Hoe verbeter je jouw tuin voor de zomer?

Hoe verbeter je jouw tuin voor de zomer?

Langzaamaan wordt het weer weer beter en kunnen we weer van onze tuinen genieten. Hoe verbeter je die optimaal voor de zomer?

Nu is het een goed moment om te investeren in jouw tuin. Bijvoorbeeld door deze gezellig te maken en van alle gemakken te voorzien. Zo geniet je straks extra van het buiten zitten!

1. Bepaal wat je met jouw tuin wilt doen

Sommige mensen vinden het heerlijk om de hele dag met een goed glas wijn en een plankje borrelhapjes in het zonnetje te genieten van het mooie weer. Zij zullen vooral baat hebben bij toevoegingen als gezellig nieuw tuinmeubilair en zitjes in de tuin.

Anderen zien de tuin vooral als extra ruimte. Een nieuwe schuur is dan bijvoorbeeld een goede toevoeging: meer bergruimte! Wil je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat jouw auto droog en schoon kan staan, dan is het handig om te investeren in een carport.

Iedereen heeft dus andere wensen en zal zijn tuin dus ook anders willen inrichten. Bedenk vooraf dus even, eventueel in samenspraak met de andere bewoners van jouw huis, wat je precies met jouw tuin wilt doen.

2. Verduurzaam jouw tuin

Of je nu een zo efficiënt mogelijke of juist zo gezellig mogelijke tuin wilt, verduurzamen kan iedereen. Dat kan groot of klein. Zo kun je tegenwoordig overal wel van die buitenlampjes op zonnecollectoren kopen. Die laden overdag dan op met het licht van de zon (ook als die niet in jouw tuin schijnt) en gaan dan 's avonds automatisch aan als het donkerder wordt. Een kleine investering om stroom te besparen.

Je kunt het ook groter aanpakken. Bijvoorbeeld door jouw hele dak te voorzien van zonnecollectoren. De groene energie die je zo opwekt, kun je vervolgens weer gebruiken voor jouw huis. Vaak een grote investering, maar wel eentje die zich doorgaans mettertijd terugbetaalt.

3. Verbeter jouw tuin

Heb je geen ruimte om jouw tuin uit te breiden met nieuwe toevoegingen of hou je de inrichting gewoon liever zoals die is? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw tuin te verbeteren.

Heb je bijvoorbeeld een aanbouw, dan kun je die voorzien van verandazonwering. Ook kun je een verouderde set tuinmeubelen eens vervangen door een nieuwe. Jouw tuin kan dan ineens een heel ander aanzicht hebben!

4. Doe research en lees reviews van klanten

Voordat je overgaat tot een grote aankoop of flinke investering, is het altijd handig om reviews te lezen van klanten die jou voor zijn gegaan, zo meldden we al eerder in onze blog. Zo voorkom je dat je een miskoop begaat doordat je bijvoorbeeld met een onbetrouwbare partij zaken hebt gedaan! Je vindt deze reviews natuurlijk op ErvaringenSite!

Meer