ErvaringenSite

  Ervaringen Converse

  Converse is al jaren een van de meest trendsettende schoenenmerken. Vooral bekend is natuurlijk de All Star gymp, gedragen door menig celebrity en zo ongeveer iedereen die jong is of zich jong voelt. Maar waarom dragen we met zijn allen deze gympen? Zijn ze echt zo goed? Wat zijn ervaringen van klanten die direct in de webshop van Converse bestellen? Lees hier reviews, beoordelingen en cijfers van klanten die één of meerdere schoenenzaken hebben van Converse!

  Over Converse

  Converse is wellicht ouder dan je denkt! Het merk gaat terug tot 1908 en komt uit het Amerikaanse Malden MA. Het heette toen The Converse Rubber Shoe Company en was ook inderdaad producent van rubberen schoenen, met een specialisatie in overschoenen. De oprichter is tevens de naamgever: Marquis M. Converse.

  De Converse-All Star werd geïntroduceerd in 1917 als basketbalsneaker gemaakt van canvas, speciaal ontwikkeld om extra mooi jumpshots te lossen op de basket. Het verhaal gaat dat basketbalspeler Chuck Taylor in 1921 een winkel van Converse bezocht en klaagde over pijnlijke voeten. Hij kreeg direct een baan aangeboden en werd vertegenwoordiger en ambassadeur van het merk. Dat heeft gewerkt: de schoen groeide al gauw uit tot een fashion item, vooral populair bij skaters en andere relaxte types. Inmiddels is de handtekening van Chuck Taylor toegevoegd aan de All Star en wordt de schoen ook wel naar hem vernoemd als Chuck Taylor All Star. Wel zo netjes: hij heeft sterk bijgedragen aan de inmiddels enorme populariteit van de All Stars.


  Verkiest BTS de hoge Converse? Ze hebben er in ieder geval een liedje over gemaakt: BTS - Converse High

  In de Tweede Wereldoorlog produceerde Converse schoeisel en kleding voor piloten en troepen. In de jaren vijftig en zestig was het merk nog altijd erg populair. Vanaf de jaren zeventig werd de monopoliepositie echter minder sterk, door de opkomst van grote concurrenten als Nike, Reebok en Adidas. Onder andere door slechte zakelijke beslissingen stond Converse in 2001 op het randje van de afgrond en moest zelfs faillissement aanvragen. Twee jaar later werd Converse overgenomen door Nike. En inmiddels is Converse al jarenlang weer terug aan de voeten van vele mensen, waaronder die van beroemdheden als Miley Cyrus, Game of Thrones-ster Maisie Williams en actrice Millie Bobby Brown.

  Diensten en collectie

  Converse verkoopt schoenen voor dames, heren en kinderen. Er zijn allerlei lijnen en speciale edities of collector’s items zoals de Chuck Taylor All Star en de Jack Purcell. Ze komen in allerlei kleurtjes, patroontjes en stofjes, zoals leer, canvas of kunststof. Je kunt natuurlijk kiezen tussen hoge of lage all stars. En inmiddels blijft het niet bij schoenen: je kunt in de Converse shop ook terecht voor hoodies, shirts en andere kledingstukken voorzien van het bekende logo van Converse. Is dat niet genoeg, dan kun je via de website van Converse ook je eigen sneakers personaliseren. Voor wie origineel wil zijn met een schoen die eigenlijk iedereen draagt

  Heb jij ook één of zelfs meerdere paren van Converse?

  Wat zijn jouw ervaringen met het merk? Zijn dit voor jou de meest comfortabele en coole schoenen ooit of valt het tegen? Laat hier jouw mening achter in de vorm van een review!

  Wat vind jij van Converse en All Star? Laat je ervaringen achter, geef een cijfer voor bestellen, prijs, service en levering! Lievelingsschoen?

  Converse
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (0)

  10
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  10
  Service
  rating
  10
  Prijs
  rating
  10
  Leveren
  rating
  10

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Converse

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Converse een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 0 ervaringen geplaatst over Converse. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 10 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Converse actief?

  Converse is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Converse gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.