Tip: Daten à la Lady & de Vagebond!

Tip: Daten à la Lady & de Vagebond!

Daten á la Lady & de Vagebond: Spaghetti met gehaktballetjes

Je hebt een date gescoord en je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken. Afspreken in de kroeg gaat het hem daarom niet worden. Omdat je je van je beste kant wilt laten zien nodig je je nieuwe of potentiële vlam uit om lekker een hapje te komen eten. Of je biedt aan om daar voor hem of haar te koken. So far, so good... En dan bedenk je je dat je eigenlijk helemaal niet zo'n ster bent in de keuken, dat je eigenlijk alleen een ei kunt koken en heb je dus geen flauw idee wat je moet maken. Want de eerste indruk is belangrijk, dus je moet wel goed voor de dag komen. Wij helpen je uit de brand met ons recept voor spaghetti met gehaktballetjes a la Lady & de Vagebond.

Eerst nog een date scoren? Meld je (gratis) aan bij Parship

Op de een of andere manier blijft spaghetti met gehaktballetjes tot de verbeelding spreken en denken de meeste mensen, oké, de meeste vrouwen, met hartjes ogen aan de scene uit Lady & de Vagebond wanneer het over dit Italiaanse gerecht gaat. Het is gemakkelijk te maken (zelfs als je niet kunt koken), als man scoor je knuffelpunten bij een vrouw als je het over Lady & de Vagebond hebt en wanneer er kinderen in het spel zijn scoor je helemaal driedubbele bonuspunten als jij (man of vrouw) dit gerecht op tafel weet te toveren. Je ziet; we've got your back als het om je eerste (kook-)date gaat.

Neem voor twee personen 250 gram rundergehakt. Voeg hier 1 ei, 30 gram paneelmeel, 30 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 eetlepel gedroogde oregano en een flinke snuif peper aan toe. Kneed alles goed door en draai van het mengsel kleine gehaktballetjes. Zorg dat de gehaktballetjes zo klein zijn dat je ze in één hap kunt eten. Dat houdt het elegant. Braad de gehaktballetjes in circa 5 minuten in een klontje roomboter rondom aan in de koekenpan. Ze hoeven niet door gaar te zijn.

Snipper een ui en bak deze in het bakvet van de gehaktballetjes. Zit er te weinig vet in de pan kun je een scheutje olijfolie toevoegen. Als de ui mooi bruin begint te kleuren voeg je 1 blik tomatenblokjes toe, nog 1 teen fijngesnipperde knoflook, een eetlepel oregano en peper en zout naar smaak. Roer alles goed door en voeg de gehaktballetjes weer toe. Schep de gehaktballetjes door de saus heen en laat alles op een zacht vuur nog een kwartiertje pruttelen zodat de smaken goed door elkaar trekken en de gehaktballetjes helemaal door garen.

Terwijl de saus staat te pruttelen kook je de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wanneer je spaghetti klaar is, is je saus ook klaar om te serveren. Je kunt ervoor kiezen ze spaghetti door de saus te mengen voordat je hem serveert of je schept eerst de spaghetti op en schept hier de saus mooi in het midden bovenop. Rasp nog wat verse Parmezaanse kaas over het geheel heen en versier met wat van de oregano.

Natuurlijk kun je ieder een eigen bord nemen, maar als je het goed wilt doen eet je samen van één bord. Vergeet in dat geval niet om het laatste gehaktballetje door te rollen naar je date. Succes verzekerd, net als in de film!

Laat je het ons even weten als je dit gerecht voor je date op tafel hebt getoverd? Vinden we leuk en dan kun je ons meteen vertellen of je date geslaagd was (waar we wel vanuit gaan) of dat we je een volgende keer beter een andere tip aan de hand kunnen doen!


Nog eens genieten van het origineel, jullie voorbeeld voor de date? Hier de beroemde scène uit Lady & de Vagebond!

Top HD Lady And The Tramp Wallpaper | Cartoons HD | 457.53 KB

Meer