5 gratis festivals die je moet bezocht hebben deze zomer! 

5 gratis festivals die je moet bezocht hebben deze zomer! 

De zomer heeft altijd heel wat in petto, lekker warm weer, een goeie BBQ nu en dan, een lekkere cocktail met tijd en afkoeling zoeken in het water. In de zomermaanden worden ook heel wat activiteiten en evenementen georganiseerd en heel wat daarvan zijn gratis. Hier heb je alvast 5 gratis muziek evenementen deze zomer zodat je je helemaal kan uitleven.

1. De Gentse Feesten

Natuurlijk moeten de Gentse Feesten op dit lijstje het is namelijk hét feest van het jaar voor Gent. De Gentse feesten gaan dit jaar van start op 13 juli en worden afgesloten op 22 juli. Het wordt een groots feest want dit jaar bestaan de Gentse Feesten 175 jaar en dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden. Opnieuw wordt de binnenstad ingenomen door heel wat feestvierders. Wat mag je verwachten van deze editie? Op Boomtown kan je alvast Spinvis, Milow, Jasper Steverlinck en 't Hof van Commerce verwachten. Ook de Kreuners zullen, 5 jaar na hun afscheid in het Sportpaleis en sindsdien helemaal terug, van de partij zijn om iedereen in een swingende feeststemming te brengen.

2. Sfinks Mixed

Sfinks Mixed is een gratis muziekfestival in Boechout. Het is een gratis vierdaags zomerfestival dat dit jaar plaatsvindt van 26 tot 29 juli. Tijdens het festival wordt er een avontuurlijk en vooral muzikaal aanbod bezorgd die de deuren openzet naar andere culturen. Sfinks heeft een breed doelpubliek van jong tot oud. Het festival staat telkens in teken van verdraagzaamheid.

3. Kneistival

We gaan naar West-Vlaanderen, op naar de kust want in Knokke-Heist wordt dit jaar voor de 32ste keer Kneistival georganiseerd. Kneistival vindt plaats op het Heldenplein van 17 juli tot 22 juli. Ook dit jaar passeren weer heel wat bekende en minder bekende artiesten de revue. Zo komen onder andere De Kreuners, de Ketnetband, The Skadillacs, King Hiss, The Van Jets, Meskens in Motown, The Scabs en Dewolff langs. Het evenement is gratis en bevindt zich ook net naast het strand, het vormt dus de perfect afsluiter na een prachtige avondwandeling.

4. Opscène

Opscène is een jaarlijks terugkerend festival in Ronse. Dit jaar gaat Ronse Opscène door op 24 en 25 augustus op de Grote Markt en Bruulpark. Vorig jaar kwamen gasten als Gorki, Daan, Rob De Nijs, Café Flammand, 2 Fabiola, Sousister en meer dus ook voor dit jaar zijn de verwachtingen hoog. Zin in een feestje dicht bij de taalgrens? In Ronse moet je zijn!

5. Zandrock

Zandrock vindt ieder jaar plaats sinds 2008 en viert dit jaar dus haar 10de verjaardag, en dat vraagt voor een feestje en wat voor een! Je kan op 1 en 2 juni stevig meerocken op Beuk, The Servants, Bizkit Park, Fleddy Melculy, Equal idiots, Lethal Injury, Sons, Tjens Matic en vele anderen! Ook dit jaar gaat het festival door op het terrein van 't Kasteeltje in Zandvoorde, Oostende.

Wil je deze zomer nog eens spetterend afsluiten? Wat is dan een betere manier dan nóg een knallend festival, namelijk een vuurwerkfestival. In Knokke-Heist wordt dit jaar opnieuw het Internationaal vuurwerkfestival georganiseerd, voor de 48ste keer alweer! Het festival vindt plaats op 17, 19, 21, 23 en 25 augustus en gaat van start om 22 uur. Het is een gigantische vuurwerkshow, volledig gesynchroniseerd op een speciaal ontworpen muziekstuk.

Foto: Kevin Martel

Meer