Hoe kies je de juiste streamingdienst?

Hoe kies je de juiste streamingdienst?
Diensten

Toen bleek dat deze online diensten erg succesvol waren, kwamen er steeds meer bij en daardoor is het nu soms moeilijk om te bepalen welke het beste bij jou past. In dit artikel leggen we uit hoe je reviews over online diensten kan gebruiken om te bepalen welke streaming diensten het beste bij jou passen.

Muziek streaming diensten

Op dit moment zijn er drie grote streamingdiensten voor muziek actief, waarvan er twee ook een gratis abonnement aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je even de tijd krijgt om aan de interface van de streamingdienst te wennen en ook meteen kan bekijken welke muziek ze aanbieden. Het nadeel is dat je bij een gratis abonnement beperkte opties hebt. Je kan bijvoorbeeld niet zelf kiezen welk nummer je wil luisteren, je kan muziek niet bewaren en tussendoor worden er steeds reclames afgespeeld.

Veel mensen kiezen er dus al snel voor om over te gaan op een betaald abonnement, maar hoe weet je welke je moet kiezen? Met behulp van reviews over diensten kan je per streaming dienst bepalen wat de voor- en nadelen zijn. Let daarbij op wat er in de reviews staat over de muziek die wordt aangeboden. Zo voorkom je dat je voor een streaming dienst kiest waarmee je niet naar je favoriete artiest kan luisteren. Controleer ook of er in de reviews iets wordt gezegd over extra opties die voor jou belangrijk zijn. Denk daarbij aan het offline luisteren van, de mogelijkheid om zelf een afspeellijst aan te maken en de comptabiliteit met verschillende soorten speakers.

Video streaming diensten

Voor video streaming diensten is het aanbod nog uitgebreider, alleen al in België zijn er namelijk al acht actief en daar komen er in het komende jaar nog eens 3 bij. De meeste van deze diensten bieden alleen een gratis proefabonnement aan waarbij je 2 to 4 weken gratis kan kijken, totdat je over moet gaan op een betaald abonnement. Als je bij alle video streaming diensten het goedkoopste abonnement afsluit, kost dat je per maand €57,33, waardoor veel mensen ervoor kiezen om een keuze te maken.

Ook voor deze keuze kan je gebruik maken van reviews. Let daarbij vooral op wat anderen vinden van de originele films en series die door de video streaming dienst worden aangeboden. Deze bepalen namelijk vaak voor een groot deel het aanbod. Een ander belangrijk punt is ook de taal waarin de content wordt aangeboden. Als jij liever kijkt naar series die in je eigen taal gesproken worden, is het belangrijk dat je oplet of een video streaming dienst die wel aanbiedt. Tot slot is het ook altijd handig om te kijken of je in de reviews iets kan vinden over hoe de verschillende abonnementen werken. Soms kan je een familieabonnement bijvoorbeeld gebruiken om op meerdere schermen tegelijk te kijken, waardoor je de abonnementskosten kan delen.

Conclusie

Als je je wil abonneren op een streaming dienst voor muziek of video, moet je niet over één nacht ijs gaan. Het is belangrijk om je via reviews te verdiepen in het aanbod en de werking van de verschillende abonnementen, zodat je zeker weet dat je het abonnement kiest dat het beste bij jou behoeftes past. Heb je de juiste streaming diensten gevonden? Top, dan hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je de juiste apparatuur in huis hebt om van je abonnementen te kunnen genieten.

Meer Diensten