Nieuwe telefoon? Bescherm deze met een hoesje

Nieuwe telefoon? Bescherm deze met een hoesje

Een iPhone of andere smartphone met gebroken glas of andere schade is een nare ervaring. Maar er kan meer misgaan met een onbeschermde telefoon.

Voorkom dus leed en zorg voor een goed hoesje. ErvaringenSite geeft daarvoor graag een aantal redenen en tips.

Zorg voor een stevig hoesje

Veel winkels verkopen hoesjes voor mobiele telefoons. Sommige kunnen meer dan honderd euro kosten, andere heb je al voor één euro. De verschillen zijn dus groot, en niet alleen in prijs.

Op zich kan een goed en stevig hoesje goedkoop zijn. Andersom kan een erg duur hoesje helemaal geen goede bescherming bieden. Duurder is dus niet per se beter! Soms betaal je immers vooral voor het merk, of voor het design. En daar ga jij jouw telefoon niet mee beschermen.

Let vooral goed op de kwaliteit van het hoesje. Van welk materiaal is dat gemaakt, gaat dat lang mee, breekt dat de val wel genoeg?

Lees ook reviews van andere klanten om te bepalen hoe zij de kwaliteit van een bepaald merk telefoonhoesje hebben ervaren. Welke beschouwen eerdere klanten als de beste koop? Op ErvaringenSite verzamelen we alle klantenervaringen over elektronica, dus kijk daar vooral even rond!

Kies een hoesje speciaal voor jouw type telefoon

Ook qua vorm zijn er verschillende hoesjes op de markt. Zo zijn er hoesjes die op elke telefoon passen.

Het is echter meestal beter om te kiezen voor een hoesje dat speciaal is ontworpen voor jouw type telefoon. Dat past niet alleen beter, maar houdt ook rekening met de speciale functies van jouw smartphone. Zo kun je dan meestal speciale knopjes aan de zijkant bedienen. En hoef je de telefoon niet uit de hoes te halen als je deze wilt ophalen.

Wil je bijvoorbeeld een telefoonhoesje voor de iPhone X, dan is het slim om echt daarop te selecteren. iPhones staan er immers helaas om bekend dat ze gemakkelijk kapot kunnen gaan. In combinatie met de hoge prijs die je er toch meestal voor betaalt, is het extra slim om juist bij dergelijke telefoons te gaan voor een sterke en custom-made hoes.

Heb jij eenmaal ergens een hoesje aangeschaft, deel dan in een review op ErvaringenSite jouw ervaringen!

Meer