Kunnen bedrijven betalen om gebruikersbeoordelingen te verwijderen?

Het is algemeen bekend dat bij sommige concurrerende platforms en grote bedrijven die online reviews toestaan, ervaringen en meningen soms gemanipuleerd worden, tot zelfs het verwijderen van reacties toe.

Bij ErvaringenSite streven we naar volledige transparantie. Wanneer een bedrijf een uitstekende klantenservice en kwalitatieve producten aanbiedt, wordt dit ongetwijfeld beloond met positieve reviews. Evenzeer krijgen bedrijven die minderwaardige producten of diensten aanbieden, eerlijke kritiek van consumenten die hun vertrouwen in deze producten stelden.

Welke voordelen kunnen bedrijven verwerven op ErvaringenSite?

We bieden in totaal twee hoofddiensten aan voor bedrijven die hun zichtbaarheid en marketingcontent willen verbeteren om meer aandacht van het publiek te trekken. Deze diensten stellen ons in staat ons platform actief en objectief te houden zonder in te grijpen in gebruikersbeoordelingen of het aanbieden van reclame op onze website.

De diensten die we aan bedrijven aanbieden zijn:

  1. Verbeterde Online Zichtbaarheid: Bedrijven kunnen hun online zichtbaarheid vergroten door ervoor te zorgen dat hun digitale bedrijf prominenter verschijnt op onze website, zoals op de startpagina, categoriepagina’s of bij gerelateerde bedrijven.

  2. Schrijfdiensten: Als een bedrijf extra informatie wil verstrekken over wie ze zijn, hun producten en diensten, contactgegevens en ruil- en retourbeleid, zullen onze schrijvers hen daarbij ondersteunen.

We benadrukken opnieuw dat deze diensten niet interfereren met onze toewijding aan vrijheid van meningsuiting en platformtransparantie. Kunnen bedrijven betalen om gebruikersreviews te verwijderen? Het antwoord is absoluut niet.

In welke gevallen verwijderen we gebruikersreviews?

Een review kan alleen verwijderd worden als een andere gebruiker van ErvaringenSite de reactie meldt vanwege een schending van onze richtlijnen en beleid. Zelfs dan zal ons gespecialiseerd team de klacht zorgvuldig onderzoeken en beslissen of de mening behouden blijft of niet. Onthoud dat zelfs als de review verwijderd wordt, gebruikers altijd een herziening kunnen aanvragen.

Lees: Wat gebeurt er als iemand mijn beoordeling rapporteert?

Veelgestelde vragen

Wat houdt de dienst voor het verhogen van webzichtbaarheid in?

De dienst voor het verhogen van een bedrijfsprofielzichtbaarheid bij ErvaringenSite houdt in dat bedrijven beschikbare ruimte op onze website kunnen verwerven, bijvoorbeeld op prominente pagina’s zoals categorieën.

Deze toename in zichtbaarheid is losgekoppeld van de inhoud van de reviews en is een manier om beloningen te verkrijgen zonder de neutraliteit en transparantie van ErvaringenSite in gevaar te brengen.

Bevatten betaalde bedrijfsprofielen betere reviews?

Nee, deze profielen hebben geen voordelen ten opzichte van bedrijven die onze diensten niet gebruiken. Dit betekent dat de reviews gebaseerd zijn op de ervaringen van klanten, ongeacht of deze positief of negatief zijn.

Hebben betaalde bedrijfsprofielen extra privileges bij rapportage?

Nee, deze profielen genieten geen extra privileges vergeleken met andere bedrijven en gebruikers. De rapportagefunctie maakt enkel onderscheid tussen meldingen van gebruikers en bedrijven. Alle klachten die via de rapportagefunctie binnenkomen, worden op dezelfde manier behandeld door een gespecialiseerd team, dat beslist of de mening wordt verwijderd of behouden. Bij misbruik van deze functie volgt er eveneens een straf.