Welke telefoon abonnementen moet je kiezen?

Welke telefoon abonnementen moet je kiezen?
Telecom

Mobieltjes zijn niet meer weg te denken in ons alledaags leventje. Iedereen gebruikt ze tegenwoordig wel. Van vaste telefoons tot mobieltjes tot smartphones. Wanneer je iemand moet bereiken kan je dit vaak gewoon doen via een mobiele telefoon.

De betekenis van een telefoon

Een telefoon is een apparaat waarmee je met iemand kan communiceren wanneer je je buiten gehoorsafstand begint. Door de jaren heen is de telefoon enorm ver ontwikkelt, zo ver zelfs dat je een van de eerste telefoons bijna niet als eentje zou herkennen. De vaste telefoons hadden namelijk enkel een los oorstuk, waarmee je de andere persoon kon horen, en een microfoon die in het apparaat verwerkt zat. tegenwoordig zit de microfoon verwerkt in hetzelfde deel als het oorstuk, ook zijn de kabels die je vroeger nodig had niet meer van toepassing.

Vaste telefonie

De term vaste telefonie komt doordat het telefoonsysteem altijd moest voorzien zijn van stroom en verbonden moest zijn met de telefoonkabel. In de meeste huizen was er maar 1 enkele telefoonkabel aansluiting, dus kon de telefoon niet verplaatst worden. Tegenwoordig heb je draagbare telefoons die je door je hele huis kan gebruiken. Hier hoef je enkel dan een basis te verbinden met de telefoonkabel, meestal werkt deze ook als oplaadstation van de draagbare telefoons. Voor deze telefoons heb je ook een abonnement nodig, meestal kan je deze in een pakket met televisie en internet afsluiten.

Mobiele telefonie

Tegenwoordig hebben de meeste kinderen al een mobieltje. Door de beschikbaarheid van een groot assortiment aan verschillende soorten mobieltjes, kunnen ouders continu met hun kinderen communiceren. Om een mobieltje te laten werken heb je een simkaart nodig van een bepaalde provider. Er bestaan verschillende soorten simkaarten en telefoon abonnementen die hier aan vast hangen.

Prepaid kaart

De prepaid kaart, ook wel beter bekend als een Herlaadkaart, wordt vaak gekozen voor kinderen. Dit komt doordat de ouders dan zelf kunnen bepalen hoeveel hun kinderen per maand aan de telefoon rekening uitgeven. Zo staan de ouders nooit voor onvoorziene boetes doordat de kinderen over de limieten van hun abonnement zijn gegaan. De herlaadkaart is niet hetzelfde als een abonnement aangezien je geen maandelijkse verplichtingen hebt.

Abonnementen

Veel verschillende mensen kiezen ervoor om een gsm abonnement te nemen voor hun telefoon. De telefoonproviders geven bij deze abonnementen vaak extra voordelen ten opzichte van herlaadkaarten. Abonnementen worden maandelijks betaald en zijn altijd hetzelfde bedrag. Indien je over de limieten van je abonnement gaat kan het zijn dat je hier een soort van boete op moet betalen. Het nemen van een abonnement wordt vaak gedaan door volwassenen die hiervoor een automatische betaling instellen. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken om de telefoonfactuur op tijd te betalen.

Welke provider is het beste voor jou?

Indien je niet goed weet of je een herlaadkaart of een abonnement voor je gsm nodig hebt, moet je je eerst afvragen hoe je je telefoon gebruikt. Een herlaadkaart wordt aangeraden wanneer je de telefoon zeer sporadisch gebruikt en eigenlijk enkel in noodgevallen moet bellen. Abonnementen worden vaak gekozen voor de mensen die hun mobieltje vaak gebruiken.

Verschillende telecom providers hebben verschillende prijzen en voordelen met hun abonnementen of herlaadkaarten. Zo krijg je bij de een minder belminuten maar meer Mb’s aan internet op je smartphone. Dit is vooral handig wanneer je niet veel belt maar wel veel surft op data van je telefoon. Het lezen van reviews kan je helpen bij het maken van deze keuze. Door de ervaringen van andere te lezen over verschillende providers kan je zelf een betere keuze maken en gaan voor de provider die het beste bij jou past!

Meer Telecom