Hoe verlies je veilig die coronakilo's? Ga sporten!

Hoe verlies je veilig die coronakilo's? Ga sporten!

Veel mensen zijn aangekomen tijdens de coronacrisis; de coronakilo's zijn er bij sommigen echt aangevlogen! Hoe kom je daar weer vanaf?

Taarten en koekjes bakken uit verveling. Lekker veel snoepen nu je toch de hele dag thuis bent. Sportscholen die gesloten zijn, dus sporten doe je ook niet. Veel mensen hebben tijdens de coronacrisis niet per se een gezonde levenstijl gehanteerd wat betreft hun lijn. Daardoor zijn niet voor niets veel mensen flink aangekomen in de afgelopen paar maanden. Hoe raak je die coronakilo's veilig weer kwijt?

Word lid van een sportschool

Goed nieuws: de sportscholen zijn weer open gegaan! Had je nog een abonnement lopen, dan heb je nu dus geen reden meer om niet naar de sportschool te gaan om een goede workout te scoren.

Ben je nog niet lid van een sportschool? Dan is dit het perfecte moment om dat te veranderen. Er zijn genoeg aanbiedingen, of je kiest gewoon voor een budgetsportschool, zoals Basic-Fit fitness. Een goede stok achter de deur om die kilo's weer kwijt te raken.

Ga naar buiten om te sporten

Vind je het toch nog wat eng om samen met andere mensen in een ruimte te zijn en daar met z'n allen te zweten? Of wil je niet vast zitten aan de vaste maandelijkse lasten? Dan is sporten in de buitenlucht ook een goede optie.

Ga bijvoorbeeld lekker naar het park om te rennen of volg een sportklasje met een trainer en doe een bootcamp. Wanneer je je houdt aan de regels, zou je daarbij geen gevaar moeten lopen. Je kunt bij het samen sporten zelfs beter méér dan anderhalve meter afstand houden, volgens de Leuvense professor Blocken.

Hou bovendien rekening met andere mensen buiten, want die ergeren zich steeds meer aan sporters die geen afstand van hen houden!

Creëer je eigen sportschool thuis

Heb je ruimte over thuis, dan kan het ook een goed idee zijn om die te benutten als je eigen sportschool. Koop bijvoorbeeld een loopband, een aantal gewichtjes en een springtouw. Richt die in in een mooie ruimte in jouw huis. Zo verlaag je de drempel aanzienlijk om op ieder moment van de dag geheel veilig aan jouw conditie te werken.

Op ErvaringenSite vind je reviews over fitnessleveranciers. Zo weet je altijd waar jij het beste jouw sportspullen kunt aanschaffen!

Meer