ErvaringenSite

  Ervaringen Catawiki

  Je kent Catawiki misschien wel van de reclames. Mensen die overal coole producten tegenkomen en daar dan op bieden, maar telkens overboden worden omdat iemand anders eerder is en het gewenste item kennelijk nog nèt iets liever willen hebben en dus ook hoger bieden. Hoe werkt Catawiki precies, en wat is het eigenlijk? Voordat je iets bestelt bij dit online veilinghuis is het goed om te weten hoe klanten die hier eerder waren (met bestellen, niet per se met bieden) de diensten van Catawiki hebben beoordeeld. Hoe is de service, het bestelgemak, de producten? Vind je hier een echte Picasso voor een euro en hoe weet je dan of je de verkopers kunt vertrouwen? Lees reviews van echte klanten en weet precies of het wel een goed idee is om ergens op te bieden bij Catawiki.

  Geschiedenis

  Catawiki is wellicht ouder dan je denkt: ze zijn opgericht in 2008. Catawiki richt zich specifiek op verzamelaars die hier online hun verzameling kunnen bijhouden en kunnen doorverkopen aan andere verzamelaars. De naam Catawiki is direct afgeleid van deze functie: ‘cata’ is een verkorting voor catalogus, 'wiki' komt uit het Hawaïaans, betekent ‘snel’ en wordt gebruikt voor documenten die door meerdere gebruikers worden gedeeld en bewerkt (zoals op Wikipedia).

  Op Catawiki kun je terecht voor speciale collector’s items zoals diverse oldtimers, postzegels en kunstwerken, maar ook proberen een koopje zoals sieraden, kleding of boeken te scoren. Misschien wordt het wel voor slechts een paar euro afgeslagen...

  In 2017 heeft Catawiki ruim 35.000 kavels per week onder de hamer, bijna tweehonderd veilingmeesters, zo’n veertien miljoen bezoekers per maand en meer dan driehonderd wekelijkse veilingen. Dus je zou zeggen: daar zit wel bij voor ieders smaak.


  Catawiki - Find your wow, sell your wow

  Diensten

  Op allerlei manieren probeert Catawiki je te verleiden iets te kopen of ergens op te bieden uit de catalogus. Bezoekers kunnen zich gratis registreren met een gratis account om zo mee te kunnen bieden. Je hoeft pas te betalen wanneer je daadwerkelijk het winnende bod hebt uitgebracht. Voor wie inlogt, zijn er bovendien extra services. Zo kun je instellen dat je een automatisch bericht wilt ontvangen als jouw ‘droomobject’ wordt aangeboden.

  Ook als verkoper kun je je gratis aanmelden. Aangeboden objecten moeten een minimale waarde van 75 euro hebben, maar je kunt er zoveel opzetten als je maar wilt. Voordat een object kan worden geveild, moet deze worden goedgekeurd door een van de veilingmeesters van Catawiki. Hou vervolgens live in de gaten hoe de veiling verloopt of als de spanning teveel is: wacht gewoon af tot de veiling is afgelopen om te zien wat de buit is! De veilingkosten bedragen 12,5% (ex. btw) over de verkoop en opbrengst.

  Volgens Catawiki worden de veilingen nauwlettend in de gaten gehouden door hun eigen gespecialiseerde veilingmeesters, vaak kunsthistorici en ervaren kunsthandelaars. Hierdoor moet het aanbod gevarieerd en hoogwaardig blijven.

  Klachten, problemen, complimenten, contact met Catawiki

  Catawiki is inmiddels uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf met kantoren in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Spanje. Hun Belgische and Nederlandse kantoor is gevestigd aan de Noordersingel 33 in Assen. Je kunt natuurlijk bij ze langs gaan, maar ze zijn ook gewoon telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ook zijn ze aanwezig op sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

  Heb jij wel eens iets gekocht via Catawiki? Hoe heb je geboden? Is het je gelukt voor 1 euro iets te bemachtigen of te ‘winnen’? Hoe snel had je je product binnen? Deel je mening, ervaringen en beoordeling van Catawiki op ErvaringenSite!

  Hoe werkt bieden op Catawiki? Is deze veilingsite wel betrouwbaar? Kun je hier echt iets winnen of kopen voor 1 euro? Lees reviews van klanten!

  Catawiki
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (3)

  4,8
  67% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4,6
  Service
  rating
  3,4
  Prijs
  rating
  5,4
  Leveren
  rating
  6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  spiegel

  Aangekocht lot is beschadigd toegekomen door een zeer slecht verpakking (spiegel enkel verpakt in karton). De spiegel is gebroken toegekomen. Foto's zijn verstuurd naar de verkoper zonder verdere reacties. Contact opgenomen met Catawiki met alle documentaties toegevoegd. Ook hier geen enkele reactie van Catawiki gekregen. Dus zolang er geen klachten zijn rijft Catawiki graag het geld binnen maar ingeval van nodige ondersteuning sturen ze hun kat. Waarschijnlijk zullen ze nu met alle mogelijke excuses hun verantwoordelijkheid afschuiven. Ik laat het jullie het vervolg van deze saga weten. Dus wees voorzichtig met Catawiki, geen enkele garantie. Je weze gewaarschuwd.

  Door: DHT 01-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Belgische postzegels

  Ik heb al veel aankopen gedaan voor mijn verzameling via Catawiki en er zijn heel goede dingen te koop. Alleen je moet oppassen bij WIE je koopt, bij elk lot staat de naam van de verkoper en een feedbackscore. De feedbackscore is een lachertje, daar moet je geen rekening mee houden. Maar kijk naar de verkoper, er lopen wat charlatans rond met VOF in de naam als SFINCSVOF of LIADOVOF of SFYRYFS. Deze verkopers zullen je buiten Catawiki om, verbaal bedreigen met naar de politie te gaan, indien je reclameert op hun rommel. Zij versturen zonder verpinken slechter spul dan waarvoor je biedt en bedreigen je dan achteraf. Catawiki doet er niets aan, omdat ze er veel commissie op verdienen. Kortom, let op bij wie je koopt, en je hebt goede ervaringen. Vermijd Liadovof en sfincsvof als de pest. Hopelijk smijt Catawiki dat soort verkopers buiten.

  Door: Patteet 07-07-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  zeer slechte ervaring

  in januari kavels gewonnen en via een duits nummer betaald. alles gekregen.
  vorige maand hetzelfde gedaan , ik wilde betalen en zie een ander rekening nummer. Het ging over een bedrag van boven de 500 euro.
  Ik gemaild met de vraag of het juist is dat er een ander Duits rekeningnummer is .
  Ik kreeg geen antwoord, heb mijn vraag meerdere keren herhaald.....ik kreeg een standaard mail in het engels, dat ik mijn kavels niet heb betaald.
  Ik weer gemaild ( in totaal 6 keer) het lijkt mij logisch dat wanneer een groot bedrijf van banknummer veranderd, je dit kenbaar maakt via de site.
  Nu een maand verder....ik heb niet kunnen betalen , heb mijn gewonnen kavels dus niet, en kreeg weer een onpersoonlijke mail in het Engels dat ik met mijn account niet meer kan bieden.
  Ik niet in paniek....heb een verkoper via marktplaats kunnen achterhalen , koop daar nu van, en zonder veilingkosten.
  Ook Belgie 2de hands is een prima en goedkoper alternatief.
  Ik vind het ronduit onbeschoft dat een online bedrijf met een miljoenen omzet niet eens een klantenservice heeft , een telefoonnummer en de hoofdtaal van een land....via de mail krijgt.
  lees de reviews op internet.....ik snap niet dat mensen hier nog intrappen !!!!

  Door: patricia pardoel 08-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  4
  rating

  Schrijf zelf een review over Catawiki

  Uw beoordeling