ErvaringenSite

  Ervaringen Gitzo

  Gitzo, voluit ook wel Gitzo SA genoemd, is een fabrikant van fotografische accessoires. Hieronder vallen bijvoorbeeld tassen, maar het bedrijf specialiseert zich vooral in de productie en verkoop van statieven en steunen. Op deze pagina kunt u de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Gitzo lezen of u kunt daarnaast ook zelf uw eigen aanbevelingen, klachten en tips over het bedrijf achterlaten door middel van een review. Ook kunt u op deze website op andere soortgelijke bedrijven zoeken. Dit zodat u altijd en op elk moment van de dag weet waar u nou precies aan toe bent. Zo komt u dus ook nooit voor onverwachtse verrassingen te staan.

  Over Gitzo
  Gitzo werd opgericht in het jaar 1917 in Frankrijk door Arsène Gitzhoven. Oorspronkelijk produceerde het bedrijf houten en metalen cassette filmbacks en later breidden ze dit uit met een reeks camera's, luiken en draad ontspanners. Tussen 1942 en 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde het bedrijf ook nog militaire ondersteuningssystemen. Eind jaren veertig werden statieven en statiefkoppen in hun assortiment geïntroduceerd en kort daarna ging Gitzhoven in 1960 met pensioen, opgevolgd door zijn dochter Yvonne Plieger, die ook modelleerde voor vroege Gitzo-reclame foto's. Zij en haar man raakten steeds meer toegewijd aan het maken van een reeks fotografische statieven van hoge kwaliteit.

  Producten en diensten van Gitzo

  Maar wat gebruikt Gitzo dan voor zijn hoge kwaliteit producten? Gitzo heeft verschillende materialen gebruikt. Vroege Gitzo statieven en monopods werden vervaardigd uit aluminium legeringen, afgewerkt in het karakteristieke "noir-decor"gehamerd grijze poedercoatingproces dat in de jaren zeventig werd ontwikkeld. In 1994 werden koolstofvezel poten in het assortiment geïntroduceerd. In 2004 introduceerde het bedrijf een nieuwe "basalt" serie met buizen die zijn gemaakt van silicavezelfs die zijn getrokken uit gebroken en gesmolten basalt gesteente, waarbij de trillingsdempende eigenschappen worden geprezen. In 2015 was koolstofvezel het enige beenmateriaal dat werd aangeboden.

  Tegenwoordig zijn de meeste gegoten onderdelen (zoals de "spin" waar de poten aan elkaar zijn verbonden) gemaakt van magnesium, ter vervanging van de aluminium legeringen die eerder werden gebruikt, hoewel Gitzo beperkte productie-items heeft gemaakt met meer exotische "spin"- materialen, zoals titanium (ter gelegenheid van hun negentig jarig jubileum en koolstofvezel (ter gelegenheid van hun honderd jarige jubileum). Klachten over Gitzo kunt u indienen bij de klantenservice van het bedrijf. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags.

  Aanbevelingen, klachten en tips over Gitzo

  Heeft u nou ook een mening en/of beoordeling over het bedrijf Gitzo? ErvaringenSite is opgericht om over verschillende bedrijven een transparant beeld te krijgen. Het is daarom ook goed om uw oordeel en/of mening door middel van een review over Gitzo op ErvaringenSite te delen. Ook kunt u op ErvaringenSite de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Gitzo vinden en uw eigen aanbevelingen, klachten en tips achterlaten. Lees hier dan ook de ervaringen van andere mensen over Gitzo of laat uw eigen ervaring door middel van een review over het Franse bedrijf Gitzo nu achter.

  Gitzo
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (0)

  10
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  10
  Service
  rating
  10
  Prijs
  rating
  10
  Leveren
  rating
  10

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Gitzo

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Gitzo een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 0 ervaringen geplaatst over Gitzo. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 10 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Gitzo actief?

  Gitzo is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Electronica

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Gitzo gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.