Waar moet je op letten als je online laminaat koopt?

Waar moet je op letten als je online laminaat koopt?

Veel mensen maken van deze tijd, en van de vakantie, gebruik om in huis te klussen. Bijvoorbeeld door nieuw laminaat te leggen.

Waar moet je allemaal op letten wanneer je laminaat aanschaft? ErvaringenSite geeft tips!

1. Kies de juiste (online) winkel

Veel verschillende winkels verkopen laminaat. Zo zijn er allerlei speciaalzaken waar je terecht kunt voor jouw nieuwe vloer. Vaak vind je de goedkoopste laminaat online. Daar zijn dan bijvoorbeeld extra aanbiedingen te vinden.

Om de juiste (online) winkel te vinden, is het goed om te bedenken waar jij precies behoefte aan hebt. Wil je zo veel mogelijk keuze, een zo goed mogelijk deal of zo veel mogelijk service en begeleiding bij de aanschaf?

Daarnaast is het verstandig om vooraf reviews te lezen, want zo kom je erachter wat andere klanten de beste winkels voor laminaat vinden. Je leest deze reviews over wonen bij ErvaringenSite!

2. Bepaal welk laminaat je nodig hebt; waar moet het liggen, hoeveel mag het kosten?

Er zijn heel veel soorten laminaat beschikbaar. Van donkere en zware planken met diepe groeven tot licht en dun laminaat. Bekijk eerst zorgvuldig waar je jouw laminaat wilt neerleggen. Is daar bijvoorbeeld genoeg licht in de kamer en kun je een donkere kleur nemen, of kun je beter een laminaat kiezen dat licht is?

Een ander punt om rekening mee te houden, is de prijs. Die lopen immers ook sterk uiteen. Er is heel goedkoop laminaat, maar er zijn ook (veel) duurdere opties. De prijs is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat, maar je kunt ook gewoon geluk hebben met een scherpe aanbieding.

Het is handig om van te voren te bepalen waar je precies behoefte aan hebt. Zo hoef je geen spijt te krijgen van jouw aankoop of onnodig te veel te betalen!

3. Heb je nog extra materialen of accessoires nodig?

Vaak heb je aan een paar pakken laminaat niet genoeg. Meestal heb je ook plinten nodig. Ook daar is veel keuze tussen. Vaak zul je gewoon de bijpassende plinten erbij nemen, maar moet je nog kiezen tussen brede plinten of smalle plinten, en waar je de plinten precies legt; alleen op de vloer of ook langs de muur?

Ga je het laminaat zelf leggen, dan kan het bovendien handig zijn om te investeren in goede materialen om dat mee te doen, zoals een laminaatsnijder. Die kun je vaak erbij kopen als je het laminaat bestelt.

Meer