Ideeën voor een leuk Pinksterweekend

Ideeën voor een leuk Pinksterweekend

Weet je niet wat je allemaal kan doen dit Pinksterweekend? Hier enkele tips verspreid over heel België (en zelfs bij onze noorderburen). Geniet van het mooie weer met deze leuke activiteiten!

1. Fiesta Europa Mechelen

Fiesta Europa is een Europese sfeermarkt die heel Vlaanderen rondtrekt. Tijdens het Pinksterweekend kan je ze vinden op de Grote markt in Mechelen. Het is de gezelligste en meest authentieke Europese sfeermarkt in Vlaanderen. Je vindt er allerlei lekkere culinaire specialiteiten en ambachtelijke producten van over heel Europa. Je kan er genieten van een drankje op he terras terwijl je geniet van de livemuziek. Voor de kindjes zijn er springkastelen waar ze zich volop kunnen uitleven. Het festival start op zaterdag vanaf 16 uur tot 22 uur. Op zaterdag en zondag start het festival om 10 uur en gaat door tot maandag 19 uur.

2. De straatfeesten in Kalmthout

Op 18 mei gaat de 42ste editie van de Straatfeesten in Kalmthout. Je kan genieten van dit gratis evenement tot en met zondag 20 mei. Je kan er genieten van muziek van onder andere Antwerp Gipsyska Orchestra, De Ketnetband, Mensch Erger je Niet en nog tientallen andere artiesten op 4 podia. Ook voor de kinderen is er heel wat te doen, zo is er opnieuw dit jaar de kindermarkt waar kinderen zelf spulletjes kunnen verkopen en leuke dingen kunnen kopen. Het is dus een rommelmarktje voor kinderen, door kinderen. Maar ook volwassenen kunnen terecht bij het tweedaagse vintageparadijs voor allerlei leuke snuisterijen Op zondag wordt de Pinkstermarkt gehouden, een jaarlijkse opendeur/ braderie. Kom dus genieten van deze leuke sfeer met een hapje en een drankje.


De aftermovie van de straatfeesten 2017

3. Les Goûts de Gand en Etsy markt

Op zaterdag 19 mei kan je in de Machariuswijk terecht voor de 12de 'Les Goûts de Gand', een gratis stadsfestival en dat 2 dagen voor de Internationale dag van de Culturele Diversiteit. In de wijk rond de Sint-Baafsabdij en het Coyendanspark kan je gratis muziek beleven van artiesten over de hele wereld zoals Brazilië, Bulgarije, Congo, Indië, Roemenië, Senegal, Slovakije, Turkije, Syrië, Palestina en natuurlijk ook ons eigen belgenlandje. Dit gratis festival wordt wel eens een 'feria Mundial' genoemd. Kom mee de diversiteit van de wereld vieren aan de hand van muziek!
Als je al plannen hebt op de 19de kan je op 20 mei altijd terecht op de Korenmarkt voor de Etsy Team Gent Pinkstermarkt. Je vindt hier heel wat handgemaakte producten die verkocht worden op de website Etsy maar deze keer offline. Je vindt er onder andere illustraties, juwelen, handtassen van fietsbanden, keramiek, verzorgingsproducten, haakwerk en Pixel Art en nog heel veel meer, allemaal gemaakt door mensen uit de streek. Zeker een kijkje waard!

4. Zotte Zondag: Familiedag Izegem

Zin in dagje met heel de familie? Dan moet je op 20 mei in Izegem zijn want dan wordt weer een Zotte Zondag gehouden. Dit gratis evenement begint om 14 uur in de Prins Albertlaan. Je vindt er springkastelen, hindernissenparcours, animatie zoals clowns, steltlopers, kindergrime, ballonplooien en meer. Er zijn ook kindershows van Jens de matroos, een goochelshow en poppentheater. Er wordt ook een DJ set voorzien voor de volwassenen. Ook voor lekkere versnaperingen kan je hier terecht, er zullen heel wat foodtrucks aanwezig zijn en er is Food4Kids met wafels, pannenkoeken, ijsjes en zelfs suikerspinnen! Dus zin in een dagje uit met het hele gezin? Trek dan Izegem in!

5. Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Ook bij onze noorderburen kan je terecht voor een leuk pinksterweekend. Op 19. 20 en 21 mei organiseert Struisvogelboerderij Monnikenwerve uit Sluis haar 21ste Open Weekend. De deuren zijn geopend van 10 uur en 18 uur en de toegang en rondleidingen zijn helemaal gratis! Niet veel mensen weten dat er in Zeeuws Vlaanderen een struisvogel boerderij is dus dit weekend is de perfecte gelegenheid voor je eerste kennismaking met de loopvogels. De boerderij heeft inmiddels zo'n 150 struisvogels en als alles volgens plan verloopt komen er tijdens het Open Weekend struisvogelkuikentjes uit het ei, bezoekers kunnen dit allemaal live zien gebeuren!
Op de boerderij bevindt zich ook een winkeltje waar je heel wat struisvogelproducten kan kopen zoals een ei, kaarsen, handgemaakte gegraveerde lampen en een lekkere likeur bereid met de eieren en die kan je dan ook proeven. Natuurlijk is de struisvogelcake ook weer van de partij. Wist je dat 1 ei genoeg is om 7 à 8 cakes te bakken? Bizar toch?

Er is dus genoeg te doen om je Pinksterweekend helemaal mee te vullen. Klaar voor een weekendje met het gezin of gewoon met zijn tweetjes of onder vrienden? Trek er op uit en geniet van de zon!

Foto: Straatfeesten

Meer