Coronatip voor wie thuiszit: ruim je huis eens efficiënt op!

Coronatip voor wie thuiszit: ruim je huis eens efficiënt op!

Zit je nu thuis door de coronacrisis, maak dan van de nood een deugd en ruim je huis eens goed op. Zo heb je toch een positieve ervaring!

Je thuis vervelen nu je aan huis gebonden bent door de coronacrisis, dat is zeker niet nodig. Zo schreven we eerder al in onze blog dat je thuis bijvoorbeeld kunt klussen. Je kunt bijvoorbeeld hout vervangen in huis, laminaat leggen of een moestuintje beginnen. Niet alleen leuk als dagbesteding nu, maar ook handig voor later!

Dat geldt ook voor het opruimen van jouw huis: een uitgebreide taak nu en een verdienste voor later. Wij geven daarom graag een aantal tips!

In drie stappen slingerende rommel efficiënt opruimen

1. Ruim slingerende spullen op

De eerste stap naar een opgeruimd huis is natuurlijk rondslingerende items oppakken en opruimen. Bijvoorbeeld die kleding op die stoel, die boeken op de bank of die kranten op de grond.

2. Ruim deze efficiënt op, op een vaste plaats

Zorg er vervolgens voor dat je die rommel ook efficiënt opruimt. Leg ze dus niet zomaar ergens anders neer, want dan verplaats je het probleem alleen maar. Ruim het echt óp. Zoek bijvoorbeeld de vaste plek, of creëer een nieuwe vaste plek.

3. Investeer in nieuwe opbergruimte

Het kan de moeite lonen om daar nieuwe opbergruimte voor aan te schaffen, zoals goedkope kledingkasten, extra boekenkasten of een gezellig magazinerek. Dan kom je later minder gauw in de verleiding om deze items weer rond te laten slingeren.

Werk die stapel oude kranten of tijdschriften weg

Bijna iedereen met een abonnement op bijvoorbeeld een krant of een tijdschrift kent het probleem vast: oude kranten en tijdschriften die blijven liggen. Je legt ze soms nog hoopvol klaar om later te lezen, maar die stapel groeit en wordt steeds angstaanjagender.

Dit is het moment dat je alles kunt gaan lezen en weggooien! Kranten lezen van vóór de coronacrisis kan bovendien zomaar ineens heel snel gaan, want nieuws uit die tijd is nu vaak ineens hopeloos gedateerd. Een fijne klus om lekker met een kop thee of koffie te kunnen klaren, en om later van die extra ruimte te genieten.

Heb je extra tijd, dan kun je al jouw nieuwe kennis kwijt in een review op ErvaringenSite. Beoordeel jouw abonnementen in een review over multimedia en abonnementen.

Meer