Daten tijdens Corona doe je zo!

Daten tijdens Corona doe je zo!
Dating

De Corona Crisis heeft een grote noodgedwongen sociale afstand gecreëerd tussen mensen in alle landen. Families die al volledig waren zijn dichter bij elkaar komen te zitten, met alle consequenties van dien. En mensen die geen partner of relatie hadden zijn zich eenzamer gaan voelen en dat niet slechts een maand, maar langer dan een jaar. De frustratie en zelfs depressie klopt aan de deur en mensen kiezen noodgedwongen voor de social media om hun eenzaamheid te verdrijven. Heeft u daar ook last van? Sinds mensen zich nu gedreven voelen om een daten tijdens corona en het minimale fysieke contact het moeilijker maakt eigenlijk voor daters om elkaar te ontmoeten, moet er veel creativiteit aan de dag gelegd worden om een date op na te houden in deze tijd. Het is belangrijk om veel over daten te gaan lezen op onze site over hoe je het zo veilig als mogelijk kunt doen tijdens deze periode van social distancing, waar u wordt gevraagd voldoende afstand van elkaar te houden om elkaar niet te besmetten. Het is een uitdaging, maar onmogelijk is het niet. Er zijn ook tal van ideeën.

Daten tijdens Corona

Daten tijdens de Corona zal vooralsnog anders aan toe moeten gaan dan vóór de Corona. Het is nu een stuk moeilijker te daten tijdens deze crisis. Er bestaat een overzicht aan dating sites die ondersteuning bieden in deze tijd van crisis. Enkele daarvan zijn Parship en Pepper. Alvorens je ze gebruikt is het ook belangrijk om reviews te lezen. Je kunt niet zonder meer iemand, die je net hebt leren kennen via een site, omhelzen of zelfs aanraken. De Corona maatregelen gelden nog steeds even hard als je het veilig wilt doen. Je hebt nog steeds de verantwoordelijkheid om jezelf en de ander te beschermen. Je zult zo lang als mogelijk het lichamelijke contact moeten vermijden, totdat je er beiden van overtuigd bent dat jullie het willen en gezond zijn om het samen fysiek verder te doen. Er zijn aardig wat mensen voorgegaan in het daten en hebben ideetjes bedacht over hoe je nog steeds veilig kunt daten tijdens de corona.

Videobellen is een mogelijkheid

Videobellen is één van de manieren om tijd op afstand met je date door te brengen. Dat terwijl jullie samen kunnen chillen in ieders bed of op je bank en genieten van een spannende film of een tv-serie. Virtueel zijn er een aantal activiteiten die samen gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld ook aan een virtuele museum tour of een virtuele bezoek aan Google arts & Culture Platform. Zo ontdekken jullie waar je van houdt en creëer je meer onderwerpen om over te praten dan alleen over het Corona nieuws. Als date kun je via een livestream feestje bijvoorbeeld elkaar liefde verklaren. Samen het feestje beleven kan mogelijkheden, voor diepere luchtige gesprekken, creëren.

Dating websites nog steeds razend populair!

Nu persoonlijke ontmoeten niet meer zo normaal zijn, is de datingsite hun enige optie. Met de Corona crisis zijn singles op dit moment sneller gedreven tot een greep naar dating sites om uit de isolement en eenzaamheid te geraken. Onderzoek heeft uitgewezen dat daten tijdens deze corona crisis is toegenomen. Mensen moeten elkaar minder zien om verspreiding van het virus te voorkomen. Het ontmoeten van mensen en het aanknopen van vriendschappen is nu veel lastiger geworden. Momenteel zijn zelfs mensen die nooit eerder gebruik hebben willen maken van een dating site aan het daten via een dating site. Er zijn er mensen die singel wilden blijven, maar die het single zijn nu veel moeilijker vinden en er een noodzaak inzien om een partner te hebben. Het verlies van banen heeft ertoe geleid dat singles nu het gemis voelen van een partner met wie ze de financiële lasten zouden kunnen delen. Ze voelen zich nu meer verplicht om een partner te hebben.

Meer Dating