Alles wat je moet weten over Black Friday 2021

Alles wat je moet weten over Black Friday 2021
Online shop

Black Friday is een fenomeen dat vanuit Amerika is overgevlogen en ondertussen in veel landen bekend is. Op Black Friday openen winkeliers hun winkels in alle vroegte en geven grote kortingen. Het is in Amerika de drukste dag van het jaar als het gaat om shoppen. Bij Black Friday moet je al gauw denken aan mensen wachtend in lange rijen voor gesloten winkels tot deze open gaan. Daarna al duwende, trekkend en over elkaar heen klimmend stormen ze dan naar binnen. Dit is natuurlijk lang niet overal, maar een drukte is het vaak wel. Tegenwoordig doen ook veel online webwinkels mee aan Black Friday. Waar winkels de uitdaging hebben op de dag zelf om alle mensen in goede banen te leiden is het bij de webwinkels vaak de uitdaging om de dagen erna alles op tijd geleverd te krijgen.

Wanneer is Black Friday 2021?

Binnenkort is het al weer zo ver, Black Friday 2021, ook België heeft zijn eigen variant Black Friday Belgique 2021, maar wanneer is dit nu precies? Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 26 november 2021. Black Friday is ieder jaar de dag na Thanksgiving. Vorig jaar met Black Friday 2020 viel de dag bijvoorbeeld op vrijdag 27 november. Officieel is het geen feestdag, maar gezien het feit dat het tussen Thanksgiving en het weekeinde valt, is het voor veel werknemers een verplichte vrije dag geworden. Een dag waar overigens veel mensen graag vrij op zijn aangezien een hoop mensen niet graag de Black Friday Deals willen missen. Black Friday wordt gezien door zowel consumenten als winkeliers als het startsein van de periode van kerstinkopen doen.

Waar komt de naam Black Friday vandaan?

De naam Black Friday komt oorspronkelijk uit Philadelphia en werd begin jaren zestig voor het eerst gebruikt. Daar gebruikte politie agenten de term Black Friday voor de dag na Thanksgiving. Het had te maken met de massale toestroom van inwoners en lokale toeristen naar de stad om met kerstinkopen te doen. Vooral in het verkeer leverde dit een chaos op. Dit zorgde ervoor dat de politie extra diensten moesten draaien om dit in goede banen te leiden, vandaar dat ze de term Black Friday voor deze dag gebruikte. Sinds het begin van de jaren tachtig heeft de term Black Friday in Amerika steeds meer bekendheid gekregen met name toen ook winkeliers de term Black Friday onderling gingen gebruiken. Dit was zogenaamd de dag in het jaar dat waarop winkeliers eindelijk zwarte cijfers in de boekhouding konden schrijven. Tot Black Friday zou het hebben van een winkel met name verlieslatend zijn en pas wanneer mensen beginnen met kerstinkopen te doen veranderd. Black Friday, de dag dat rode cijfers naar zwarte cijfers in de boekhouding veranderd.

Welke Black Friday deals kun je verwachten in 2021?

Black Friday is een belangrijke dag voor winkeliers en consumenten. In veel landen is dit de drukst bezochte dag van het jaar als het gaat om winkelen. Op deze dag geven winkeliers vaak uitzonderlijke kortingen en komen ze met specifieke Black Friday deals. Ze openen vaak hun winkel vroeger dan gewoonlijk, soms zelfs om middernacht al. Mensen staan vaak al uren in de rij voordat een winkel open gaat, men heeft veel over om de beste Black Friday deals te pakken te krijgen. Iedereen wil als eerste de winkel in om net die artikelen te pakken te krijgen die ze graag willen hebben met de alleen voor Black Friday geldende kortingen.

Black Friday België

Sinds 2016 wordt Black Friday eigenlijk pas echt in de markt gezet door winkeliers. Vanaf dat jaar stijgt de omzet en actief deelnemende winkels. Ieder jaar zijn er meer en meer Black Friday deals te vinden bij Belgische bedrijven en webwinkels. Met name bij online webwinkels is in België Black Friday populair. Black Friday 2021 Belgique zoals het volledig genoemd wordt en je het in de winkels en online gepromoot ziet worden. Het is voor winkeliers de kunst om zoveel mogelijk consumenten naar hun winkel of website te lokken op Black Friday en de Black Friday deals dienen dusdanig interessant te zijn dan men er over gaat praten in de dagen voorafgaand aan Black Friday. Eenmaal de consument binnen gehaald is de kans groot dat men naast die ene Black Friday deal nog meer gaat kopen en de winkelier door middel van impuls aankopen van de consument meer omzet kan maken.

Waar kun je online Black Friday shoppen?

Waar vroeger alleen de winkels aan Black Friday meededen zijn het nu ook de online winkels die een graantje mee willen pikken van de totale omzet tijdens Black Friday. Het online shoppen zorgt voor concurrentie voor de winkeliers, maar er is vooralsnog genoeg te verdelen. De grote namen als Coolblue, Bol en Krefel doen al jaren mee met Black Friday Belgique en proberen eveneens met relatief gezien veel korting mensen naar hun webwinkel te lokken.

Coolblue Black Friday

Coolblue is een van de grootste elektronica en bijbehorende accessoires aanbieder van Nederland en België. Door het hele jaar heeft Coolblue aanbiedingen en speciale kortingen, maar met Black Friday 2021 zal dit nog meer het geval zijn. In voorgaande jaren kwamen ze met Blue Friday, waarmee ze als het ware de kortingen en aanbiedingen over een bepaalde periode uitsmeerde om er zo voor te zorgen dat ze nog steeds in staat waren om binnen 1 werkdag te kunnen uitleveren. Als voorbereiding op Black Friday 2021 kun je bij Coolblue je aanmelden voor een online nieuwsbrief en blijf je daarmee op de hoogte van de aanbiedingen die er op Black Friday 2021 zullen zijn. Coolblue geeft dan kortingen weg tot wel vijfenveertig procent. Wil je weten hoe andere mensen Coolblue als bedrijf ervaren hebben en wil je meningen lezen van andere consumenten? Dan ben je hier op ErvaringenSite aan het juiste adres. Meningen en ervaringen van consumenten die je zijn voorgegaan in zaken doen met Coolblue helpen je om een helder beeld te krijgen van Coolblue.

Bol Black Friday

Het kan ook bijna niet anders dan dat Bol ook meedoet aan Black Friday 2021. Ook Bol trekt Black Friday uit door de dagen ervoor ook al aanbiedingen te promoten. Op Black Friday 2020 had Bol.com bijvoorbeeld een week voor Black Friday per dag een ander thema met speciale kortingen en aanbiedingen. Thema’s als elektronica, speelgoed, dagelijkse verzorging, keuken & wonen, enzovoorts. Voor Black Friday 2021 hebben ze ook weer veel korting en aanbiedingen in petto. Met Black Friday 2020 hadden ze bij Bol speciale Black Friday deals per item, zoals Black Friday televisies, Black Friday wasmachines, Black Friday smartphones en zelfs op Black Friday gaming consoles. Voordat je een keuze maakt of Bol de partij gaat zijn om jouw bestelling bij te plaatsen kun je hier op ErvaringenSite lezen of dat door anderen gezien wordt als een goede keuze is. Beoordelingen en meningen van anderen zijn een stuk betrouwbaarder als het gaat om het krijgen van een betrouwbaar beeld dan wanneer je moet afgaan op alleen hetgeen een bedrijf verteld.

Krefel Black Friday

Nog een bekende naam op het gebied van elektronica is Krefel. Naast de winkels zijn ze ook online sterk vertegenwoordigd. Als grote speler kunnen ook zijn niet onder Black Friday 2021 Belgique uit, zowel via de winkels als via de website wordt er flink voor gepromoot. Voor hun Black Friday deals 2021 hebben ze een speciale folder uitgebracht met daarin alle producten en bijbehorende kortingen. Een voordeel van Krefel is dat je de keuze hebt om het bestelde product ook te kunnen afhalen in een van hun winkels. Wanneer je erachter wil komen hoe andere consumenten Krefel beoordelen, dan kun je hier op ErvaringenSite reviews lezen van mensen die je voor zijn gegaan. Door hun ervaringen en meningen op internet te delen, kun je eenvoudig een helder beeld krijgen van Krefel.

Diefstal, Oplichters en Scammers Black Friday

Black Friday is helaas niet alleen maar goedkoop winkelen en positiviteit. Zo zijn er ook criminelen die op Black Friday af komen. Zowel de fysieke winkels als de online winkels hebben hier mee te maken.
Op Black Friday wordt een winkel letterlijk overspoeld met mensen en om ervoor te zorgen dat dezelfde stroom mensen de winkel weer verlaat en daadwerkelijk ook alles afrekent, is een grote kluif voor medewerkers en beveiliging.

Online winkels hebben weliswaar niet te maken diefstal van items door criminelen, maar hier hebben juist de consumenten die op Black Friday afkomen te maken met criminelen die zich voordoen als betrouwbare partijen terwijl ze dit in het echt niet zijn en alleen achter het geld aanzitten van hun slachtoffers, zogeheten scammers.

Reviews met betrekking tot Black Friday

Er zijn veel partijen op internet die kwade bedoelingen hebben en opereren met maar een doel en dat is jouw geld afhandig maken. Als consument kun je een aantal dingen doen om je hiertegen te beschermen, waaronder je via reviews verdiepen in een bedrijf of webpagina. Vooral het lezen van reviews over online aanbieders is een grote hulp bij het verkrijgen van een betrouwbaar beeld van een bedrijf. Mensen die je voor zijn gegaan hebben ervaringen opgedaan en meningen over partijen die online aanbiedingen en bijvoorbeeld Black Friday deals promoten. Reviews helpen je veilig aankopen te doen en op Black Friday kun je snel even een kijkje nemen en reviews lezen over de webshops waar je van plan bent om iets te gaan kopen. Zo weet je zeker dat het bedrijf betrouwbaar is en je met een gerust hart je Black Friday deals 2021 kunt gaan bestellen.

Meer Online shop