Goedkoopste Energieleveranciers: zijn ze het waard?

Goedkoopste Energieleveranciers: zijn ze het waard?
Energie

Als je nog steeds twijfelt om groene energie te gebruiken, lees dan op onze website verschillende reviews over goedkope energiebedrijven. Hierdoor krijg je een beter overzicht van alle energiebedrijven en kun je een keuze maken. Hier vindt je bijvoorbeeld reviews over grote bedrijven zoals Essent en Oxxio.

Goedkoopste elektriciteit: ben je goedkoper uit?

De goedkoopste elektriciteit hangt ook af van welk contract u afsluit met een energieleverancier. Vergeet niet dat prijzen variabel kunnen zijn, afhankelijk van het contract dat u heeft met de leverancier. Vaste kosten zijn ook mogelijk met een vaste contract, waarbij u misschien wat meer comfortabel bent als u zekerheid heeft. Bij een vaste prijs contract betaald u namelijk altijd hetzelfde, dus ook als de prijs voordeliger is profiteert u daar niet van!

Goedkoop betekent niet altijd beter maar als u simpelweg minder wilt betalen dan is dat altijd mogelijk als u op de volgende punten let:

  • Contract (vast of variabel)

  • Contractduur

Ook is het belangrijk om erop te letten dat een energieleverancier niet zomaar u contract verlengt zonder dat u daar vanaf weet.

Contract

Het gaat er vooral om wat voor contract u heeft bij het afsluiten van een nieuwe deal. Veel mensen kiezen misschien voor een contract met vaste kosten om zekerheid te hebben maar dat kan u veel geld schelen als de prijs voor energie duurder wordt. Maar omdat de prijs flink varieert en in meeste gevallen vaker goedkoper wordt zijn vaste kosten niet aan te raden.

Bij het afsluiten van een contract is het ook slim om altijd te kijken of een prijs wel geld over het gehele contractduur en dat prijzen niet geldt voor een aantal maanden en daarna duurder worden.

Contractduur

Er zijn twee soorten contracten als het gaat om het contractduur namelijk: een contract voor bepaalde tijd en een contract voor onbepaalde tijd. Bij een contract voor bepaalde tijd zit u meestal vast aan een energieleverancier en kunt u niet zo snel veranderen, ook als de prijzen hoger worden moet u dat dus accepteren. Bij een contract voor onbepaalde tijd, kunt u altijd opzeggen en veranderen van energieleverancier. Meestal heeft u wel een opzegtermijn van een maand maar dat is beter dan een jaar lang extra kosten betalen!

Goedkoopste energieleveranciers in België

Welke energieleverancier moet je kiezen om goedkoper uit te zijn? Er zijn een aantal energieleveranciers die er bekend om staan dat zij de goedkoopste zijn. Maar elk jaar verandert de goedkoopste energieleverancier simpelweg omdat energieprijzen fluctueren. Hieronder vindt u een aantal bedrijven die meestal bekend staan om goedkope prijzen:

  • ENGIE Electrabel

  • Luminus

  • Essent

  • Eneco

  • Mega

  • Octa+

  • Vattenfall

Deze lijst is op basis van verschillende prijsvergelijkers waar u zelf ook gebruik van kunt maken om tot de juiste beslissing te komen. Maar vergeet niet ook reviews te lezen over de goedkopere energleveranciers Zo weet u namelijk zeker of andere mensen ook de juiste ervaring hebben met een bedrijf.

Welke energieleverancier is de goedkoopste?

De goedkoopste is meestal een wat groter bedrijf dat u ook de juiste kortingen of speciale diensten kan geven. Uiteindelijk gaat het om transparantie, wat als een bedrijf goedkope prijzen aanbiedt en vervolgens verandert komt u altijd duurder uit. Zorg ervoor dat u altijd een bedrijf kiest dat eerlijk is en duidelijke afspraken met u maakt om zo de goedkoopste optie te vinden! Als u uiteindelijk de goedkoopste vindt kan dat tot wel 400 euro per jaar schelen en dat is veel geld!

Meer Energie