Chocolade Taste Test

Chocolade Taste Test

Chocolade, wie houdt er niet van? De lekkernij gemaakt van cacao is populair bij kinderen en volwassenen. Wou houdt er nu niet van om eens pralines te krijgen of een kind te plezieren op Sinterklaas met een chocolade mannetje. Er bestaan honderden merken van chocolade maar welke is nu de beste? Het internationale team van ErvaringenSite testte 5 soorten melkchocolade op smaak, textuur en verpakking. De melkchocolade van Côte d'Or, Tony's Chocolonely, Milka, Delicata van Albert Heijn en de biologische chocolade van Albert Heijn werden uitgetest! Welke wordt jouw favoriet?

1. Côte d'Or

3.2/5
Côte d'Or is een Belgische chocolademerk dat in 1883 opgericht werd om ons te laten genieten van heerlijke chocolade. Wist je dat de naam eigenlijk verwijst naar de Goudkust (tegenwoordig Ghana in Afrika)? Dat is ook waar de cacaobonen vandaan kwamen. Maar nu, hoe goed scoorde de melkchocolade van Côte d'Or op onze test?

Verpakking

: De verpakking van Côte d'Or scoort over het algemeen zeer goed. De felle rode kleur met donkere tinten trekt aan. Het brekende stuk chocolade geeft dan weer de kracht van deze chocolade weer.

Smaak

: Het team van ErvaringenSite is zeer internationaal met mensen van over heel Europa, dat zal ongetwijfeld meetellen in de smaaktest. Sommigen vonden de smaak echt geweldig en gaven enkele keren een score van vijf op vijf. Anderen waren dan weer helemaal niet te vinden voor de smaak van Côte d'Or. We kunnen dus zeggen dat je er ofwel van houdt, ofwel helemaal niet.

Textuur

: De chocolade was op kamertemperatuur, dat zorgde ervoor dat de chocolade snel wegsmolt en de smaak meteen heel je mond vulde. Het bleef wel echter een tijdje "plakken" en dat vonden sommigen dan weer minder aangenaam.

2. Tony's Chocolonely

4.2/5
Tony's Chocolonely is een Nederlands merk dat streeft naar 100% slaafvrije chocolade. In een Nederlands televisieprogramma kwam aan het licht dat geen enkele chocoladefabrikant zich houdt aan de regels om vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt te brengen, daarom richtten ze hun eigen merk op. Hier zijn de resultaten:

Verpakking

: De verpakking van Tony's Chocolonely is voor alle smaken hetzelfde, enkel de kleur en het randje waar de smaak op vermeld wordt veranderd. De verpakking is heel speels maar de opmerking werd wel gemaakt dat het niet meteen doet denken aan chocolade.

Smaak

: Deze melkchocolade heeft een vaste structuur en een goede smaak die heel de mond vult. Tony's heeft ongeveer dezelfde vastheid als de Côte d'Or chocolade maar heeft een iets minder uitgesproken smaak.

Textuur

: De chocolade is iets vaster als het op kamertemperatuur is dan Côte d'Or maar nog altijd romig en zeer smaakvol.

3. Milka

3.3/5
Milka is een Zwitsers bedrijf dat in 1901 werd opgericht. Iedereen heeft wel al eens de chocolade van Milka geproefd, maar heb je ooit al de gewone melkchocolade gegeten? Dit zijn de resultaten van het ErvaringenSite team:

Verpakking

: De verpakking is wat we gewoon zijn van Milkaproducten. De uitgesproken paarse kleur die opvalt met de koe op de voorgrond, niets speciaals.

Smaak

: De smaak van de melkchocolade van Milka is exact wat we kunnen verwachten van hen. Dezelfde vooral romige en zoete smaak zoals in andere Milkaproducten.

Textuur

: de textuur van de chocolade op zich is niet verkeerd maar het is vooral zeer plakkerig en 'squishy' zoals een collega het omschreef.

4. AH Delicata

3.4/5
Sinds 1926 heeft Albert Heijn haar eigen huismerk chocolade, Delicata. Delicata vind je in verschillende groottes en in zo'n 30 verschillende smaken! Dit vond ons deskundig team:

Verpakking

: de verpakking van de melkchocolade is over het algemeen blauw met een roos kantje. Op de verpakking staat "Every day hapiness" en dat is exact waar chocolade voor zorgt.

Smaak

: De smaak van Delicata is niet zo heel sterk, vooral romig en met een kleine hint naar iets karamelachtig.

Textuur: De chocolade smelt niet echt in de mond, het blijft zijn vorm behouden zonder aan smaak in te boeten want die verspreidt zich al snel over de hele mond.

5. AH Bio

2.7/5
Fan van biologische producten? Dan is de biologische melkchocolade van Albert Heijn misschien wel jouw favoriete chocolade! De boeren spenderen veel aandacht en inspanning om de beste biologische producten voor je te maken en dat komt allemaal samen in deze chocoladereep. Hier is het verdict van de test:

Verpakking

: De verpakking is nogal gewoontjes en valt niet echt op tussen alle andere kleurrijke verpakkingen die je in de winkel vindt. Het fairtrade logo is wel duidelijk herkenbaar.

Smaak

: De smaak van deze chocolade is niet slecht, maar ook niet bijzonder. Persoonlijk zouden wij voor een ander merk kiezen.

Textuur

: het eerste wat opvalt is dat de chocolade niet smelt in de mond, als je er op bijt verkruimelt het en dan pas start het te smelten. De smaak is 'oké' maar niet om naar huis over te schrijven. de vergelijking werd gemaakt met goedkope paaseieren die je kan vinden in de supermarkt tijdens Pasen.

De uiteindelijke winnaar is Tony's Chocolonely met 5 van de 12 personen die voor deze chocolade kozen. De minst favoriete chocolade was de biologische chocolade van Albert Heijn.

Heb je nu ook zin gekregen in chocolade? Een leuk bedrijf waar je gepersonaliseerde chocoaldde kan bestellen is Chocoloco, lees er hier meer over!

Meer