ErvaringenSite

    Ervaringen Mega

    Nog op zoek naar een energieleverancier of een leverancier voor je aardgas en heb je graag dat dit 100% Belgisch is? Dan ben je bij Mega aan het juiste adres! Wat klanten vinden van mega lees je op deze pagina!

    Over Mega

    Mega is een energieleverancier die in 2013 werd opgericht door Belgische ondernemers die bezorgd zijn om het milieu. Vandaag de dag is mega een goedkoper alternatief op de multinationals van de energiesector. De oprichters van mega vinden dat elektriciteit en aardgas grondstoffen zijn, net zoals water en dat de leverancier zich moet focussen op zijn hoofdmissie, namelijk elektriciteit en aardgas leveren aan de laagste prijs op een correcte en eenvoudige manier. Optimale functioneringskosten, bescheiden marges, wilskracht en dynamisme van hun team zorgen voor duurzaam goedkopere energie die gepaard gaat met een kwalitatieve dienstverlening. Mega is actief in België en biedt concurrentiële prijzen aan, zowel voor particulieren als professionals.


    De geschiedenis van elektriciteit!

    Diensten van Mega

    Bij Mega kan je terecht voor elektriciteit en aardgas. Mega is 100% Belgisch, dit werd opzettelijk gedaan omdat het bedrijf er niet mee eens is dat 80% van de Belgische consumenten een buitenlandse leverancier hebben of een leverancier die grotendeels beheerd wordt door buitenlandse aandeelhouders. Mega is ook duurzaam en goedkoper doordat ze gebruik maken van nieuwe technologieën, zo kan ze op een transparante manier lage competitieve tarieven aanbieden. Hun energie is steeds groene energie. Je kan er ook kiezen om de prijs voor je elektriciteit of aardgas vast te zetten voor 1, 3 of 5 jaar. Zo weet je steeds hoeveel je moet betalen.

    Vragen of klachten voor Mega

    Heb je vragen of een klacht over Mega? Neem dan zeker contact op met de klantendienst, ze zullen je vast en zeker verder helpen! Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt om ze te bereiken. Je kan ze bereiken via e-mail, de telefoon op werkdagen van 9 uur tot 17 uur, een online contactformulier of je kan je telefoonnummer achterlaten en dan neemt een medewerker binnen de 3 werkdagen contact met je op. Mega heeft ook een FAQ waar alle vaak gestelde vragen vermeld worden, misschien vind je hier wel het antwoord dat je zoekt!

    Schrijf je eigen review!

    Wil je anderen laten weten hoe jouw ervaring is met Mega? Verloopt de service vlot en heb je geen problemen? Laat het weten in de reviews! Potentiële klanten zullen geïnteresseerd zijn in wat ze mogen verwachten van de kwaliteit en de service van Mega. Zo help je anderen bij het maken van een beslissing!

    Ben je van plan om je aan te sluiten bij Mega? Lees dan zeker enkele van de reviews op ErvaringenSite! Je vindt er honderden betrouwbare reviews van echte klanten over hun ervaring met honderden bedrijven. Ben je van plan om in zee te gaan met een bedrijf dat je niet zo goed kent? Ben je niet zeker of je een bepaalde aankoop wel of niet zou doen bij een bepaald bedrijf? Zoek het dan eerst even op, op ErvaringenSite.

    Mega
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (22)

    4
    23% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.6
    Service
    rating
    3.2
    Prijs
    rating
    4
    Leveren
    rating
    4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    mega

    zeer ontevreden over mega, herken mij volledig in de klachten van de anderen.
    gezien hun amateuristisch gedrag stel ik mij de vraag of hun energie wel zo goen is

    Door: Sylvie van enys 24-05-2020
    Sylvie van enys 27-05-2020

    zeer lompe medewerkers die constant liegen, moet nu iedere dag hen bellen omdat ze constant fouten maken. als ik hen erop wijs, leggen ze de telefoon neer. nooit een constant met hen afsluiten, je word vanaf dag 1 belogen en ze proberen voortdurend je voorschotten te verhogen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Elektriciteit en gas

    We waren over gestapt omdat ze de goedkoopste zouden zijn. Echter hebben we in ons leven zoveel nog niet moeten betalen.
    Een verbruik van 0 kwh door zonnepanelen kost bij mega nog €200,-
    Zijn de grootste oplichters op de markt en aanpassen van je voorschot vragen ze attesten die niemand kan voorleggen. Hopelijk gaat deze organisatie rap failliet zodat er niet meer mensen worden opgelicht.

    Door: Anoniem 22-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    groepsaankoop oost-vlaanderen

    in juni 2019 overgestapt via groepsaankoop oost-vlaanderen naar mega,deze beloofde een besparing rond de 200€. eerste voorschot was inderdaad een pak lager dan vorige leverancier. tweede voorschot was plots bijna 20€ meer dan de maand voor heen.Ik heb deze voorschotten nooit aan gepast om minder te moeten betalen per maand en nogal een geluk ook,want ik heb nu een afrekening gekregen 299,09 dat ik extra moet betalen terwijl ik niet echt meer verbruikt heb dan vorig jaar. Dus die besparing van 200€ is er aan voor de moeite,denk dat ze eerder bedoelde dat ze 200€ duurder waren dan de andere leverancier. afzetters eerste klas,ben blij dat ik hier weg ben

    Door: Yvan Stalmans 17-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Mega-slechte klantenservice

    Ik ben overgeschakeld van Eneco naar Mega met spijt tot gevolg. Ik heb nog nooit zo een onvriendelijk & onprofessionele klantendienst meegemaakt!

    Door: Natasha 07-04-2020
    Stijn 02-05-2020

    Ik heb een mail gestuurd op 23 april 2020 met vraag tot overschakelen van formule tot vandaag nog steeds geen antwoord op gekregen. Klantenservice is zeer slecht! Ik vind het ook niet kunnen dat ik geen antwoord krijg. De klantendienst gebeld en die zeiden dat om om te schakelen ik een mail moest sturen. Ondertussen blijf ik wel vast aan een veel te hoog tarief!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Mega Power

    Vertegenwoordiger aan de deur gekregen met mooie praatjes! Echtgenoot overstag gegaan want zó’n mooi aanbod werd gegeven. Zou wel pas in mei 2020 van start gaan owv huidig contract bij andere leverancier. Sinds februari al 3!!! Domicilieringsopdrachten van meer dan 300€ in totaal van onze rekening gegaan terwijl het pas in mei zou starten. Opdracht stopgezet. Vandaag opnieuw , gelukkig reeds stopgezette opdracht , van 140,24€ op onze rekening. Al contact genomen, meermaals. ‘Hoe zou dat komen?? We zullen het oplossen!’ Niet dus!!! MEGA ONTEVREDEN !!! Niet aan te raden!! Wat een slechte service!! Nog nooit meegemaakt!!!
    Trouwens hierboven zou ik telkens ‘’geen’’ sterretje willen aanvinken maar het minimum is blijkbaar 2?? Hoe raar is dat???

    Door: Desair Edith 06-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    overstap van Engie

    Goedkoper aangeboden : ja
    Volgens toezegging zou ruim van tevoren gelegenheid worden geboden om meterstanden op overgangsdatum door te geven.
    Alleen voor de meterstand van de gasmeter een mail ontvangen, voor de electra niet.
    2 mails en 2 weken verder, geen reactie van Mega, hooguit : we hebben uw reactie ontvangen en zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.....


    Door: R. van Veen 14-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    aangesloten met de groepsaankopen 2019- en 2020

    Ben ZEER tevreden over de klantvriendelijkheid en de PRIJZEN bij Mega

    Door: nini benoy 03-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Gas & elec

    Na 8 maanden terug overgestapt naar andere provider wegens te duur.
    Kregen de eindfaktuur/afrekening en hadden nog +/- 400 euro tegoed. Ging betaald worden uiterlijk op 8/12.
    Vandaag 26/12 nog steeds NIETS betaald!!!!
    Op mails krijgen we geen reactie!
    Klantenservice = 0/10!!!

    Door: Poriau steve 26-12-2019
    Kan je het ko,trakt van mega stopzetten na 3 maanden? 22-03-2020

    Ik,heb nl 2 voorschotten en 1 afrekening gehad in de eerste maand!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Mega aardgas en elec.

    Via media wordt je gek verklaard als je niet tijdig overstapt naar een andere energieleverancier. Zodoende keek ik via My Energie en contateerde dat Mega goedkoper was dan huidige (Lampiris).
    Bij eerste factuur bleek deze reeds méér dan verdubbeld. Er is hiervoor geen enkele dienstige uitleg voor. Afrekening was net gebeurd....
    Mega is OPLICHTER en kan zijn praktijken dus aanhouden via hogervermelde site en VREG.
    Niemand doet er iets aan.

    Door: jean berrevoets 12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    zeer onprofessionele uitleg

    Uitleg gevraagd over de eindafrekening en factuur.
    Dame in kwestie totaal niet capabel om hier ook maar één zinnig woord van uitleg over te geven. Het herhalen van het aantal facturen door haar en dat tussentijdse meterstanden in oktober worden opgenomen, dragen totaal niet bij aan het "waarom" ik een bepaalde factuur ontvang en zou moeten betalen. In plaats van een degelijke en correcte uitleg, krijg je de indruk dat je als klant niet serieus wordt genomen. We hadden ook voor het jaar 2020 Mega als aardgasleverancier aangeduid, maar overwegen nu toch om méér te betalen en ons met alles aan te sluiten bij Engie. Ik ben benieuwd wat de uiteindelijke eindfactuur van Mega voor ons in petto heeft.

    Door: F. Verhoeven 10-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    maga 100% groen

    Gemakkelijk voorschot aan te passen online in mijn klantenzone.
    Omschakeling vlot verlopen.
    Niks van problemen ondervonden tot op heden.

    Door: tom 08-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Water en electriciteit

    Slechte service
    Hoge facturen terwijl ze lage tarieven aanbieden
    Zeker geen leverancier aan te raden

    Door: Henk Bracke 07-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Electriciteit en gas

    Compleet te mijden.
    Werven klanten met super tarieven op vergelijkingssite. Bij eerste factuur blijkt toegepast tarief een heel stuk hoger, hoewel de dan aangekondigde tarieven op dezelfde vergelijkingssite lager waren geworden. Als uitleg wordt complete onzin verteld over variabele prijzen die hoger zijn in de wintermaanden. Na nieuwe vraag om uitleg herhaalt men deze onzin. Laatste poging gedaan om antwoord te krijgen, weer zelfde onzin gekregen. Uiteindelijk opnieuw veranderd naar (buitenlandse) leverancier die wel aangekondigde tarieven hanteert.
    Als afscheid nog "vaste kosten" aangerekend gekregen voor een heel jaar. In totaal dus voor +/- 8 maand electriciteit en voor +/-4 maand gas betaald om gedurende 58 dagen klant te zijn geweest (inclusief opzeg van een maand).

    Oplichting en bedrog van het zuiverste water.

    Door: Francis 10-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Super

    Geweldige service!!

    Door: Vanessa 23-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    MEGA

    bedrog! rekenen veel te hoge voorschotfacturen aan en hoge verbrekingvergoeding terwijl dat eigenlijk niet mag.

    Door: christel 18-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Stroom

    Een ramp ik raak er maar niet uit met mega(slecht) ze gaan het wel oplossen maar het blijft er altijd stil. Na tientallen telefoons raak ik er gewoon niet uit met hen. Nu heb ik er een klacht voor ingediend bij de ombudsdienst hopelijk komt er nu een oplossing. Voor mij nooit geen mega meer!

    Door: Nico 30-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Beter een paar euro meer betalen en niet met zo'n slechte service moeten omgaan

    MEGA-slechte service. Fout van hun en geen actie om het op te lossen!!
    Hier is mijn verhaal:
    Krijg begin dit jaar een factuur van Electrabel na een jaar via Mega te kopen. Bel Mega en daar zegt iemand van de service desk na onderzoek dat dit komt door een doodverklaring maar wanneer ze die verklaring bekijkt had die persoon zelfs niet mijn naam. Ze zegt dat ze niet weet hoe zo'n fout is kunnen gebeuren maar zij dat ze het gingen oplossen en dat het factuur dat ik kreeg niet betaald moest worden en dat die energie via hun gefactureerd ging worden. na een maand niets te horen kreeg ik al extra kosten op dit factuur. Dus bel ik hen weer op, kreeg ik een andere dame aan de lijn die weer begint te kijken en zegt dat ze me tegen de middag ging terugbellen. Late namiddag zelf teruggebeld en dan zegt zij dat er misschien iemand anders energieaanvraag heeft ingevuld met mijn EAN nr en dat dit nog wel gebeurd. Ze zegt mij dat ze wel weer contact gaan opnemen vanaf ze meer info heeft. Een week en half later weeral geen antwoord gehad dus bel ik terug, weer een andere dame aan de lijn die weer mijn dossier bekijkt na mijn hele uitleg en ze zegt me dat ze hoogstpersoonlijk haar verantwoordelijke hiervoor ging opbellen en mij zeker iets ging laten weten waarop ik antwoorde dat dat niet de eerste keer was dat ze me gingen contacteren en dat ik benieuwd was.. Hierop verzekerde ze me dat ze ten laatste de maandag iets ging laten weten zelfs als ze geen antwoord had voor me zodoende dat ik Test-aankoop en de ombudsdienst kon aanspreken hierover. Natuurlijk heb ik hen sindsdien niet meer gehoord. Heb een klacht ingediend bij de ombudsdienst en test-aankoop. Via test-aankoop het antwoorde gekregen dat de klantendienst het ging bekijken en me iets ging laten weten maar we zijn weer een 20 dagen verder zonder enig antwoord. Ik ga straks hun juridische dienst bellen om dit juridisch verder te bekijken.
    Ik kan deze Energieleverancier alleen maar afraden!!! MEGA-SLECHT!!! Kan je beter een beetje duurder betalen en niet te maken hebben met deze allerslechtste klantendienst! Heeft me al heel wat geld en grijze haren gekost wat het helemaal niet waard is!

    Door: Ivo Pauwels 07-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Alleen maar negatief over Omega

    Wij hebben nog nooit problemen gehad met een leverancier TOT we bij mega via groepsaankoop terecht kwamen.
    De voorschot factuur is VEEL te hoog!
    Al 100x gebeld om te zeggen dat wij nooit zoveel verbruiken.
    En toch halen ze de VEEL te HOGE bedragen van onze rekening. Wij gaan op zoek naar een andere leverancier want dit is niet oke!

    Door: Els 05-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Maffia

    Mega verkoopt contracten om daarna veel te hoge voorschotfacturen te vragen!
    Men geeft geen antwoord op je vraag via mail.
    Weg ermee , zou ik zeggen

    Door: Kris 03-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    ontevreden van de service

    Ik slaag er na 3 mails niet in om de voorschotfactuur te laten aanpassen naar wat mijn maandelijks verbruik was in 2018 ook telefonisch is dit bedrijf zo goed als niet bereikbaar.
    echt een afrader.

    Door: Daniel 26-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Mega

    Uw beoordeling