Dit kan je allemaal doen aan de kust!

Dit kan je allemaal doen aan de kust!

In de zomermaanden is er altijd heel wat te doen maar als het mooi weer is wil je toch wel eens gaan genieten van onze prachtige kust. Hier heb je alvast 5 leuke activiteiten om je tijd aan de kust te vullen. Tijd voor een hele dag op het strand luieren zal er niet bijzijn, al hoewel dat ook wel eens ontspannend is, want hier heb je namelijk leuke activiteiten!

1. Beaufort
Heb je altijd al eens een excuus willen hebben om de hele 67 kilometer van onze hele kustlijn af te gaan? Niet getreurd want hier is ie! Ook dit jaar doen heel wat badplaatsen mee aan Beaufort. Nee, het gaat hier niet over een storm op de Noordzee maar over een kunstroute. 8 badsteden doen mee aan dit mooie project. In totaal vind je zo'n 19 kunstwerken en kunstopvoeringen langs de kust die je gewoon gratis bezoeken. Als je de hele route wil zien kan je best starten in De Panne of Knokke en dan naar de andere kant lopen, dan doe je er zo'n 12 uur over om de 60 kilometer af te leggen. Denk je nu; '"Ben je nu helemaal gestoord? Zo lang kan ik niet stappen!", dan is daar ook een oplossing voor! Wat dacht je van een leuke fietsroute? Of heb je ooit al eens de hele kustlijn willen zien vanop de kusttram? Dan kan dat ook! Je hoeft natuurlijk niet de hele route afleggen op 1 dag, je hebt nog tijd tot 30 september.

Je kan via de site van Beaufort 2018 ook een rondleiding boeken, dan neemt een gids je mee op pad en je vindt op de site ook nog heel wat tips en tricks voor je wandeling en waar je lekker kan eten.

2. Muziek
Aan muziek ook dit jaar geen gebrek aan de kust want het QBeach House van QMusic staat weer op het strand van Oostende. Altijd al de Q-Dj's willen zien in levende lijve? Dan moet je afzakken van Oostende, dan kan je ook nog genieten van een hapje en een drankje terwijl je luistert naar je favoriete muziek. Ook in Knokke-Heist wordt het Kneistival naar jaarlijkse gewoonte opnieuw georganiseerd. Van dinsdag 17 juli tot 22 juli kan je terecht op het Heldenplein in Heist voor heel wat leuke artiesten zoals De Kreuners, The Scabs, Milo Meskens, Gers Pardoel, The Van Jets en op woensdagmiddag 18 juli om 14 uur de Ketnetband!

3. Zandsculptuurfestival
Ook dit jaar wordt het strand van Oostende opgefleurd door het Zandsculptuurfestival. Van 23 juli tot 9 september kan je de mooiste zandsculpturen gaan bekijken van de Belgische kust die dit jaar in teken van Disney staat! Je kan er je favoriete Marvel en Star Wars superhelden vinden maar ook de gekende figuren van Disney en Pixar!

4. Trammelant
Naar jaarlijkse gewoonte vindt ook dit Must See evenement plaats! Keer terug in de tijd naar de Belle époque. In De Haan staan nog heel wat gebouwen die deze tijd ademen zoals het tramstation, het gemeentehuis en vele villa's. Heel wat mensen zijn dan gekleed in de tijd van toen en tonen het dagelijkse leven van de bourgeoisie en de dorpelingen uit de Belle époque tijd. Trammelant vindt dit jaar op 4 augustus plaats. Op 2 en 3 augustus wordt De Haan Goes Gatsby georganiseerd en van 1 juli tot 31 augustus kan je de Expo '40x Trammelant' bezoeken.

5. Evenementen in Knokke-Heist
Zoals reeds gezegd, kan je in Knokke-Heist terecht voor Kneistival, maar in de zomer worden er ook nog tal van andere evenementen georganiseerd. Zo is er onder andere opnieuw het spectaculaire vuurwerkfestival, je leest er meer over op deze blog. Als je wil genieten van de prachtige natuur kan je opnieuw genieten van een Moment Met Vlinders bij De Wandelaar in Duinbergen. Ook het Internationaal Cartoonfestival verschijnt weer op het Knokse toneel. Je kan dit gratis bezoeken van 30 juni tot en met 2 september en dat iedere dag van 10 uur tot 19 uur. En ook dit jaar vindt Knokke Hippiqueplaats van 28 juni tot 15 juli. Kom genieten van de prachtige paarden en ontspan in een van de comfortabele zetels in de lekker warme zon.

Zoals je kan zien zijn er heel wat activiteiten die je deze zomer kan doen, je zal je geen moment vervelen aan onze mooie Belgische kust! Wil je meer ideeën voor daguitstapjes en vakantiebestemmingen? Kijk dan eens bij de verschillende categorieën op ErvaringenSite!

Meer