What to do als je een kleine badkamer hebt? 5 tips!

What to do als je een kleine badkamer hebt? 5 tips!

Eerder schreven we in onze blog hoe je een grote badkamer kunt inrichten. Maar wat nou als je niet zo'n grote badkamer hebt? Ook daarvoor hebben wij tips!

Kleinbehuisden, niet getreurd: ook als je een kleine badkamer hebt, kun je die restylen en groter laten lijken! ErvaringenSite geeft daarvoor een aantal tips.

1. Kies voor kleine meubels

De eerste tip is eigenlijk heel logisch: kies voor kleine meubels. Zet je meteen een grote badkamerkast in jouw badkamer, dan neemt die wellicht meteen de hele ruimte in en blijft er weinig over voor andere dingen. Kies dus liever een kleiner model, en doe hetzelfde met een wastafel, bad, et cetera.

2. Gebruik transparante materialen

Heb je een afscheiding voor jouw douche? Dan is het slim om daarvoor een transparant materiaal te gebruiken. Een douchegordijn met badeendjes is misschien vrolijk, maar een glazen wand zorgt ervoor dat jouw badkamer veel groter lijkt. Kies dus liever daarvoor, want als je jouw badkamer opdeelt in kleinere hokjes, zoals met een douchegordijn, dan maak je de ruimte kleiner dan nodig.

3. Decoraties? Less is more!

Een badkamer gezellig inrichten met badeendjes, kaarsjes en beeldjes is natuurlijk heel leuk, maar te veel decoraties kunnen de beperkte ruimte nog kleiner maken. Let daarom op dat je niet te veel rommeltjes in de badkamer plaatst. Less is more. Een kaarsje of setje wierrookstokjes is misschien net leuk, maar zet je er te veel neer, dan wordt het al gauw rommelig.

4. Zorg voor rust en eenheid

Hetzelfde geldt voor kleuren en stijlen: teveel soorten maakt een ruimte en dus ook een badkamer al gauw vol en rommelig. Kies dus liever voor een basiskleur en een basisstijl. Daarbij is het slim om voor een rustige kleur en stijl te kiezen, zoals wit.

5. Vergelijk reviews over badkamerbedrijven

Er zijn heel veel winkels die gespecialiseerd zijn in badkamers. Sommige verkopen complete badkamers, andere bieden losse onderdelen aan, zoals badkamerdepot.be. Het is verstandig om meerdere bedrijven te vergelijken, op basis van de ervaringen van hun klanten. Lees daarom altijd eerst reviews op ErvaringenSite!

Heb jij jouw kleine badkamer opnieuw ingericht? Laat dan jouw ervaringen achter in een review op ErvaringenSite!

Meer