Met deze 3 vragen kies jij jouw nieuwe bank!

Met deze 3 vragen kies jij jouw nieuwe bank!

Een bank is een belangrijk onderdeel van jouw woonkamer. Kies dus niet zomaar iets, maar vergelijk banken en winkels en kijk rond!

Is jouw oude bank versleten, ben je een nieuw huis aan het inrichten of wil je gewoon weer eens iets anders? Dan ben je wellicht op zoek naar een nieuwe bank! Er zijn echter vele zitbanken, chaise longues, hoekbanken en nog veel meer soorten banken te koop, zowel online als in fysieke winkels. Het kan zomaar gebeuren dat je direct verliefd wordt op een bank die je tegenkomt, maar dat die bank eigenlijk helemaal geen verstandige keuze is.

Hoe kies je de beste bank in jouw woonkamer?

Hoe maak je tussen al dat aanbod de juiste keuze? Stel jezelf de volgende vraag en je bent al een heel eind! Heb je eenmaal bepaald aan welke eisen jouw bank moet voldoen, vergelijk dan winkels op basis van de ervaringen van hun klanten. Dat kan op ErvaringenSite! Zie daarvoor onze categorie Wonen, met ervaringen van klanten over woonwinkels.

1. Hoeveel geld wil je uitgeven aan jouw nieuwe bank?

Een nieuwe bank is al gauw een flinke uitgave. Het kan daarom verleidelijk te zijn om bijvoorbeeld naar een goedkope bouwmarkt te gaan en een bank voor een paar tientjes te kopen. Maar heb je meer te besteden, dan kan het de moeite lonen om meer te investeren in jouw nieuwe bank. Wellicht gaat de bank dan langer mee of kun je kiezen voor duurzamere materialen.

2. Hoeveel ruimte heb je voor jouw nieuwe bank?

Komt jouw bank op de plaats van een eerder model, dan kun je simpelweg kiezen voor een bank van hetzelfde formaat. Maar misschien is dat eerdere model wel te klein gebleken en wil je nu een grotere bank, bijvoorbeeld een uitgebreide hoekbank met meerdere zithoekjes. Of misschien wil je juist meer ruimte in jouw woonkamer creëren en nu voor een kleinere bank kiezen. Bepaal vooraf dus nauwkeurig de afmetingen van jouw nieuwe bank, dan kun je daaraan vasthouden wanneer je eenmaal in de winkel bent.

3. Aan welke speciale eisen moet jouw nieuwe bank voldoen?

Hoe wil jij jouw bank straks gebruiken? Wil jij thuiskomen en lekker neerploffen op een relaxte, zachte bank? Of heb je kinderen en moet de bank vooral gemakkelijk schoon te maken zijn? Misschien heb je wel huisdieren en zoek je naar een bank die tegen krabben van katten of hondengeur bestand is. Bepaal vooraf dus goed waar jouw nieuwe bank precies aan moet voldoen.

Heb jij eenmaal een nieuwe bank aangeschaft, deel dan vooral jouw ervaringen op ErvaringenSite!

Ben je goed geholpen door het personeel van de winkel en heb je jouw droombank gevonden? Wij horen graag jouw ervaringen!

Meer