De drie manieren om te vermageren

De drie manieren om te vermageren
Dieet & Gezond

Heb je je gedurende de laatste jaren een beetje laten gaan en zijn er wat extra kilo’s bijgekomen? Wil je vermageren en zoek je nog naar een manier om dit te kunnen doen? In deze blog hebben we het over vermageren en verschillende manieren waarop je gewicht kan verliezen.

De meeste mensen hebben een punt waar ze zeggen dat ze hun hele leven gaan veranderen. Ze willen snel vermageren om zo snel mogelijk weer in hun oude kleding te passen. Het vermageren op zichzelf is niet al te moeilijk en kan vrij eenvoudig behaalt worden. Het proces duurt alleen veel langer dan de meeste mensen willen, en het vergt enorme inspanningen en wilskracht om op een bepaald schema te blijven. Maar zodra er een routine gevormd is zal het steeds makkelijker worden.

Snel vermageren doe je zo!

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om op korte tijd een record aantal kilo’s te verliezen. Ze eten ineens de helft van wat ze normaal zouden eten, en zweren nooit meer aan suikers toe te geven. Ze verliezen dan een 4 tot 10 kilo, dit ligt natuurlijk aan je lichaam, in minder dan een maand. Deze manieren van vermageren zijn echter niet vol te houden. Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te overleven en op deze manier ga je het uithongeren. Wanneer je je dan 1 keer laat gaan, slaat je lichaam ineens alles op als vetreserves als voorbereiding op de volgende keer dat je het gaat uithongeren.

Vermageren op een verantwoorde manier?

Als je dan toch wilt vermageren kan je dit best op een verantwoorde manier doen. Je kan niet van je lichaam verwachten dat je het overtollige vet die je over de jaren heen hebt opgebouwd in een maandje er af kan sporten.

Hoe kan je gezond vermageren?

Voordat je je in een dieet gooit of je jezelf gaat uithongeren kan je best een afspraak maken met een personal trainer of een diëtist(e), deze professionele mensen kunnen je helpen om een schema op te stellen om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Ze kunnen je ook verschillende tips geven om te vermageren. Ook hebben ze vaak antwoorden op vragen zoals: wat is het beste fruit om te vermageren.

Beweging is ook een groot onderdeel van je dagelijkse leven om gezond te kunnen vermageren. Om gewicht te verliezen zal je in een calorie verlies moeten zitten. Dit betekent dat je onder een bepaald aantal geconsumeerde calorieën moet blijven. Als je hier dan ook nog een lichte vorm van beweging aan toevoegt waarbij je nog extra calorieën verbrand versnel je het proces.

Lokaal vet verbranden

Veel mensen willen vermageren rond de buik en gaan hiervoor een absurd aantal buikspieroefeningen doen. Dit helpt echter vrij weinig. De vetverbranding gebeurt voor iedereen op een andere manier. Voor sommige mensen zal dit inderdaad in de buikregio beginnen maar voor andere kan de verbranding ook eerst in de regio van de bovenbenen zijn. De beste manier om te vermageren rond je buik is door consistent te zijn met je bewegingen en je dieet. Om dit proces te optimaliseren kan je opnieuw best een personal trainer of een diëtist(e) contacteren!

Onze Conclusie

Het starten van een dieten en het volhouden na de eerste drempel zijn de moeilijkste delen van het proces van vermageren. Beweging speelt een grote rol in het hele proces. Wanneer je op een bepaalde plek wilt vermageren zal je je lichaam hier tijd voor moeten geven. Extra oefeningen rond deze regio helpen niet echt bij het vermageren en kunnen zelfs een ongewenst effect hebben.

Meer Dieet & Gezond