ErvaringenSite

  Ervaringen Sophia-Vereeniging

  Sophia-Vereeniging: Ervaringen

  Niets zo schattig als een huppelende kitten of een wiebelende puppy. Huisdieren zijn in veel huishoudens een onmisbaar onderdeel, een deel van het gezin. Maar ze zijn ook erg van mensen afhankelijk. Helaas zijn eenzaamheid, verkeerde voeding, te weinig lichaamsbeweging en een gebrek aan aandacht voor veel huisdieren aan de orde van de dag. En in vakantietijd is dat vaak nog erger: het gezin gaat op reis, maar wat doen we met de hond? Ongewenste huisdieren belanden om tal van redenen in het asiel of op straat, worden mishandeld of op andere manieren slecht behandeld. De Sophia-Vereeniging komt tegen al dit dierenleed in actie. Wat doet deze vereniging precies en in hoeverre heeft dat het gewenste effect?

  Over de Sophia-Vereeniging

  De Sophia-Vereeniging richt zich op het bestrijden van (huis)dierenleed. Daarbij komen ze op voor groot en klein: vissen, vogels, konijnen, cavia’s, honden, katten en paarden. Maar ook voor de dieren die niet geschikt zijn als huisdier. Dat doen ze op meerdere manieren, maar vooral door middel van voorlichting en de politieke lobby. Daarbij richten ze zich op de zogenaamde Vijf O’s: Onwetendheid, Onnadenkendheid, Onvermogen, Onverschilligheid en Onwil. Door deze O’s weg te nemen, hopen ze het lot van veel dieren te verbeteren. Dat kost natuurlijk geld en dus zijn er donaties nodig. Lid worden van de Sophia-Vereeniging kan voor verschillende bedragen naar keuze, per maand of per jaar te betalen. Het kan al vanaf 50 cent per week. Om donateurs te stimuleren zijn er verschillende welkomstgeschenken, zoals het handboek Sophia DierenEHBO. Daarnaast krijgen leden drie keer per jaar het blad Dierenhulp.

  Diensten van de Sophia-Vereeniging

  De Sophia-Vereeniging geeft voorlichting over de aanschaf en natuurlijke behoeften van huisdieren; veel baasjes hebben helemaal niet door dat hun gedrag niet goed is voor hun geliefde beestjes, vaak is het geen opzet maar enkel Onwetendheid. Al sinds 1929 verzorgt de vereniging de cursus Sophia DierenEHBO, met zowel een praktijk- als een theoriedeel. Om eventuele problemen bij het begin aan te pakken, leert De Sophia-Vereeniging aan kinderen hoe ze veilig en respectvol met honden moeten omgaan, bijvoorbeeld bij het Sophia SnuffelCollege: met een hond in de klas kunnen kinderen de dierentaal leren begrijpen. Ook verzorgt De Sophia-Vereeniging Sophia DierenSpreekuren, met gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van verschillende huisdieren. Soms zijn de initiatieven klein maar zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de Sophia NoodSticker voor op de voordeur van een huis met huisdieren, opdat hulpdiensten direct weten dat er meer te redden valt dan alleen de menselijke bewoners van het huis. Tot slot richt De Sophia-Vereeniging zich op beschermende wetgeving wat betreft handel en fokkerij in huisdieren. Ook zijn er online petities te vinden om wetgeving af te dwingen, zoals een petitie voor het verlagen van dierenartskosten (om zo te vermijden dat dieren wegens de hoge kosten te laat of niet hun medische hulp ontvangen).

  Een kijkje bij de sophia vereniging en wat ze allemaal doen!

  Klachten over de Sophia-Vereeniging

  Benieuwd wat er precies met het gedoneerde geld gebeurt? De Sophia-Vereeniging informeert door middel van een nieuwsbrief en is te volgen via de sociale media Facebook, YouTube, Twitter, RSS feeds, LinkedIn en Instagram. Daarnaast zijn ze telefonisch en per email bereikbaar en houden ze kantoor in het centrum van Amsterdam.

  Wil je contact opnemen omdat er een dier in nood is? Dan kun je beter direct 144 bellen of terecht bij het Landelijke Alarmnummer Dierenambulances & Dierenhulpdiensten: 0900-0245.

  Wat zijn jouw ervaringen met De Sophia-Vereeniging? Heb je ze in actie mogen zien, of zie je ze juist niet genoeg in actie? Laat je mening achter bij ErvaringenSite!

  Stichting te proventie van dierenleed. Heeft u ervaringen door middel van geven? Of wilt u een succesverhaal achterlaten? Lees ze bij ErvaringenSite.

  Sophia-Vereeniging
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (5)

  10
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  10
  Service
  rating
  10
  Prijs
  rating
  10
  Leveren
  rating
  10

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  SOPHIA VERENIGING IS HARSTIKKE GOED

  IK VIND HET BELANGRIJK DAT ER MEER AANDACHT KOMT VOOR DE SOPHIA VERENIGING WANT ZE DOEN ECHT HELE GOEDE DINGEN VOOR HUISDIEREN!!!

  ZOALS GRATIS SPREEKUREN EN DAT ZE KINDEREN LEREN HOE JE MET DIEREN MOET OMGAAN

  WANT DAT GAAT DUS HEEL VAAK FOUT EN DAT IS DAN HARSTIKKE ZIELIG!!

  DUS STEUN DE SOPHIA VERENIGING EN ZEG HET TEGEN IEDEREEN!!!

  Door: ROBINE26-01-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Sticker op de voordeur voor nood

  Prachtig plan, die noodsticker op de voordeur. Dan weet ik dat onze lieve Samson en Gert ook worden gered, mocht er iets gebeuren (hopelijk niet)

  Door: Jetty Crum10-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Supergoed initiatief!!!

  Supergoed initiatief!!!

  Door: Elsbeth09-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Superclub

  Blij dat er altijd toch zoveel mensen zijn die zich wel inzetten voor het leed van dieren. Ga zo door!

  Door: Jacobien te Nijenhuis15-07-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Goed initiatief

  Ik heb een bedrag overgemaakt omdat ik het een supergoed initiatief vind. Ik vind dat iedereen eigenlijk een bijdrage zou moeten doen aan dierenleed en ik vind het ook super dat je een vraag kan stellen aan dierenartsen op de site.

  Door: Petra Schaaik10-07-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Schrijf zelf een review over Sophia-Vereeniging

  Uw beoordeling