Ik ga op vakantie en neem mee...

Ik ga op vakantie en neem mee...

Heerlijk om op vakantie te gaan en zelfvoorzienend veel eigen spullen mee te nemen. Maar is een dakdrager wel zo handig?

Veel mensen gaan op vakantie met de auto. Het handige daaraan is onder andere dat je zo veel spullen kunt meenemen. Sommigen kiezen er bijvoorbeeld voor om lekker veel eten van thuis mee te nemen. Bijvoorbeeld omdat dat goedkoop is, of omdat jij of de kinderen op de vakantiebestemming niets lust. Ook populair is om de eigen fietsen mee te nemen. Dan hoef je ze immers op de bestemming niet te huren en kun je lekker op je eigen fijne fietsje blijven fietsen.

Dakdrager een goed idee?

Een dakdrager is voor veel mensen dan ook een onmisbare gadget. Zo heb je immers eenvoudig veel meer ruimte, en kun je dus veel meer spullen meenemen. Je hoeft zo'n ding slechts aan te schaffen en je kunt vaak jarenlang door. Maar is dat wel zo'n goed idee?

Dakdrager om het vakantiecomfort te verhogen

Voor wie kiest voor een dakdrager omdat je zo comfortabeler op reis kunt (lekker je eigen eten dat je kent, fijn op de eigen fiets, et cetera), kan het inderdaad een goed idee zijn om te investeren in een dakdrager. Immers, die geeft jou de mogelijkheid om veel meer goederen te verslepen en je op vakantie thuis te voelen.

Dakdrager om geld op de bestemming te besparen

Wie echter kiest om extra spullen op die dakdrager te vervoeren, omdat dat op de bestemming zelf geld bespaart (geen fietsen hoeven huren, minder uitgaven aan eten, et cetera), moet die berekening zorgvuldig maken. Een dakdrager zorgt er immers voor dat de auto (veel) minder zuinig rijdt, afhankelijk natuurlijk van het type dakdrager en hoe vul deze is gepakt. Soms ben je dus duurder uit mét dan zonder een dakdrager, simpelweg omdat de hogere benzinekosten bijvoorbeeld niet opwegen tegen het huren van een fiets op locatie.

Laat je goed informeren

Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren voor de aanschaf van een dakdrager. Kies bijvoorbeeld voor een gespecialiseerde dakdrager winkel en lees vooraf reviews over het bedrijf en de type dakdragers die er bestaan voor jouw auto. Met een dakdrager kun je vaak jaren doen, dus verstandig om goed over deze beslissing na te denken!

Meer