Gezondheidsvoordelen van Superfood & Groene poeders

Gezondheidsvoordelen van Superfood & Groene poeders
Dieet & Gezond

Tegenwoordig is het behouden van een sterk immuunsysteem van groot belang. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zich meer te richten op het consumeren van voedingsmiddelen die de gezondheid kunnen bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan superfood poeders zoals Green Juice, vitaminepoeder, chlorella, en andere producten die al snel het stempel superfood krijgen. Maar wat is superfood?

Over het algemeen kan van superfoods gezegd worden dat het voedingsmiddelen zijn die een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen bevatten en dat ze daardoor goed zijn voor je algehele gezondheid en welzijn. Het is daarom aangeraden om te onderzoeken of een product dat als zodanig wordt aangeboden ook echt wetenschappelijk onderzocht is. Zo weet je zeker dat het product dat je kiest een superfood is. Enkele producten die na een onderzoek over superfoods als zodanig uit de bus komen zijn knoflook, bosbessen, spirulina en bladgroenten.

Voordelen van Superfood poeders

De voordelen van bovenstaande superfoods en andere producten zoals Green Juice zijn dat je op een gezonde en veilige manier alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt. Bladgroenten bevatten veel nitraat, een stof die er voor zorgt dat je bloedvaten uitzetten en je bloeddruk af kan nemen. Van Spirulina, dat ook in Green Juice te vinden is, is na onderzoek door NASA gebleken dat het een hoge dosis bèta-caroteen en mineralen en vitamines bevat. Het heeft door deze bestanddelen een ontstekingsremmend en antioxiderend effect. Om er voor te zorgen dat je de benodigde voedingsstoffen op de juiste manier binnenkrijgt is een schepje Green Juice per dag al voldoende.

Hoe gebruik je Superfoods

Door verstandig verschillende superfoods te combineren kom je al snel aan je dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen en vitamines die je nodig hebt om gezond te worden en blijven. Helaas leidt ons drukke bestaan er vaak toe dat we geen tijd hebben om alle ingrediënten voor gezonde maaltijden bij elkaar te zoeken. Gelukkig kun je superfoods ook in sapvorm aan je eigen voedingspatroon toevoegen. Zo zit de Green Juice van Orangefit boordevol groenten en fruitextracten. Je kunt een schepje Green Juice gebruiken in een shake of door een glas sap roeren om alle vezels en mineralen die het bevat binnen te krijgen. Je kunt het ook als basis-ingrediënt gebruiken in recepten zoals smoothie bowls, eiwitrepen of pannenkoeken. Als je echt creatief wilt zijn dan kun je een zelfgemaakte koffie of chocolademelk bereiden met Green Juice.

Hoe vind je de beste superfood & groene poeder supplementen?

Natuurlijk kunnen consumenten die al ervaring met voedingssupplementen hebben je ook behulpzaam zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews die zij publiceren lezen. In die reviews gaan zij dieper in op de werking en kwaliteit van de diverse soorten producten die als superfood verkocht worden. Op die manier kom je niet alleen meer te weten over de verkrijgbare producten maar ook over de bedrijven die ze verkopen. Je zult zodoende op een weloverwogen manier de superfoods kunnen bestellen die het beste bij jouw dieet en lifestyle passen.

Conclusie

Welke superfoods zijn de beste? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen verschillend. Factoren zoals je eigen dieet en tijd spelen een belangrijke rol bij het vinden van een antwoord. Iemand die vegan of vegetarisch eet krijgt de benodigde voedingsstoffen voor een gezond lichaam op een andere manier binnen dan iemand die vlees en visproducten eet. Een vegetariër zal dus behoefte hebben aan andere superfoods dan iemand die een traditioneel dieet volgt. Bovendien heeft niet iedereen tijd om uitgebreid na te gaan welke voordelen de verschillende soorten superfoods bieden. Daarom zijn supplementen zoals groene poeders een prettige aanvulling op de voeding die je dagelijks eet. Je krijgt op die manier een groot deel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden vitamines en mineralen binnen.

Meer Dieet & Gezond