf. Aan de hand van hun ervaringen kan je een door middel van een nieuw perspectief een keuze maken die het beste bij je past!

Internet

De populariteit van het internet is immens. Iedereen gebruikt elke dag het internet al is het maar om een berichtje te sturen naar je beste vrienden. We kunnen dus echt niet meer zonder. Tegenwoordig hebben we ook kantoorapparatuur dat via het internet werkt waardoor we alles via onze smartphones of computers kunnen besturen. Doordat er veel keus is aan verschillende internet service providers, kan het soms een beetje overweldigend zijn wanneer je een nieuw internet abonnement wilt afsluiten of wilt veranderen van provider. Je moet eerst kijken hoe je je internet gaat gebruiken en wat je hiervoor nodig hebt.

Heb je enkel een vaste computer en heb je hier graag een internetkabel voor, dan heb je kabel internet nodig en een standaardpakket van draadloos internet voor al je andere apparaten. Indien je met een gezin met meerdere mensen van een draadloos netwerk gebruik gaat maken, kan het zijn dat je het draadloze gedeelte van je abonnement zou moeten aanpassen. Voor deze soorten abonnementen kan je vaak terecht bij alle internet providers.

Steeds meer en meer providers voorzien al glasvezel verbindingen voor het internet. Met behulp van glasvezelkabels kunnen providers je enorm snel internet aanbieden voor een goede prijs. Dit is vooral handig wanneer je veel moet downloaden en uploaden. Door de extra snelheid gebeuren de meeste taken in enkele seconden. Enkel de grote bestandsoverdrachten kunnen tot een tientallen seconden duren. Glasvezel abonnementen worden meestal niet aan gewone gezinnen aangeboden. Ze hebben deze snelheid meestal niet nodig!

Om de beste internet provider te vinden moet je weten hoe elke provider te werk gaat. Om er achter te komen wat andere mensen over bepaalde providers vinden en wat hun ervaringen zijn met de bedrijven kan je best de reviews lezen op onze website. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe het bedrijf te werk gaat en hoe ze reageren in een situatie. Door deze informatie toe te passen op jouw eigen keuze kies je voor de provider die het beste bij je past.

Conclusie

Zoals we eerder al vermeldde gebruikt iedereen tegenwoordig verschillende vormen van telecommunicatie in hun alledaagse leven. Of het nu televisie, internet of telefonie is, iedereen gebruikt het wel eens. Doordat deze diensten zo populair zijn, is er een ook groot en uitgebreid aanbod aan providers voor alle diensten. Je kan terecht bij de meeste providers voor een pakket dat alles in 1 heeft: Zowel tv als internet en telefonie. Maar de meeste mensen kiezen verschillende providers voor hun Tv, internet en telefoon.

Weet je niet goed naar welke provider je zou moeten overstappen? Dan kan je best meer informatie proberen te vinden over de verschillende bedrijven. Een handige manier om dit te doen is door het lezen van reviews. Andere mensen delen hun ervaringen met de maatschappij en/of hun diensten. Zo kan je zelf een weloverwogen keuze maken wanneer je van plan bent om te veranderen van provider of wanneer je van plan bent om een nieuw abonnement af te sluiten.

Meer Telecom