Aan de slag in de keuken? Zorg voor goed materiaal!

Aan de slag in de keuken? Zorg voor goed materiaal!

Door al het thuiszitten tijdens corona zijn veel mensen aan het kokerellen geslagen. Hoe zorg je voor het juiste keukenmateriaal?

Wij geven graag tips voor hoe je goede keukenaccessoires en keukenapparatuur vindt en hoe je deze lang kunt (blijven) gebruiken.

Vergelijk producten zorgvuldig

Je bent misschien geneigd om snel een blender of een aardappelschilmesje in de winkel te kiezen en die af te rekenen. Maar het is toch slimmer om producten zorgvuldig te vergelijken. Ook tussen simpele aardappelschilmesjes kunnen veel verschillen zijn!

Met duurdere apparaten is het natuurlijk extra zonde als je zomaar voor de eerste de beste of de mooiste kiest. Vergelijk de verschillende opties dus zorgvuldig. Kijk daarbij naar de specificaties, de materialen en de formaten, afhankelijk natuurlijk van het product dat je zoekt.

Lees ervaringen van klanten in reviews

Heb je eenmaal een bepaald merk of type op het oog, dan is het altijd slim om de ervaringen van eerdere klanten in reviews te lezen. Hoe hebben zij het merk of de winkel beoordeeld?

Je kunt jouw zoektocht hier natuurlijk ook begínnen: bekijk eerst welke merken of winkels het beste worden beoordeeld door hun klanten en kies dan daar bijvoorbeeld jouw nieuwe waterkoker of magnetron.

Op ErvaringenSite verzamelen wij speciaal daarvoor reviews over bedrijven die keukenspullen verkopen. Je kunt hier klantervaringen met het bestelgemak, de service, de prijs en de levering lezen. Zo kun jij die gemakkelijk vergelijken!

Onderhoud jouw keukenapparatuur

Is jouw koffiezetapparaat stuk gegaan of zijn jouw keukenmessen bot geworden? Veel mensen kopen direct een nieuw apparaat ter vervanging.

Maar vaak kun je een apparaat gemakkelijk zelf repararen of verbeteren. Bijvoorbeeld door messenslijpers aan te schaffen. Dat bespaart niet alleen geld, zo ben je ook meer zelfvoorzienend!

Voorkomen is beter dan genezen

Daarbij aansluitend is het natuurlijk extra verstandig om te voorkómen dat jouw keukenspullen stuk gaan. Zo is het goed om een koffiezetapparaat regelmatig te reinigen. Daar kun je vaak speciale reingingspakketten en ontkalking voor kopen.

Wat ook helpt: voorzichtig met apparaten omgaan en deze alleen bedienen als je weet hoe dat moet. Laat kinderen daarom liever niet zomaar zonder toezicht tekeer gaan in de keuken.

Veel plezier in de keuken!

Meer