ErvaringenSite
  Must see: De 10 mooiste plekjes in Frankrijk
  04-05-2018

  Must see: De 10 mooiste plekjes in Frankrijk

  Ons buurland Frankrijk heeft heel wat te bieden, lekkere wijn, smeuïge fromage en de haute-couture fashion. Maar Frankrijk heeft meer te bieden dan lekkere etenswaren of de laatste mode. Als je van plan bent om er op uit te trekken voor een weekendje of een langere vakantie dan is Frankrijk dé beste keuze, het is meestal nog geen 2 uur rijden! Hier zijn 10 mooie plekjes in Frankrijk die je moet gezien hebben!

  1. De kliffen van Etretat

  Etretat ligt op iets langer dan 3 uur rijden van de Belgische grens. Etretat bevindt zich in de mooie streek van Seine-Maritime in Normandië, ten noorden van Le Havre. De kliffen maken een deel uit van de Côte d'Albâtre aan de kustlijn van La Manche. Oorspronkelijk was Etretat een simpel vissersdorpje die in de 19de eeuw een belangrijke badplaats werd door Guy De Maupassant en zijn beroemde feestjes. De kliffen van Etretat zijn opgebouwd uit kalksteen of simpel gezegd, wit krijt maar ze zijn gewoon adembenemend mooi!

  2. La cascade du Voile de la Mariée

  La cascade du Voile de la Mariée ofwel Waterval de Bruidssluier is een 150 meter hoge waterval in Corsica en ook de hoogste waterval van het eiland. Om deze waterval te zien moet je je begeven naar het zuiden van Corsica, zo'n 3 kilometer ten zuiden van het stadje Bocognano. De waterval dankt zijn naam aan het feit dat het water valt van rots naar rots en zo creëert het een fenomeen dat zeer sterk lijkt op een sluier. De beste periode om de waterval in volle glorie te zien is in de lente, net na het smelten van de sneeuw want dit zorgt voor veel meer water en zo zie je het fenomeen van de sluier beter.

  3. Les calanques

  Een calanque is een soort diepe vallei met steile hellingen die deels in de zee ligt. Een bekend voorbeeld daarvan ligt in het nationaal parkCalanques in het Franse departement Bouches-du-Rhône en strekt zich uit over 20 kilometer tussen Marseille en Cassis. De calanques bestaan uit witte krijtlagen die zo'n 400 meter dik zijn. De kliffen van Calanques storten zich in de Middellandse Zee, dit zorgt voor een wonderlijk natuurspektakel. Het gebied is zo'n 400 hectare groot en vormt de basis voor heel wat avontuurlijke activiteiten zoals duiken, bergsport, kajakken, vissen, zwemmen, zeilen, wandelen en het ontdekken van de fauna en flora want met 140 verschillende plant- en diersoorten en 60 soorten zeedieren kan je overal wel iets ontdekken!

  4. De orgelpijpen van Ille-Sur-Têt

  De orgelpijpen van Ille-Sur-Têt of ook wel de elfenschoorstenen genoemd, zijn grote natuurlijke zuilen die bestaan uit broos gesteente, meestal sedimentair, de top bestaan echter uit een gesteente die beter beschermd is tegen erosie. Deze zand en klei kliffen werden uitgehakt door 4 miljoen jaar regen. De orgelpijpen maken deel uit van een geologische en toeristische site in Ille-Sur-Têt die zich in het Franse departement Pyrénées Orientales bevindt. Deze adembenemende landschappen worden gezien als een exceptioneel patrimonium. Om het gebergte te bezoeken moet je een kaartje kopen want de site wordt beschermd.

  5. Het Franse Colorado

  Het oker van Rustrel, net naast de okerkliffen en de steengroeven van Roussillon, wordt ook wel eens het Colorado van Frankrijk genoemd. Het is een semi-natuurlijke site die gelegen is in het departement Vaucluse in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het gebied is rijk aan oker dat opnieuw gebruikt wordt in aardwerk en kunst als natuurlijk pigment. Vandaag de dag is het een toeristische plaats die zeer populair is omdat het lijkt op Colorado in de Verenigde Staten. Waarom zou je 12 uur vliegen als je gewoon naar Frankrijk kan rijden? Niets beter dan een wandeling in het Franse Colorado!

  6. De vulkanen van Auvergne

  De vulkanen van Auvergne strekken zich uit van de keten van Puys tot het Aubrac-plateau. De vulkanen hebben allemaal verschillende leeftijden sommige zijn tot 65 miljoen jaar oud, anderen zijn dan weer een stuk jonger tot 7000 jaar oud. Het nationaal park rond de vulkanen werd opgericht in 1977, het is een geologische en patrimoniale site die fenomenale landschappen heeft. De site bevindt zich in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, in het hart van het Massif Central en heeft een oppervlakte van zo'n 389 733 hectare. Het is het grootste nationaal park van Frankrijk.

  7. Lac d’Allos

  Lac d'Allos is een meer dat zich bevindt op 2 230 meter hoogte in het nationaal park van Mercantour in Alpes-de-Haute-Provence. Het is het grootste natuurlijk meer op hoogte in heel Europa. Het meer bevindt zich in het midden van de bergen en strekt zich uit over 60 hectare. Het meer is een waar spektakel voor het oog. Het meer is te bereiken na een wandeling van ongeveer een half uur vanaf de parking van op het Laus plateau. Je doet er ongeveer een uurtje over om het meer rond te gaan.

  8. De kliffen van Bonifacio

  De kliffen van Bonifacio bevinden zich in de gemeente Bonifacio in het zuiden van Corsica. Het is de meest zuidelijke gemeente van Corsica. De kliffen van Bonifacio zijn gewoonweg impressionant maar eigenlijk is het de hele gemeente die je moet zien en zelfs de hele regio in Zuid-Corsica moet je eens bezocht hebben, je kan er zo veel ontdekken! Bonifacio is een parel van het eiland van de schoonheid.

  9. Het bassin van Arcachon

  Le bassin d'Arcachon bevindt zich in het hart van Landes de Gascogne in het departement Gironde op slechts 50 kilometer van Bordeaux. Het bassin is een lagune met getijdeverschil, twee keer per dag is er dus eb en vloed en trekt het water bijna helemaal naar zee. Het bassin d'Arcachon is een binnenzee van zo'n 40 kilometer bij lage zee, het is bijna helemaal open aan de Atlantische oceaan. Arcachon is ideaal voor korte en lange verblijven maar let op met de getijden. Bij laag water is het bassin een klein paradijsje en geeft het de indruk dat je in het midden van de zee kan wandelen maar bij hoogwater kan je het bassin alleen maar op met een boot.

  10. De holbewonersgrotten van Villecroze

  In de gemeente Villecroze bevinden zich holbewonersgrotten die meer dan 700 000 jaar oud zijn die eerst werden gemaakt door stromend water en later bewoond werden door de mens. Het gebied heeft ook een waterval en een park met boomgaard, vijver en rozentuin. In de 10de eeuw behoorden de grotten toe aan benedictijnse monniken van de Saint-Victor abdij in Marseille en werd het gebruikt om Saracenen te beschermen. Sinds 1924 kwamen de grotten terecht onder de titel natuurlijke sites en monumenten met artistiek karakter. De holbewonersgrotten van Villecroze zijn een prachtig natuurlijk en pittoresk monument die je zo snel mogelijk gezien moet hebben!

  Zoals je ziet heeft ons buurland Frankrijk heel wat te bieden die je zeker moet gezien hebben. Tijd voor een roadtrip door Frankrijk? Wij zijn er alvast helemaal klaar voor!

  Gerelateerd