Trap in jouw woning? Stem deze af op jouw interieur

Trap in jouw woning? Stem deze af op jouw interieur

De inrichting van een woning houdt niet op bij de kamers; ook de trappen kun je aanpassen aan jouw persoonlijke stijl.

ErvaringenSite geeft tips, zo kun je jouw trap helemaal restylen naar jouw persoonlijke smaak!

Pas de trap aan aan jouw interieur

Een trap is al lang niet meer een onveranderlijk blok in jouw huis. Je kunt die trap wel degelijk veranderen en aanpassen aan jouw interieur! Voorzie de trap bijvoorbeeld van een nieuwe kleur of zorg voor nieuwe traptreden. Een relatief kleine wijziging kan al veel resultaat geven.

Verschillende bedrijven bieden allerlei vormen van traprenovaties aan. Van een nieuwe bekleding tot een volledige nieuwe trap. Echter, zelf kun je ook al veel doen om jouw trap af te stemmen op jouw interieur,

Wat kun je allemaal aanpassen?

1. De traptreden

Misschien wel de meest logische aanpassing die je aan jouw trap kunt doen, zijn de traptreden. Je kunt daar van alles mee doen. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe bekleding van de traptreden of voorzie die van een nieuwe kleur.

2. Het lakwerk van de leuning

Je kunt ook gewoon een paar potjes verf kopen en het lakwerk van de trap aanpakken, zoals op de leuning en de spijlen, als je die hebt. Dat geeft al meteen een heel ander effect.

Kies voor zwart, wit of bruin voor een net effect en een trap die overal goed bij past, of juist voor een meer in het oog springende kleur, zoals blauw of rood, voor een wow-effect.

3. Pas de losse onderdelen van de trap aan

Heb je jouw woning aangepast om er langer te kunnen blijven wonen, ook dan kun je jouw trap blijven afstemmen op jouw interieur. Zo zijn ook trapliften in allerlei soorten en materialen verkrijgbaar. Pas je dergelijke losse onderdelen aan of voeg je die toe, dan ziet jouw trap er ook anders uit.

4. Een volledig nieuwe trap

Heb je echt zin in iets heel nieuws en durf je de stoute schoenen aan te trekken, dan kun je er ook voor kiezen om een volledig nieuwe trap te installeren. Ga bijvoorbeeld van een wenteltrap naar een steektrap of een kwartdraaitrap. De ruimte eromheen krijgt dan plots ook een heel andere indeling, dus daar kun je dan ook mee aan de slag.

Heb jij jouw trap aangepast, deel dan vooral jouw ervaringen op ErvaringenSite!

Meer