Wat zijn de ingrediënten voor een perfecte pizza?

Wat zijn de ingrediënten voor een perfecte pizza?

Nu het land stil ligt door de coronacrisis, kun je die tijd wellicht gebruiken om je te bezinnen op nieuwe kooktechnieken.

Zo kom je straks hopelijk sterker uit deze tijd, of in ieder geval smakelijker. Want we moeten er maar wat van maken. Dus: wat zijn de ingrediënten voor een perfecte pizza?

De oven

Restaurants hebben allerlei manieren om pizza's te bakken, met wisselende kwaliteit. Een horeca pizza oven kan elektrisch zijn, door gas aangedreven of houtgestookt zijn. Maar eigenlijk wordt de smaak van de pizza daar niet per se beter of slechter van.

Wel kan de manier van verwarmen bijvoorbeeld zorgen voor meer gemak tijdens het werken in de keuken, of voor spectaculaire plaatjes voor de gasten, bijvoorbeeld als je een open keuken hebt en de gasten zo in het vuur voor de pizza's kunnen kijken.

De ingrediënten

Veel belangrijker voor de smaak van de pizza zijn natuurlijk de ingrediënten. En dan gaat het eigenlijk nog vooral om de basisingrediënten. Maak je eigen deeg, bespaar niet op de kwaliteit van de tomaten en garneer de pizza's met topverse rucola of basilicum. Daar kan het verschil echt in gaan zitten.

Is die pizza toch mislukt? Tja, dan kun je altijd nog een pizzaatje laten bezorgen. Op ErvaringenSite verzamelen we reviews over online maaltijden bestellen.

De garnering

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat! Maak jouw pizza dus met zorg op. Een lekker krokant rantje, mooi verspreide ingrediënten, paar blaadjes groen erop, et voilà: jouw pizza ziet er net zo smakelijk uit als deze is!

Less is more

Het kan verleidelijk zijn om alles wat je lekker vindt op die pizza te gooien: mozzarella, tonijn, ham, olijven, knoflook, et cetera. Hoe lekker al die ingrediënten ook mogen klinken, dat wil niet zeggen dat ze het ook goed doen als je ze allemaal op één en dezelfde pizza legt.

Less is more. Kies liever voor een of twee echt goede ingrediënten en zorg voor een goede omlijning met basics als mozzarella, tomaat en rucola. Zo behoud je de smaak van jouw ingrediënten beter.

Veel plezier bij het bakken van jouw perfecte pizza en eet smakelijk!

Meer