Huawei P20 vs Samsung Galaxy S9, dit is wat je moet weten!

Huawei P20 vs Samsung Galaxy S9, dit is wat je moet weten!

In het komende jaar zal de technologie wereld een revolutie doormaken. Die revolutie werd gestart met de lancering van de nieuwe modellen van Samsung en Huawei. De Samsung Galaxy S9 en S9+ en de Huawei P20 en P20 Pro werden recent nog gelanceerd en hebben een kostprijs die iets lager ligt dan de iPhone X van Apple. De grootste veranderingen die deze bedrijven aanbrengen in hun smartphones is de camera en zijn eigenschappen.

Huawei P20

Het nieuwe flagshipmodel van Huawei werd samen met Leica ontwikkeld. Dit bedrijf focust vooral op high end camera's en het is niet de eerste keer dat ze samenwerken aan een project. De P-serie van Huawei is al altijd een pionier geweest in smartphone fotografie en deze keer wil Huawei de leiding nemen! Net zoals de iPhone X heeft de P20 een screen-to-body ratio van 82%. Dit wil zeggen dat je smartphone ervaring nog leuker en gemakkelijker wordt.

De beste kenmerken:
• Driedubbele Leica Camera: 40MP RGB + 20MP + 8MP
• Videokwaliteit: 2160p 30fps
• 960 fps Super Slow Motion
• 24MP camera aan de voorkant
• 4000mAh batterij

Samsung Galaxy S9

In de laatste jaren was Samsung steeds één van de leiders in de verkoop van smartphones over de hele wereld. Hun bestverkochte producten zijn meestal hun flagship modellen, die worden gekenmerkt door de kwaliteit van de gebruikte materialen en hun hoge prestaties. De nieuwe Galaxy S9 heeft, net zoals de vorig twee modellen, een edge-to-edge scherm waardoor je smartphone er nog beter uitziet. Het scherm laat net genoeg plaats voor een camera en een nabijheidssensor. De Galaxy S9 komt met AKG Stereo speakers, de toevoeging van Dolby Atmos geeft de smartphone een audio-ervaring net zoals in de bioscoop. Een ander kenmerk die deze telefoon zeer speciaal maakt is de Instant Translation. Aan de hand van de camera kan je meteen lezen wat je met je eigen ogen niet kan want de smartphone vertaalt het voor je!

De beste kenmerken:
• F1.5 Aperture Mode
• Face Recognition en Iris Scan
• Videokwaliteit: 2160p 60fps
• 3000mAh batterij

Welke smartphone is nu de beste?

Beide telefoons gebruiken Android 8.0 (Oreo) en hebben ongeveer dezelfde grootte en gewicht. Het grootste verschil tussen de twee is de capaciteit van de batterij. De Samsung Galaxy S9 is uitgerust met een batterij van 3000 mAh die, gezien zijn prestaties en schermgrootte, niet genoeg zou kunenn zijn voor een hele dag intensief gebruik. Aan de andere kant heeft de Huawei P20 een batterij van 4000 mAH, dit zou meer dan genoeg moeten zijn voor dagdagelijks gebruik. Om even te vergelijken: de iPhone X heeft een batterij van 2716 mAH, dit wordt vooral gezien als één van de grootste nadelen.

Als je op zoek bent naar de smartphone met de beste camera('s) dan kies je beter voor de Huawei. Aan de achterkant vind je een triple camera met 40 MP, 20 MP en 8 MP Definition, beter dan de Samsung Camera. De Huawei P20 heeft ook een 24 MP selfie camera, beter dan de 8 MP front camera van Samsung. Als je op zoek bent naar een smartphone voor het maken van filmpjes dan is Samsung de beste optie. Met een definitie van 2160p schiet de camera 60 frames per seconde, dubbel dan dat van de Huawei en een groot verschil als je op zoek bent naar de beste video's.

Op vlak van RAM (Random-Access Memory) heeft de P20 een RAM van 6GB en de Samsung S9 een van 4GB. Dit is een groot verschil als je van plan bent om je smartphone te gebruiken voor games of als je veel apps tegelijk wil gebruiken want je RAM gebruikt geheugen om programma's en data op te slaan die je op dat moment aan het gebruiken bent.

Nadat de 2 smartphones nader werden bekeken ziet het er naar uit dat de Huawei P20 waarschijnlijk de betere optie is omdat de capaciteit van de batterij 33% groter is, de smartphone uitgerust is met een betere camera en meer RAM. Alles bij elkaar krijg je er dus meer waar voor je geld.

Vergeet zeker niet om onze Telecom categorie te bekijken, je vindt er tientallen winkels die dit soort smartphones verkopen zoals bijvoorbeeld Orange, Proximus, Base, One.com en heel veel anderen!

Foto: Sanju Hima54 Linkhouse

Meer