Alternatief daten: de juiste datingsite voor jou!

Alternatief daten: de juiste datingsite voor jou!
Dating

Daten. Bijna iedereen heeft in zijn of haar leven gedatet. Het ging er alleen maar anders aan toe jaren geleden. Waar mensen vroeger elkaar alleen ontmoetten op het werk of bij het uitgaan, wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van dating sites, daten van een afstand. Online dus. Wellicht doe jij of één van je vrienden het daten vaker via alternatieve dating sites. Waar dit vroeger niet van toepassing was, is het tegenwoordig voor veel mensen niet meer weg te denken. Consumenten worden overweldigd met reclames over dating apps of sites voor groeperingen, seksualiteiten of genders, waar deze sites de garantie geven dat jij een leuke date zult kunnen vinden. Maar hoe vind je nou echt een website voor alternatief daten? Wij vertellen je het in dit artikel.

Wat is alternatief daten?

Deze term klinkt misschien nieuw in je oren, maar het is eigenlijk gewoon daten, waarbij je helemaal jezelf kunt zijn, zonder het idee te hebben dat je anders bent dan de rest. Het is in principe een vorm van daten, die mensen van een of meerdere subculturen accommodeert. Het is een vorm van doelgroepen dating. Het zijn mensen die in hun subcultuur echt ook verschillen van de algemene cultuur in hun omgeving of land.

Alternatieve dating groepen

Met alternatief daten kan je vele kanten opgaan, denk bijvoorbeeld aan spiritueel daten of homo dating. Via alternatief daten kun je gericht mensen vinden die qua denken of leefstijl bij jou passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spiritueel dating, iemand vinden waarmee u op spiritueel niveau een connectie heeft. De spiritueel dating site kunnen u hierbij helpen. Ook voor homo dating gaat het er volledig anders dan normaal. Vroeger zou je perse uit huis moeten gaan om een andere homo man te ontmoeten. Nu kan dit gewoon vanuit je luie stoel via datingsites, die hierop gericht zijn. Senioren komen ook aan hun trekken via senioren-dating. Mensen die niet heel serieus een relatie wensen te hebben doen aan C- dating. Dat is middels een dating app speciaal gericht op 'casual dating'. Bij casual dating vindt er geen binding plaats, maar een echte relatie is niet uitgesloten. Het gaat hier meer om leuk en spannend contact.

Toename van dating sites

Naarmate de technologische ontwikkelingen verder vorderen, zijn er steeds meer datingsites en apps op de markt gekomen. Tegenwoordig kan iedereen wel 3 dating platformen noemen. Het is begrijpelijk dat hierdoor het moeilijker wordt om een keuze te maken en dit het keuzeproces verlengt. Verder is het is belangrijk dat je een dating site kiest die jouw als persoon een goed gevoel geeft. Natuurlijk zijn niet alle leden die op het platform zijn hetzelfde ingesteld als jouw, maar je kunt wel gericht zoeken op personen met jouw gewenste eigenschappen. Maar hoe weet je nou welke site het beste bij jou past?

Welke datingsite voor alternatief daten?

Op het internet staan reviews van bijna alle mogelijke typen websites. Consumenten, die bijvoorbeeld een bepaalde site hebben gebruikt of via een webshop iets hebben gekocht, kunnen een review achterlaten, zodat potentiële gebruikers weten waar ze aan beginnen alvorens ze beginnen. Voor dating sites geldt dit ook. De dating website reviews staan online en hierdoor creëer je een goed beeld van wat je er echt van kunt verwachten. Vooral dat laatste... wat je er echt van kunt verwachten. De beheerders van de sites proberen hun site met een verkooppraatje te verkopen. Dit geeft vaak geen goed beeld van wat de website daadwerkelijk voor jou gaat betekenen. Door reviews te lezen verhelp je dat probleem en weet je wat je kunt verwachten en of het aansluit bij jouw wensen. Er zijn dating websites die je om de tuin lijden en zich voordoen dat hun dienst gratis is. Je komt er pas achter bij het eerste berichtje dat je geld moet gaan betalen. Vast staat dat dating sites niet altijd gratis zijn. Sommigen zijn gedeeltelijk gratis. Door reviews te lezen kunt u erachter komen welke de eerlijke sites zijn en welke echt aan uw wensen kan voldoen.

Beste alternatieve dating sites in Nederland

In Nederland zijn er meerdere websites die gratis hun diensten aanbieden om de ware liefde te vinden. Denk maar aan 50plusmatch, Lexa, Relatieplanet en Parship. Niet alle platformen zijn bedoeld om de ware liefde te vinden, zoals de cultuur normaal voorschrijft. Zo heb je ook websites die jou helpen bij het zoeken naar iemand om te seks daten. Maar er zijn ook sites die c-dating aanbieden en daten voor 50 plussers. Om jou op weg te helpen hebben wij een aantal gratis dating sites in Nederland opgesomd.

1. LEXA

Lexa is één van de populairste dating platformen van Nederland. De applicatie die Lexa op de markt heeft gebracht, wordt vaak gedownload en het beschikt over goede recensie. Mocht je de voorkeur geven aan een app dan is dit dus ook mogelijk met Lexa. Bij de dating platform Lexa heb je wat meer diepgang dan de gewone datingsites. Hierdoor kan je singles ontmoeten die misschien wat anders in het leven staan en die een goede match kunnen zijn. Als u besluit om te gaan daten op Lexa dan kan dit resulteren in vriendschap, date of zelfs een relatie. Wat Lexa ook anders maakt, dan de overige dating sites, is dat ze regelmatig events zoals borrels en cocktail workshop organiseren waar u ook andere singles kan tegenkomen. Het platform kent uitgebreide zoekfuncties, zodat je voorkeuren kunt aangeven en gericht kunt zoeken naar een leuke single.

Wat voor soort alternatieve dating vindt op deze website plaats? Op deze website is het bijvoorbeeld mogelijk om het volgende te vinden:
- Spiritueel daten
- homo daten
- gotic daten
- Lesbische daten

2. Relatieplanet

Wellicht dat je al vaker van deze naam hebt gehoord. Dat is ook niet zo gek. Dit is namelijk één van de grootste en oudste datingsites van Nederland. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Het maakt niet uit of je hoger opgeleid, jong, oud, hetero, of homo bent, iedereen kan terecht op deze datingsite. Naast de goed werkende site, heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de app. Het inschrijfproces bij Relatieplanet is makkelijk en snel. Verder is de interface gebruiksvriendelijk en zit er een uitgebreide zoekfunctie op. Aanmelden voor de dating site is eenvoudig en gratis. Via de homepagina vul je jouw e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Je krijgt via de mail een bevestiging en je inschrijving is een feit. Verder kan je andere informatie over jezelf invullen zoals uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s etc. Om gericht te zoeken biedt Relatieplanet ook de mogelijkheid dat je een zoekprofiel opstelt. Je kunt hierin aangeven naar wat voor soort persoon u op zoek bent.

Welke alternatieve dating segmenten kun je op deze website vinden?
- Spiritueel daten
- homo daten
- biseksueel daten
- lesbisch daten

3. Parship

Parship is een online dating site in Europa voor singles, die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een dating site waar je terecht bent voor een date met hoger opgeleide personen. Ook verschilt dit dating platform ten opzichte van anderen op basis van het feit dat je hier voornamelijk hoger opgeleiden tegenkomt. Ben je dus op zoek naar iemand met een HBO of WO achtergrond? Dan kan deze datingsite goed van pas komen. De singels op Parship zijn voornamelijk 30 jarige die een serieuze relatie wens hebben en op zoek zijn naar een langdurige liefdesrelatie. Het daten kan bij Parship wat langer duren maar het is het wachten waard want je gaat voor goud. Wat deze datingsite doet verschilt van de rest en het houdt in dat je bij dit platform een vragenlijst dient in te vullen, zodat er naar geschikte singles kan worden gezocht. De vragenlijst bestaat uit allerlei vragen zoals, basis vragen maar ook mysterieuze visuele vragen. Deze vragenlijst matcht je dan met iemand, die net zoals jouw denkt over bepaalde onderwerpen. Zo zie je enkel singels waarmee je raakvlakken hebt. Verder kun je via Parship enkele dating tips lezen op hun blog. Voor leden biedt Parship twee mobiele apps aan, waarvan een er speciaal voor is gemaakt om te chatten met andere leden. Bij Parship kun je je gratis registreren en de profielen zien die op jouw zijn afgestemd. Je moet betalen als je berichten wilt versturen en echt in contact wilt komen met mensen. Is allemaal duidelijk op de site.

Alternatief daten is op deze website ook mogelijk. Wie kun je onder andere vinden?
- hoogopgeleiden
- 30 plussers

Zoals je hebt kunnen lezen is er voor iedereen wel een dating website die je kunt gebruiken om een date te scoren. Er zijn heel veel verschillende dating sites of applicaties die je kunt testen. Het is daarom aangeraden om meerdere varianten te testen om zo eentje te vinden die bij jou past. Ook is het raadzaam om reviews en beoordelingen van anderen te lezen. Zo weet je direct waar je aan toe bent wanneer je gebruik maakt van een dienst.

Meer Dating