Wat kun je doen nu je thuis zit? Klussen in huis!

Wat kun je doen nu je thuis zit? Klussen in huis!

Door corona zijn veel mensen nu aan huis gekluisterd. Sommige worden na een paar dagen al gek van verveling. Maar dat is echt niet nodig, want er is ongetwijfeld genoeg te klussen in huis. 

Wij geven graag tips voor wat je allemaal kunt klussen in huis. En natuurlijk geven we je tips waarvoor je je huis niet uit hoeft, ook niet om materiaal te halen. Al het materiaal is immers online verkrijgbaar. Maar vergeet niet eerst de reviews te lezen op ErvaringenSite!

1. Vervang oud of rot hout
Het is echt zo'n klus die je vaak liever voor je uit schuift: het vervangen van oud of rot hout in jouw woning. Maar nu heb je daar wellicht wel extra tijd voor, dus gebruik die nuttig en leef je uit! Je kunt bijvoorbeeld op de volgende plekken oud of rot hout vervangen:

- houten vensterbanken en raamkozijnen;
- hout in de tuin, bijvoorbeeld een oud tuinhuisje;
- hout in keukenkastjes of andere kasten in huis.

Ga bijvoorbeeld eens langs bij een houthandel, en dat kan natuurlijk ook online, en vraag naar de mogelijkheden.

2. Leg nieuw laminaat
Ook zo'n grote klus die altijd meer tijd kost dan je had gehoopt: het laminaat vervangen. Denk aan alle spullen die je moet verslepen, het laminaat dat je moet verwijderen, het nieuwe laminaat dat je moet uitzoeken, plinten, et cetera! Hier gaat doorgaans dan ook veel tijd inzitten. Ideaal dus om dat nu te doen. 

Handig dat je laminaat meestal gewoon online kunt bestellen, bijvoorbeeld bij jouw vaste bouwmarkt. Op ErvaringenSite hebben we klantervaringen in reviews over bouwmarkten voor je verzameld, dan weet jij goed waar je terecht kunt!

3. Leg een moestuin aan
Het weer werkt alvast goed mee, maar je kunt nu helaas niet zomaar naar een park, strand of bos om daarvan te genieten. Doe dat dan gewoon in jouw eigen tuin! En om daar dan nog een nuttige draai aan te geven kun je meteen een moestuin aanleggen. Veel zaden moet je precies nu planten, dus dat komt mooi uit. Je kunt die veelal online bestellen.

Veel plezier met klussen in jouw huis!

Meer