ErvaringenSite
  Online diensten: waar moet je op letten?
  01-04-2021

  Online diensten: waar moet je op letten?

  In dit artikel kan je alles lezen over wat online diensten zijn, welke er worden aangeboden en hoe je reviews kan gebruiken om te controleren of een dienst betrouwbaar is.

  Wat zijn online diensten?

  Een online dienst is ontwikkeld om jou te helpen bij het uitbesteden van een taak die je zelf niet kan of wil uitvoeren. Binnen iedere categorie is er wel een online dienst actief, of het nou gaat om eten en drinken, entertainment, wonen of reizen.

  Voor een online dienst betaal je eenmalig of maandelijks een vast bedrag en in ruil daarvoor wordt een groot deel van de taak voor jou uit handen genomen. Op die manier kan je veel tijd besparen.

  Welke online diensten zijn er?

  Er is een groot aanbod aan online diensten die jouw leven veel gemakkelijker kunnen maken. In dit gedeelte hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

  Fysieke klussen

  Als je op zoek bent naar een hulp in de huishouding, een oppas of een klusjesman, zijn er tal van online diensten die je daarbij kunnen helpen. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven waar je naar op zoek bent en vervolgens koppelt de dienst jou aan de juiste persoon. Iemand inhuren via een online dienst is snel en gemakkelijk, aar vaak ook iets duurder, omdat je extra betaalt voor de bemiddeling.

  Een nieuwe baan vinden

  Ook als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan je via een online dienst reageren op openstaande vacatures. Voor een vast bedrag per maand worden alle vacatures die aansluiten op jouw profiel naar je toe gestuurd en in sommige gevallen zal de dienst je ook helpen om contact te leggen met je nieuwe werkgever.

  E-boekhouden

  In 2020 zijn er meer zelfstandige ondernemers bij gekomen dan ooit en de verwachting is dat die stijging nog even aan zal houden. Iedereen die zelfstandig een bedrijf opzet, moet ook de boekhouding bijhouden en daar hebben veel mensen moeite mee. Bij e-boekhouden krijg je als zelfstandig ondernemer toegang tot een platform waarbij je alleen nog je gegevens hoeft in te vullen. Vervolgens rekent de dienst voor je uit welke cijfers je nodig hebt voor je belasting- en btw-aangifte, je urenregistratie en jaaropgaven.

  Streaming diensten

  Ook streaming diensten zijn populairder dan ooit. Bij streamingdiensten kan je in ruil voor een maandelijks bedrag gebruikmaken van verschillende vormen van entertainment. Je kan bijvoorbeeld onbeperkt luisteren naar muziek of jezelf vermaken met een uitgebreid aanbod aan films en series. De meeste streaming diensten bieden familie-abonnementen aan, waarbij je korting krijgt als je met meerdere mensen tegelijk een abonnement afsluit.

  Software

  Alle software op je computer wordt ook aangeboden door online diensten. Denk daarbij aan virusbescherming en programma’s die overbodige bestanden verwijderen, maar ook software die je gebruikt om bestanden te maken en bewerken.

  Waarom moet ik online diensten gebruiken?

  In de eerste plaats kunnen online diensten je leven een stuk gemakkelijker maken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe woning, kan dat zonder hulp erg lang duren. De online dienst heeft al de juiste ervaring en kennis in huis om jou snel en gemakkelijk door het proces te loodsen. Op die manier bespaar je veel tijd en in sommige gevallen ook geld.

  Ten tweede kan een online dienst er ook voor zorgen dat je iets op de juiste manier doet. Bij e-boekhouden weet je bijvoorbeeld zeker dat je de juiste informatie gebruikt om je belastingaangifte te doen en bij streamingdiensten weet je zeker dat je entertainment legaal is en dat je op een veilige manier kan luisteren of kijken. Zo voorkom je dat je later in de problemen komt, een fout in je boekhouding kan namelijk een grote financiële impact hebben.

  Tot slot heb je bij een online dienst ook een bepaalde zekerheid. Als je bijvoorbeeld een hulp in de huishouding hebt aangenomen die achteraf toch niet voldoet aan de beloftes van de dienst, kan je een klacht indienen. Je krijgt dan je geld terug of er wordt naar een andere passende oplossing gezocht. Daardoor weet je altijd zeker dat je krijgt waar je voor hebt betaald.

  Wie kan gebruikmaken van online diensten?

  Alle aanbieders van online diensten willen natuurlijk zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken en daardoor zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Vaak heb je niet veel verstand van computers nodig en voor hulp kan je altijd terecht bij de klantenservice.

  Online diensten zijn niet aan een bepaalde doelgroep gebonden. Er zit ook voor iedereen wel een online dienst tussen die handig is. Iemand zonder eigen onderneming zal niet zo snel gebruikmaken van e-boekhouden, maar bijvoorbeeld wel van een online dienst die reizen aanbiedt.

  Reviews en online diensten

  Wil je graag gebruikmaken van een online dienst, maar weet je niet zeker of je wel de goede keuze maakt? Dan is het altijd verstandig om eens op onze homepage te kijken wat de ervaring van andere gebruikers is. De ervaring van een ander geeft je inzicht in de betrouwbaarheid van een bedrijf en de manier waarop ze met klachten omgaan.

  Stel dat je graag gebruik wil maken van een online dienst die bloemen bezorgd, dan wil je natuurlijk weten of de bloemen vers zijn, snel bezorgd worden en eruitzien zoals op de website. Als je vervolgens in een review leest dat de bloemen niet netjes aankomen, weet je dat je beter op zoek kan gaan naar een andere online dienst.

  Conclusie

  Om gebruik te kunnen maken van een online dienst, moet je vaak een aantal van je persoonlijke gegevens delen. Een dienst die de boekhouding van jouw bedrijf op orde brengt, heeft bijvoorbeeld inzicht in jouw financiën en streaming diensten hebben toegang tot je betaalgegevens.

  Voordat je deze gegevens met een online dienst deelt, moet je altijd controleren of de dienst betrouwbaar is. Lees voordat je je keuze maakt altijd de reviews van andere gebruikers, zo vergroot je de kans dat je een betrouwbare online dienst zal vinden.

  Gerelateerd