Stuur jouw klanten juist nu een mooi relatiegeschenk

Stuur jouw klanten juist nu een mooi relatiegeschenk

Relatiegeschenken hoef je echt niet alleen in december te versturen. Juist nu, ten tijde van corona, is het slim om jouw klanten een hart onder de riem te steken!

Waarom geven mensen relatiegeschenken?

December is de maand waarin werkgevers hun werknemers traditioneel kerstpakketten geven. Die kunnen gevuld zijn met allerlei etenswaren, speciaal voor de feestdagen, of gewoon een paar mooie flessen wijn bevatten.

Ook aan klanten en andere werkrelaties worden vaak kerstpakketten gezonden in deze feestmaand. Dit is immers het moment in het jaar om aan iedereen te denken, het afgelopen jaar te overzien en elkaar fijne feestdagen te wensen.

Waarom zou je juist nu relatiegeschenken versturen?

Maar relatiegeschenken zijn zeker niet voorbehouden aan de feestdagen in december. Er zijn genoeg redenen om ook op andere momenten in het jaar jouw klanten te verrassen met een geschenk. Bijvoorbeeld ter ere van een jubileum, andere feestdagen, zoals Pasen, of, zoals nu, bijzondere omstandigheden. Zo laat je weten dat je aan jouw klanten en zakenrelaties denkt.

Nu tijdens de coronacrisis hebben veel bedrijven, winkels en ondernemers het erg zwaar, zo melden diverse media. Immers: veel bedrijven zijn nu gesloten en lijden grote verliezen. Het kan in dit soort zware tijden attent zijn om aan elkaar te denken in de vorm van een presentje. Dat kan een lief kaartje zijn, een bosje bloemen, maar ook een mooi relatiegeschenk. Die laten maken ondersteunt bovendien de economie, dus nog een goede reden om hier nu over na te denken!

Wat zijn goede relatiegeschenken?

Je kunt van alles kiezen voor een relatiegeschenk. Het is natuurlijk leuk om iets cadeau te geven dat je hebt voorzien van het logo van jouw bedrijf, zoals een koffiebeker, een pen of een muismat. Het is daarbij vooral slim om voor iets te kiezen dat de ontvanger ook daadwerkelijk zal gebruiken, zoals een bedrukte thermosfles als relatiegeschenk.

Wil je juist iets heel anders geven? Eerder schreven we in onze blog over originele relatiegeschenken, zoals een ervaringsuitje of een paraplu.

Denk daarbij liefst ook aan het milieu en voorzie jouw ontvanger van iets waar die daadwerkelijk iets aan heeft of dat bijdraagt aan het milieu. Mensen weten dergelijke cadeaus tegenwoordig immers steeds meer te waarderen en onnodige prullaria kunnen ook een averechts hebben.

Meer