5 klussen die je precies nu in huis kunt doen tijdens corona

5 klussen die je precies nu in huis kunt doen tijdens corona

Lekker aan het klussen nu je thuis zit door de coronacrisis? Je bent de enige niet! Wij delen graag ervaringen en tips voor wat je nu in huis kunt doen!

1. Draai de schroeven eens goed aan

Die kasten en ander meubelair dat je jaren geleden hebt gekocht en zelf in elkaar hebt gezet, zien er vast nog helemaal prima uit. Maar in de loop van de tijd kan de kwaliteit achteruit zijn gegaan. Schroeven gaan bijvoorbeeld vaak wat losser zitten.

Het is een goed idee om van tijd tot tijd even alle schroeven weer netjes vast te draaien. Je zult merken dat je er vaak een heel stuk aan kunt draaien! Nu is het een goed moment om even alles langs te lopen. Zo maak je je huis veiliger.

2. Vervang alle niet-zuinige lampen door ledlampen

Je had het wellicht al een paar keer uitgesteld, maar nu heb je tijd genoeg om al jouw niet-zuinige lampen te vervangen door ledlampen. Onlangs schreven we in onze blog waarom het een goed idee is om te kiezen voor led.

3. Ontkalk jouw kranen en leidingen

Echt zo'n klusje waar je misschien niet direct aan denkt, maar wat wél belangrijk is om regelmatig te doen: kranen en waterleidingen ontkalken! Doe dit in ieder geval als je de eerste tekenen van kalkaanslag op jouw kraan ziet. Voor je het weet, zit de hele kraan vol en kan het zelfs gebeuren dat je de kraan niet goed meer kunt gebruiken.

Je kunt kranen en waterleidingen ontkalken door bijvoorbeeld een natuurlijk schoonmaakmiddel in het kalk te laten trekken en dat daarna weg te poetsen. Je kraan kun je ook goed ontkalken met azijn, citroensap, ontkalker of zelfs cola.

4. Smeer die krakende deur

Eerst erger je je misschien een tijdje aan het gekraak van een deur of bed, na een tijdje heb je het nauwelijks door. Smeren lijkt dan misschien niet nodig, maar is nog steeds een goed idee! Want onbewust registreer je elke kraak nog altijd. Bovendien een vrij eenvoudig klusje met direct resultaat. Dat kan dus veel voldoening geven op een verder lege dag.

5. Voorzie stoelen van nopjes tegen het krassen

Stoelen, maar ook kastjes en ander meubilair, kunnen lelijke krassen achterlaten op jouw vloer. Het is daarom slim om de stoelpoten of de onderkant te voorzien van nopjes tegen het krassen. Die heb je in allerlei soorten en maten. Heb je dit al gedaan, dan is het slim om die even te controleren en eventueel te vervangen, want door al het schuiven kunnen ze loslaten.

Succes met klussen in huis! ErvaringenSite verzamelt reviews over online shops in de categorie Wonen: lees klantervaringen van klanten voor je om te bepalen waar je het beste terecht kunt!

Meer