Waarom je nu voor ledlicht moet kiezen #groen

Waarom je nu voor ledlicht moet kiezen #groen

De gloeilamp is niet voor niets afgeschaft. Ledlicht is veel duurzamer en daarmee ook goedkoper. Stap dus nu over op ledverlichting.

ErvaringenSite geeft graag een aantal redenen en tips om jou te helpen jouw huis of kantoor te verduurzamen door te kiezen voor ledlicht!

1. Ledlicht is veel zuiniger dan andere lichtbronnen

Al weer jaren geleden is de gloeilamp afgeschaft. Dat is niet voor niets gebeurd. Gloeilampen gebruiken namelijk relatief veel energie om jou te voorzien van licht. Zo wordt een gloeilamp ook erg warm; daar is energie voor nodig, die jij eigenlijk helemaal niet wilt. Dat is dus zonde.

Veel mensen zijn daarom overgestapt op andere lichtbronnen, zoals halogeen of spaarlampen. Die zijn inderdaad zuiniger dan gloeilampen. Maar de meeste van deze andere 'zuinige' lichtbronnen zijn lang niet zo duurzaam als ledlicht. Kies dus het liefst voor ledlicht als je zo duurzaam mogelijk licht wilt maken.

2. Wees groen en help de natuur

Hoe minder energie je nodig hebt om licht te maken, hoe beter dat voor de natuur is. Je gebruikt dan immers minder energiebronnen! Wil je dus gemakkelijk een steentje bijdragen aan een verduurzaming, kies dan voor ledlicht. Dat kan heel makkelijk door alle oude lampen te vervangen door nieuwe ledlampjes, die je tegenwoordig vaak gewoon bij de supermarkt kunt kopen of online kunt bestellen, bijvoorbeeld op Ledloket.nl.

Wil je het nog beter doen, zorg er dan voor dat de energie die jij gebruikt, duurzaam wordt opgewekt. Bijvoorbeeld via zonnecollectoren, windenergie of andere groene stroom. Op ErvaringenSite kun je daarom reviews over groene energieleveranciers lezen. Zo maak je een goede en groene keuze, op basis van klantervaringen!

3. Ledlampen gaan lang mee

Ledlampen hebben in de regel een veel langere levensduur dan andere lichtbronnen. Zo gaat een ledlamp zo'n 35.000 branduren mee. Dat is maar liefst 30 keer langer dan een gloeilamp, 25 keer langer dan een halogeenlamp en 10 keer langer dan een fluorescentielamp.

4. Ledlampen besparen geld

Ledlampen verbruiken dus minder energie én gaan langer mee dan andere lichtbronnen. Beide voordelen zorgen voor nog een voordeel: ledlampen zijn goedkoper in het gebruik. Helaas zijn ledlampen per stuk nog wel duurder dan veel andere lichtbronnen, maar die extra uitgave bij de aanschaf heb je dus zo weer terugverdiend.

Meer