Hoe krijg je schade-vergoeding bij letselschade?

Hoe krijg je schade-vergoeding bij letselschade?

Na een ongeval volgt de afwikkeling. Is er bijvoorbeeld letsel ontstaan, dan kan een advocaat helpen deze schade vergoed te krijgen. Hoe doe je dat?

Fysieke, mentale en financiële gevolgen

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een ongeval, kan letsel zijn ontstaan. Dat is natuurlijk heel vervelend, voor alle partijen. In de eerste plaats natuurlijk voor de partij die het letsel heeft opgelopen, bijvoorbeeld in de vorm van verwondingen aan het lichaam. Dergelijke verwondingen hebben vaak niet alleen fysieke implicaties, maar ook mentale. En zowel fysieke als mentale implicaties hebben vaak een weerslag op de financiële situatie. Zo kunnen in één klap problemen op allerlei vlakken tegelijk ontstaan. Die schade kun je proberen te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

De aansprakelijke

Indien een ander persoon aansprakelijk is voor de schade die jij hebt opgelopen, dan is het logisch dat je ten minste de financiële schade wilt terugkrijgen. Daarvoor is het van belang om te achterhalen in hoeverre de andere partij aansprakelijk is; is die volledig aansprakelijk, dan kan een maximale schadevergoeding worden geclaimd. Dat kan inclusief alle onkosten en het inkomensverlies zijn. Wel is het eerst van belang om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Daarmee start je een zogenaamde letselschadeprocedure.

Een letselschade-advocaat

De kosten die je vergoed kunt krijgen, zijn vaak hoger dan je denkt. Bovendien moet er veel geregeld worden om de zaak uit te werken. Hierbij kun je de hulp inschakelen van een letselschade advocaat. Een goede advocaat die is gespecialiseerd in letselschade kan jou helpen zo goed mogelijk uit deze toch vaak nare periode te komen.

Informatie en ervaringen

Laat je altijd goed informeren met wie je in zee gaat. Zeker als het gaat om iets waar je zelf niet zo goed in thuis bent, zoals de afwikkeling van een ongeval. Daar is niet iedereen volledig in onderlegd, en dat is misschien maar goed ook. Luister daarom goed naar de ervaringen van anderen.

Meer