Waar kun je terecht voor voedingsadvies?

Waar kun je terecht voor voedingsadvies?
Dieet & Gezond

Het dieet van de algemene Nederlander is niet echt iets om trots op te zijn. We weten allemaal wel dat elke dag fastfood eten niet gezond zou zijn. Maar er zijn ook veel mensen die niet weten dat er in hun alledaagse maaltijden veel ongezonde toevoegingen gedaan worden. Daarom kan je best op zoek gaan naar voedingsadvies dat bij jou past.

Voedingsschema’s

Er zijn veel verschillende mensen die verschillende soorten diëten uitproberen maar die of geen resultaten boeken of die na een dag of 2 al opgeven om hierna weer hun oude gewoontes voort te zetten. Een veel voorkomende vorm van “diëten” is: zichzelf uithongeren. Mensen die zich uithongeren proberen ook sport toe te voegen aan hun dagelijkse routine, maar ze vergeten dat het lichaam stoffen nodig heeft om te kunnen functioneren. Daarom kan een dieet kan best samen met een diëtist(e) opgesteld worden, hiermee krijg je namelijk de beste resultaten op een gezonde manier! De diëtist(e) kan je ook helpen met voedingsadvies.

Wat is een diëtist of een diëtiste?

In makkelijke woorden is een diëtist(e) een specialist op het vlak van voeding. Dit is niet enkel voor zieke mensen maar ook voor mensen die gezond zijn en dit graag blijven. Deze mensen analyseren je voedingspatroon in functie van hormonen en proteïne productie in je lichaam en geven je aan de hand van deze analyse voedingsadvies op maat!

Wanneer je zonder verdere informatie een dieet start kan dit soms slechte gevolgen hebben voor je lichaam. Zo kan je bijvoorbeeld een suiker te kort krijgen als je ineens het aantal suikers dat je binnenkrijgt drastisch aan zou passen. Je kan dus best eerst een afspraak maken met een diëtist om voedingsadvies op maat te krijgen.

Waarom zou je een diëtist bezoeken?

Een diëtist is een persoon die zich bezighoudt met het analyseren van een voedingspatroon van verschillende mensen. Wanneer ze een onderzoek uitvoeren kijken ze naar de manier waarop jouw lichaam omgaat met verschillende voedingsstoffen. Aan de hand hiervan kunnen ze ook een effectief voedingsschema opstellen en je voedingsadvies geven. Als je dit voedingsadvies goed volgt en voldoende beweegt kan je er bijna zeker van zijn dat je gewicht zal verliezen en je op een gezonde manier je doelen kan bereiken.

Orthomoleculaire artsen

Een orthomoleculaire arts, een andere vorm van diëtisten, houdt zich bezig met een deel van de natuurgeneeskunde waar men focust op de concentratie van de voedingsstoffen in iemand zijn of haar lichaam. Deze arts doet een onderzoek naar de voedingsstoffen in je lichaam en maakt een voedingsschema aan om de optimale concentratie aan voedingsstoffen binnen te krijgen op een dag. Vaak worden bij deze schema’s ook hoge doseringen van vitamines en mineralen aangeraden. Wanneer iemand een vorm van deze therapie volgt is dit niet bedoeld om af te vallen maar om het lichaam zo optimaal mogelijk te laten werken!

Van de een op de andere dag een dieet starten is dus niet de beste keuze. Je kan best altijd eerst een afspraak maken met een professional die samen met jou een haalbaar doel opstelt. Aan de hand van dit doel wordt er meestal ook een voedingsschema en voedingsadvies gegeven, zodat je je doel op een gezonde manier kan behalen! Je kan er ook voor kiezen om een afspraak te maken bij een orthomoleculaire arts. Deze arts zal samen met jou een voedingsschema opstellen zodat je lichaam de meest optimale concentraties van verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Let wel op, de laatste optie is geen dieet optie!

Meer Dieet & Gezond