Welke keuzes bestaan er voor auto diensten?

Welke keuzes bestaan er voor auto diensten?
Autodiensten

Niemand wil afhankelijk zijn van iemand anders wanneer het aankomt op het gebruiken van een auto. Je eigen auto hebben geeft je een gevoel van vrijheid en je kan gaan en staan waar je wilt. Soms is dit niet altijd mogelijk of je hebt een bepaalde auto voor een bepaalde situatie nodig. In deze blog laten we je alles weten over verschillende auto gerelateerde diensten waar je gebruik van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan auto's huren, en auto's leasen- of verkopen. Daarnaast is een auto niets zonder zijn een verzekering en accessoires.

Populaire auto dienst: Auto huren

Wanneer je maar voor enkele dagen of enkele maanden per jaar een auto nodig hebt, is het een optie om die periodes een auto te huren. Bij autoverhuur heb je een aantal zaken waar je wel op moet letten. Een auto huren kan goedkoop zijn, zo kan je goedkoop een auto huren in België vanaf je 25ste verjaardag. Mensen die jonger dan 25 jaar oud zijn, moeten vaak extra verzekeringen betalen omdat ze jonge bestuurders zijn.

Er zijn ook bepaalde bedrijven en/of diensten die verschillende categorieën aan auto’s verhuren. Zo kan je bij deze bedrijven terecht voor een normale stadswagen voor alledaags gebruik. Maar je kan er ook terecht om een luxe auto te huren. Dit wordt meestal gedaan wanneer er zich een speciale gelegenheid zich voordoet. Een koppel dat gaat trouwen kan soms met een luxe huurauto van de kerk naar het gemeentehuis en later de feestzaal gebracht worden. Soms kun je er zelfs voor kiezen dat er een chauffeur bij de autoverhuur diensten inbegrepen zit.

Huren op lange termijn

Hoewel huren voor een aantal dagen of een enkele maand vrij handig kan zijn, Is dit niet altijd evident. Je krijgt meestal een aantal gratis kilometers dat je kan rijden en nadat je dit limiet overschreden hebt moet je aan een bepaald tarief verder betalen. Een auto huren is dus geen oplossing op lange termijn.

Leasen

Je kan er ook voor kiezen om een auto te leasen. Hiermee betaal je een vast maandelijks bedrag, maar ben je ook geen eigenaar van de auto. De enige optie waar je effectief een eigenaar van de auto bent is de auto effectief kopen. Deze laatste optie wordt vaak niet genomen omdat mensen in de nieuwste modellen van de auto willen blijven rondrijden.

Leasen als een bedrijf kan het leasen verschillende voordelen bieden zoals een vermindering in het aantal belastingen dat je moet betalen. en met het geld waarmee je normaal de belasting betaald kan je nu gebruiken om je auto rijdende te houden.

Een auto kopen, waar moet je op letten?

Naast het hebben van een auto komen er ook nog een aantal dingen bij kijken. Wanneer je een auto volledig zelf samenstelt, kan je ook de accessoires van de auto kiezen. Wanneer je een auto huurt of least heb je vaak niet de mogelijkheid om de auto volledig naar jouw wens te krijgen. Nadat je de laatste betaling hebt uitgevoerd bij het kopen van de auto, is de auto ook effectief van jou, indien je er dan voor kiest om deze zelf te verkopen kan je er nog een hele hoop geld mee verdienen. De meeste mensen gaan een autolening aan om zich een nieuwe auto te financieren. Zo voorkom je dat je ineens een grote som geld van je spaarrekening wilt afhalen. Bij een auto kopen moet je zelf ook de verzekering regelen. Bij leasen of huren zit dit meestal in de prijs verwerkt en hoef je er zelf geen aandacht meer aan te besteden

Je auto verkopen is ook een optie!

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, heb je altijd nog het probleem dat je met de oude auto zit. Deze oude auto kan je verkopen op de tweedehands markten. Maar dit is niet de enige manier waarop je van je auto af kan komen. Indien je bij een nieuwe garage een nieuwe auto gaat proberen aan te kopen, kan je je eigen wagen inwisselen voor een bepaalde korting op je nieuwe wagen. Het bedrag van deze korting is vaak miniem of niet representatief met de waarde die je oude auto waard is.

Daarom kan je best zelf je auto op verschillende tweedehands plaatsen bekend maken. Zo bereik je een breder publiek en heb je meer kans dat je een koper voor jouw persoonlijke tweedehands wagen vind.
Wanneer je een eigen auto hebt komen er ook nog verschillende kosten bij, die je gedurende het jaar moet betalen. De jaarlijkse controle van het voertuig moet voldoen aan alle standaarden van die locatie. Naast de jaarlijkse keuring van de wagen moet je ook in zowel belgië als Nederland belastingen betalen om de openbare weg te gebruiken. Dit zijn zaken zoals verzekeringen extra kosten etc. Lees hier meer over hoe je je auto kunt verkopen.

Welke autoverzekering past het beste bij je?

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. De een is een basisverzekering ( hier kan je overal voor terecht.) en hiermee denk je enkel de schade die jij aan andere toebrengt met je wagen. Dit is vooral handig voor oudere auto’s aangezien veel mensen niet veel geven om een extra krasje. De mensen met nieuwe auto’s kiezen vaak voor de omniumverzekeringen. Deze verzekeringen dekken alle schade die je aanricht maar zullen ook, in tegenstelling tot de andere, de schade aan jouw voertuig dekken. De laatste optie is meestal een stuk duurder en wordt vaak enkel bij jonge auto’s toegepast.

Auto accessoires

Wanneer je een auto bij een garage gaat kopen, kan je meestal de volledige auto zelf samenstellen. Je hebt dus ook de kans om voor elke optie die je zelf zou willen te kiezen. Dit is vaak niet het geval bij het leasen of het huren van een auto. Bij de laatste 2 opties krijg je meestal een al samen gestelde auto die gewoon ter jouw beschikking wordt gesteld. Accessoires in een auto zitten meestal ingebouwd. Dit kan bijvoorbeeld een volledig digitaal scherm zijn waarop men de GPS toont als deze gebruikt gaat worden.

Conclusie

Het huren van een auto is enkel handig wanneer je deze maar een aantal dagen of enkele maanden per jaar nodig hebt. Zo hoef je je enkel druk te maken om de brandstof die je verbruikt Indien je vaker een auto tot je beschikking zou moeten hebben moet je zelf kiezen wat de beste optie voor jou zal zijn. Een auto kopen is vaak handig omdat je deze auto voor een relatief lange tijd kan behouden. Je zal in het begin meer betalen, maar uiteindelijk ben je wel de eigenaar van de auto.

Leasen voor bedrijven is bijna een must, doordat de bazen van organisaties een hele hoop geld besparen door een auto af te betalen op de zaak. Zo rijd je een van de nieuwste auto’s maar je kan toch besparen op je belastingen of “gratis” rijden en het geld dat je zou gebruiken voor belastingen wordt in plaats daarvan gebruikt om de auto te betalen.
Als particulier een lease aangaan is niet altijd een goed idee, een voordeel van het particuliere leasen is dat je geen immens hoge aanschaf prijs hebt. Wanneer de lease periode voorbij is moet je de auto in een bepaalde staat terugbrengen.

Weet je niet goed bij welke firma’s je voor welke diensten terecht kan, of weet je niet goed welke firma’s te vertrouwen zijn. Dan kan je best gebruik maken van de reviews op onze website.Hier krijg je meer informatie over de bedrijven waar je een contract mee zou afsluiten. Dit is vooral handig om een nieuw perspectief te krijgen, zodat jij de keuze kan maken die het beste bij jou past!

Meer Autodiensten