Wat te doen met een afbraakvoertuig?

Wat te doen met een afbraakvoertuig?

Bij een auto die niet meer start of niet meer op gang komt is dit een ander verhaal. Dan moet je een zogenoemde afbraakauto verkopen. Sommige autobedrijven willen deze auto’s alsnog wel hebben vanwege de onderdelen. OSW is bereid deze auto’s en andere voertuigen op te komen halen. Maar wat zijn nou precies de mogelijkheden bij het verkopen van je tweedehands voertuig? En om welke voertuigen gaat het allemaal?

Je Auto verkopen

De auto is ongetwijfeld het voertuig dat het meest gekocht en verkocht wordt. In de meeste gevallen kun je de auto gewoon weer doorverkopen aan iemand die er nog een paar jaar plezier van heeft. Bij een auto die niet meer start of niet meer op gang komt is dit een ander verhaal. Dan moet je een zogenoemde afbraakauto verkopen. Sommige autobedrijven willen deze auto’s alsnog wel hebben vanwege de onderdelen. Het stuur kan vaak nog prima gebruikt worden om een andere tweedehands auto op te knappen zolang de eigenaar of koper het niet erg vind dat er tweedehands onderdelen worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor de ramen, stoelen, achterbank, deuren of kleine onderdelen.

Motor Verkopen

Een voertuig waar je misschien niet zo snel aan denkt is een motor. Toch geldt voor een motor verkopen hetzelfde als voor een auto, bestelbus of ander voertuig. Vaak is hij nog prima aan een ander te verkopen. En mocht dat niet zo zijn dan kunnen de onderdelen ervan vaak nog prima gebruikt worden voor een andere motor, al is dat vaak een tweedehands of een motor van een klant die niet tegen tweedehands onderdelen is. De motor kan in veel gevallen zelfs voor je worden opgehaald zodat je hem niet weg hoeft te brengen.

Caravan Verkopen

Wil je jouw caravan verkopen? Dan kun je dat, net als bij een auto of motor, gemakkelijk online doen. Zolang je het merk, model en bouwjaar van je motor weet kun je hem aanmelden op een verkoopsite die tweedehands voertuigen verkoopt. Dit is hetzelfde voor een sloopauto, sloopcaravan als voor een auto die nog prima werkt. Zorg er wel voor dat je hem op de goede plek aanmeldt, want je wilt geen boze klanten die dachten een goed werkende caravan te kopen en in werkelijkheid een sloopauto hebben gekocht.

Meer