Hoe kun je je auto verkopen in 4 stappen

Hoe kun je je auto verkopen in 4 stappen
Autodiensten

Een nieuwe wagen kopen is vaak zeer spannend en leuk, maar je zit altijd met een dubbel gevoel. Wat moet er nu met je vorige auto. Hoe kun je je auto verkopen? Een vraag die veel mensen zich stellen net voordat ze op het punt staan om een nieuwe auto te kopen. Je kan natuurlijk altijd de auto inruilen bij de garage waar je je nieuwe auto gaat kopen voor een bepaalde korting. Maar we weten allemaal dat de korting niet gelijk is aan de huidige waarde van de auto!

Hoe verkoop je een tweedehands auto

Er zijn verschillende manieren waarop je je auto kan verkopen. Maar dit verloopt niet altijd even gemakkelijk. Met ons “Hoe verkoop je je auto” stappenplan en de extra tips die we in dit artikel geven, verhoog je de kansen van jouw verkoop.

Stap 1 - Marktonderzoek

Voordat je je eigen auto online plaatst kan je best kijken of er andere wagens van hetzelfde type online te koop staan. Indien dit zo is kan je deze wagens vergelijken met je eigen wagen en een prijsbepaling uitvoeren. Meestal overschatten de meeste mensen hoeveel hun eigen auto nog waard is. Om teleurstelling te voorkomen is dit onderzoek dus belangrijk. Zo heb je tenminste een idee van de autoverkoop prijs.

Stap 2 - Maak goede foto’s van de auto

Niets is zo belangrijk als de foto’s van de auto die je probeert te verkopen. Het is namelijk het aantrekkingspunt voor vele mensen. Wanneer ze een tweedehands wagen willen kopen, willen ze ook een auto die er goed uitziet. Zoekertjes met slechte foto’s of zonder foto’s worden vaak overgeslagen of als onbetrouwbaar beschouwd.

Tip:

Je kan best juist voordat je de foto’s maakt van je auto even door de wasstraat rijden. Een foto maken van een vieze wagen gaat niet veel kopers aantrekken. Let er ook op dat je de binnenkant ook goed schoonmaakt. Wanneer iemand een testrit komt maken zorg je er best ook voor dat het interieur spik en span is.

Stap 3 - Gebruik alle mogelijke platformen die je je kunt bedenken

Tegenwoordig zijn er veel verschillende websites waarop je zoekertjes kan plaatsen, zelfs sociale media wordt meer en meer gebruikt voor de verkoop van wagens. Wanneer je je wagen op meerdere websites plaatst, heb je meer kans dat je een groter publiek bereikt. Hoe meer mensen je bereikt hoe groter de kans is dat je een potentiële koper vindt!

Stap 4 - Maak het aantrekkelijk voor de koper

Wanneer iemand een tweedehandswagen koopt komen er na de effectieve aankoop een heleboel extra dingen bij kijken. Als verkoper heb je de mogelijkheid het proces van de koper te vergemakkelijken of tenminste meer vertrouwen in je te laten krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om de auto te laten keuren voor verkoop zodat de koper met een gerust hart zelf ook nog naar de keuring kan gaan. Indien je in België je wagen verkoopt kan je best ook kijken hoe je je auto moet verkopen in België.

Tip:

Je kan er ook voor kiezen om je auto te verkopen zonder keuring. Je hebt altijd mensen die de auto zullen kopen bijvoorbeeld: de mensen die een auto verkopen voor export, maar het kan zijn dat ze vragen voor een serieuze korting aangezien ze niet weten of de auto door de keuring zal komen. Als je de prijs van je wagen iets hoger plaatst dan dat je er eigenlijk voor zou willen heb je een kleine marge waar je samen met de koper over kan onderhandelen.

Meer Autodiensten