ErvaringenSite

    Ervaringen Catawiki

    Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki.

    Geschiedenis

    Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

    Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

    In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.


    Catawiki - Find your wow, sell your wow

    Diensten

    Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden.

    Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst.

    Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven.

    Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

    Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Belgische and Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

    Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op ErvaringenSite!

    Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

    Catawiki
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (9)

    3.2
    44% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    3.2
    Service
    rating
    2.4
    Prijs
    rating
    3.4
    Leveren
    rating
    3.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    2 bottles of wine

    I won 2 lots of same seller, I asked to combine the transport. The seller refused and I had to pay 2 x 40 euro transportation costs for 2 bottles of wine! The 2 bottles arrived in same box!

    Door: Ron 05-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ungaro jas betaald maar niet geleverd, na 4 maanden nog geen enkele bemiddeling

    Jammer dat ik het niet bij 0 kan houden ....
    - Catawiki blinkt uit in het afwimpelen van elke vorm van verantwoordelijkheid
    - communicaties is zo goed als onbestaand want ze hebben het onverwachts zo druk (het hele jaar door, dag in dag uit), een simpel onderwerp wordt met een 'wat jammer ...' standaardtekst beantwoord, wat moeilijkere thema's krijgen gewoonweg geen repliek
    - kavel nooit toegestuurd gekregen? Je eigen fout en je kan't vergeten want enige vorm van bemiddeling zit er niet in (niettegenstaande duidelijk vermeld in voorwaarden)
    - verkopen doe ik al een hele tijd niet meer via deze veilingsite site die waarden van aangeboden kavels beschamend laag wil zien, nog amper concurrerend met de prijzen van een Zara en H&M
    - heb je kritiek vlieg je eruit, zo is het mij althans vergaan. De eerdere mode experten (waar onderhandelen nog mogelijk was) nu vervangen door 2 carrière grieten want opbrengen moet het en zal het
    - kortweg, Catawiki stop ermee en blijf geen goedkoop zand strooien in de ogen van potentiële kopers die alles uiteindelijk voor een prikje willen

    Door: Frieda Ryckaert 12-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Diverse militaria

    Ineens ben ik gblokkerrd op da catagorie waar ik het meeste koop.
    Antwoord krojg ik niet, klantenservice kun je niet mailen.
    Op een algemeen mail adres wordt niet gereageerd.
    Waarom?
    En nee, heb geen enkele rekening open staan.

    Door: Johan 19-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Klantenservice

    Waardeloze klantenservice, onmogelijk je land te veranderen als je emigreerd nergens staat wat je dan moet doen, of waarom dat is,onmogelijk ze te contacteren, nergens een telefoonnummer of email adres te vinden.Via facebook beantwoorden ze je de vraag niet en op website draai je rondjes in de FAQ robot

    Door: rene de man 02-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verkoop

    Slechte ervaringen met catawiki. Ze werken met twee maten en twee gewichten. Ik bedoel hiermee wanneer je een kavel aanbied om te verkopen wordt dit geweigerd zonder een grondige reden. Want als men op hun site kijkt, ziet men gelijke kavels die wel worden verkocht door catawiki. Dus hun zogezegde experts zijn niet rechtlijnig en volgens mijn mening niet bekwaam. Ik ben een retro expert op het vlak van west-germany keramiek en zie dus voortdurend fouten in hun kavels. Ik heb hun zelf gecontacteerd hierover maar ze reageren er niet op en wijzigen niets. Dus de klanten van hun worden bedrogen en ze krijgen geen toegang tot eerlijke, goede kavels van kenners. Groetjes Luc

    Door: Luc Vandyck 11-03-2020
    Hoi mijnheer Vandijk 03-04-2020

    De reden waarom ik dit vraag is dat wij( de kinderen)in het bezit zijn van een enig en uniek keramiek werk van deze helaas te vroeg gestorven kunstenaar.Het is een keramiek werk gemaakt door wijlen Jan Heylen uit Molenstede(diest) en is uiteraard gesigneerd door Jan heylen zelf.Het is een van zijn mooiste en tevens laatste werken voor hij jammerlijk genoeg verongelukte.Hij heeft verscheidene succesrijke tentoonstellingen gehad in binnen en buitenland waaronder de expo van 1958 De steen is destijds ontworpen voor in de living in de woonst van onze ouders boven de open haard maar is uiteraard ook geschikt om in de hal muur te plaatsen.De afmetingen zijn:breedte:1,60 m en hoogte 0.68 m en ruim 5 cm dik.Dit is een kunstwerk waar omzeggens niemand van weet en ook nooit gecatalogeerd.Nu komt mijn vraag:bent U bereid hiervoor een expertise te doen en welke veilingshuizen kan U ons hiervoor aanbevelen Nog een prettige avond en bij interesse kan ik U eventueel wel enkele foto's van het kunstwerk doormailen Met vriendelijke groeten peter

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Catawiki, een onbetrouwbare online veilingsite

    Catawiki, een onbetrouwbare site
    Opgepast met de zeer onbetrouwbare site CATAWIKI. Heb slechte ervaringen met de Catawiki veilingsite.
    1. Experts beoordelen te verkopen kavels op basis van de tekst en de foto’s van de verkoper. Zij zien geen enkel object zelf. Zij geven een bepaalde waarde aan het lot dat natuurlijk hoger ligt dan de echte waarde, omdat mensen hoger zouden bieden. Zij noemen zich experts!!!!!
    2. Als koper betaal je 9% op de waarde van een lot. In de kleine lettertjes zie je dat je ook nog 21%btw moet betalen.
    3. Als Catawiki niet aan jou kan verdienen dan worden aangeboden kavels gewoon geweigerd. Als goede klant bij Catawiki werden vijf loten die ik aanbood gewoon geweigerd. Eerst werd meegedeeld dat het lot een minimale waarde van 50,00 euro moest hebben, plots moest het lot min. 75,00 euro waard zijn. Het laatste lot dat ik aanbood had een cataloguswaarde van 690,00 euro en 75,00 euro was maar 11% van de waarde...toch werd het geweigerd
    4. Als je een lot wint omdat je het hoogst hebt geboden, dan is de kans groot dat het lot niet overeenstemt met de foto’s.
    Grote tip: Probeer rechtstreeks te kopen via markten, privé personen, koopjeskrant enz. Je bent zeker van wat je koopt. Je hebt niet te maken met zogenaamde experts!. Je betaald geen veilingkosten en geen kost van verzending. Ik kan je verzekeren. Het is veel goedkoper.

    Door: Jean-Pierre Van Dyck 05-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    spiegel

    Aangekocht lot is beschadigd toegekomen door een zeer slecht verpakking (spiegel enkel verpakt in karton). De spiegel is gebroken toegekomen. Foto's zijn verstuurd naar de verkoper zonder verdere reacties. Contact opgenomen met Catawiki met alle documentaties toegevoegd. Ook hier geen enkele reactie van Catawiki gekregen. Dus zolang er geen klachten zijn rijft Catawiki graag het geld binnen maar ingeval van nodige ondersteuning sturen ze hun kat. Waarschijnlijk zullen ze nu met alle mogelijke excuses hun verantwoordelijkheid afschuiven. Ik laat het jullie het vervolg van deze saga weten. Dus wees voorzichtig met Catawiki, geen enkele garantie. Je weze gewaarschuwd.

    Door: DHT 01-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Belgische postzegels

    Ik heb al veel aankopen gedaan voor mijn verzameling via Catawiki en er zijn heel goede dingen te koop. Alleen je moet oppassen bij WIE je koopt, bij elk lot staat de naam van de verkoper en een feedbackscore. De feedbackscore is een lachertje, daar moet je geen rekening mee houden. Maar kijk naar de verkoper, er lopen wat charlatans rond met VOF in de naam als SFINCSVOF of LIADOVOF of SFYRYFS. Deze verkopers zullen je buiten Catawiki om, verbaal bedreigen met naar de politie te gaan, indien je reclameert op hun rommel. Zij versturen zonder verpinken slechter spul dan waarvoor je biedt en bedreigen je dan achteraf. Catawiki doet er niets aan, omdat ze er veel commissie op verdienen. Kortom, let op bij wie je koopt, en je hebt goede ervaringen. Vermijd Liadovof en sfincsvof als de pest. Hopelijk smijt Catawiki dat soort verkopers buiten.

    Door: Patteet 07-07-2019
    Bedankt,voor je informatie! 15-03-2020

    Grt. Paul

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    zeer slechte ervaring

    in januari kavels gewonnen en via een duits nummer betaald. alles gekregen.
    vorige maand hetzelfde gedaan , ik wilde betalen en zie een ander rekening nummer. Het ging over een bedrag van boven de 500 euro.
    Ik gemaild met de vraag of het juist is dat er een ander Duits rekeningnummer is .
    Ik kreeg geen antwoord, heb mijn vraag meerdere keren herhaald.....ik kreeg een standaard mail in het engels, dat ik mijn kavels niet heb betaald.
    Ik weer gemaild ( in totaal 6 keer) het lijkt mij logisch dat wanneer een groot bedrijf van banknummer veranderd, je dit kenbaar maakt via de site.
    Nu een maand verder....ik heb niet kunnen betalen , heb mijn gewonnen kavels dus niet, en kreeg weer een onpersoonlijke mail in het Engels dat ik met mijn account niet meer kan bieden.
    Ik niet in paniek....heb een verkoper via marktplaats kunnen achterhalen , koop daar nu van, en zonder veilingkosten.
    Ook Belgie 2de hands is een prima en goedkoper alternatief.
    Ik vind het ronduit onbeschoft dat een online bedrijf met een miljoenen omzet niet eens een klantenservice heeft , een telefoonnummer en de hoofdtaal van een land....via de mail krijgt.
    lees de reviews op internet.....ik snap niet dat mensen hier nog intrappen !!!!

    Door: patricia pardoel 08-04-2019
    Johan 19-04-2020

    Naar welk adres heb je je mail gestuurd?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Schrijf zelf een review over Catawiki

    Uw beoordeling

    FAQ