3 handige voordelen van kunstgras in de tuin!

3 handige voordelen van kunstgras in de tuin!

Hou jij niet van tuinieren, maar wil je wel een nette tuin? Kunstgras kan de uitkomst bieden!

Wij geven je graag (meer) tips om in coronatijd de tuin aan te pakken.

De lente is begonnen: iedereen de tuin in!

De lente is volop begonnen en het mooie weer is al weken aan het stralen. We zitten dan wel allemaal verplicht thuis door de corona, maar dat houdt de zon buiten zeker niet tegen.

Veel mensen hebben daarom lentekriebels. Of willen tenminste wat aan hun tuin gaan doen. Het gaat nu misschien pas opvallen hoe kaal die nog is. Of dat je eigenlijk had moeten snoeien. Of zaaien.

Sommige mensen gaan daardoor enthousiast die tuin in, tuinhandschoenen aan, kruiwagen binnen handbereik: vol aan de bak! Zij konden eerder al tips vinden in onze blog over hoe je Pasen in eigen tuin kunt vieren.

Tuinders met minder groene vingers

Heb jij minder groene vingers of weet je niet waar je moet beginnen? Niet getreurd! Er zijn ook gemakkelijke uitwegen voor wie een nette tuin wilt, zónder al te veel onderhoud. Zoals, juist: kunstgras!

En wil het nog makkelijker voor je zelf maken? Dan kan je kunstgras kopen bij grasexpert.com . Je hoeft er gelukkig niet eens de deur voor uit, want je kunt kuntgras ook in allerlei vormen, maten en kleuren online kopen. Je kunt kiezen voor 'puur' kunstgras of kunstgras met bloemetjes erin. Op ErvaringenSite verzamelen we reviews over tuinwinkels voor je, dan weet je waar je moet bestellen.

1. Kunstgras is makkelijk in onderhoud

Het eerste voordeel ligt misschien wel het meeste voor de hand: kunstgras is gemakkelijk in onderhoud. Het groeit niet, hoeft geen water, laat geen lege plekken vallen en gaat ook niet woekeren. Extra handig is dat je het gemakkelijk kunt verplaatsen of vervangen, als je weer eens wat anders wilt.

2. Veilig voor (huis)dieren

Sommige huisdieren, zoals katten en honden, eten gras. En dat is vaak niet goed voor hen. Ook kunnen huisdieren prachtig aangelegde graszoden en daarmee jouw hele perk of tuin finaal verpesten. Zonde natuurlijk. Kunstgras in de tuin kan ervoor zorgen dat jouw huisdieren lekker kunnen ravotten, zonder al te veel schade.

Ook andere dieren, zoals mollen en konijnen, kunnen veel minder kwaad op een veldje van kunstgras. Dat scheelt dus ook weer voor puntje 1; het onderhoud!

3. Het gras blijft altijd groen!

Nooit meer jaloers op het gras van de buren, dat altijd groener is of lijkt... kunstgras is namelijk altijd hetzelfde groen!

Natuurlijk, echt gras is wellicht mooier, ruikt lekkerder en voelt zachter, maar voor sommigen is kunstgras nu eenmaal een handigere uitkomst. Geniet van de lente!

Meer