Hoe vermaak je je thuis tijdens de coronacrisis?

Hoe vermaak je je thuis tijdens de coronacrisis?

We mogen langzaamaan steeds meer weer, ook buiten. Toch is het slim om veel thuis te blijven. Dus goed om te weten: hoe vermaak je je thuis digitaal?

Eerder gaven we al tips voor klussen in huis die je juist nu kunt doen. Nu geven we graag tips voor hoe je je thuis gewoon lekker kunt vermaken! Want er is genoeg te doen, zeker met een beetje voorbereiding.

Televisie, series en films kijken

Voor veel mensen ligt gewoon televisie kijken wellicht het meest voor de hand. Het apparaat zorgt niet voor niets al decennialang voor een gemakkelijk tijdsverdrijf.

Tegenwoordig is dat nog eenvoudiger, met duizenden zenders tot je beschikking en daarnaast nog abonnementen op diensten als Netflix, Disney+ en HBO. Zo kun je zo goed als onbeperkt naar televisieseries, films en tv-programma's kijken. Of jij nu fan bent van Tiger King of gewoon nog een keer alles van Friends wilt zien; voor ieder wat wils.

Op ErvaringenSite kun je reviews over TV, film en telecom lezen, dan weet jij waar je het beste een abonnement kunt afsluiten nu! Want je moet er toch niet aan denken dat je nu zonder deze bron van vermaak komt te zitten door een storing van de aanbieder...

Online gaming

Heb je geen zin om tv te kijken of heb je dat al genoeg gedaan, dan kun je online ook genoeg vertier vinden. Zo kun je digitaal naar hartelust gamen. Online gamen wordt dus steeds populairder. Zeker nu iedereen zich thuis zit te vervelen en digitaal contact veiliger is dan samen in een huiskamer met dezelfde dobbelsteen rollen.

Het Wii-spelletje Animal Crossing is nu bijvoorbeeld ongekend populair in België. Ook spelen steeds meer mensen nu allerlei shooters of sportspellen. Sommigen, zoals Betway online casino, durven zelfs te stellen dat dit tijdverdrijf nu populairder is dan de films van Hollywood.

Samen digitaal spelletjes spelen met vrienden

Mis je je vrienden, familie of collega's in deze tijd? Dan hoef je zeker niet solitair te spelen, maar kun je hen ook uitnodigen, bijvoorbeeld voor een spelletje digitaal monopoly.

Zet tegelijkertijd een digitaal communicatiekanaal aan, zoals Zoom, Google Hangouts of FaceTime, dan kun je samen tactieken bespreken of je juist hardop ergeren aan iemands sportiviteit.

Volg een online cursus of opleiding

Wil jij het meeste uit deze crisis halen en zoek je niet naar puur vermaak om jouw tijd door te brengen? Dan kun je overwegen om online een cursus of zelfs een volledige opleiding te volgen.

Daarvoor hoef je jouw luie stoel niet uit te komen; colleges en instructies worden online gegeven en opdrachten, als die er zijn, digitaal ingeleverd. Op ErvaringenSite vind je reviews van klanten over online studies en opleidingen. Zo kun jij een goede keuze maken, op basis van de ervaringen van anderen.

ErvaringenSite wenst iedereen een zo vermakelijk mogelijke tijd thuis toe en stay stafe!

Meer