Hoe maak je shoppen met je kinderen makkelijker?

Hoe maak je shoppen met je kinderen makkelijker?
Online shop

Wanneer je een kind hebt herken je de volgende situatie vast wel: Je hebt een maand geleden een hele nieuwe kleerkast aangekocht voor je kind maar ze hebben ondertussen de jaarlijkse groeispurt gehad en alle kleding is nu te klein. De kledingstukken zijn nog maar 1 of 2 keer gedragen en zullen niet meer passen. Je kan er dan voor kiezen om je kinderen nieuwe kleren te kopen, maar dit hoeft niet altijd duur te zijn.

Shoppen met kinderen

Wanneer je met kinderen gaat shoppen moet je mentaal er op voorbereid zijn dat wanneer de kinderen moe zijn, ze niet zo vrolijk zijn. Ze kunnen gaan van de meest brave kinderen tot de meest ongehoorzame kinderen gewoon omdat ze moe of verveeld zijn. Als ouder is dit nooit leuk en wordt je vaak aangestaard wanneer je kind zich niet goed gedraagt. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal tips om samen met je kinderen op kledingjacht te gaan.

1 - Maak het spannend voor je kinderen

Als je een spelletje maakt voor je kinderen hebben ze iets om hun gedachten mee bezig te houden. Je kan ze bijvoorbeeld per winkel een kledingstuk van elke kleur laten zoeken, als ze alle kledingstukken gevonden hebben mogen ze uiteindelijk hun favoriete ijsje kiezen. Op deze manier hebben je kinderen een beloning in zicht en kunnen ze zich bezig houden met het spel.

2 - Zorg voor interactie

Kinderen die mee gaan winkelen moeten zich vaak enkel gedragen en passen wat de ouders voor hun uitkiezen. Indien je kinderen al wat ouder zijn kan dit behoorlijk saai zijn in hun ogen of ze vinden het niet leuk dat een ouder de kleding voor hen uitzoekt. Dit kan je verhelpen door ze zelf de kleren uit te laten kiezen. Zo voelen ze zich betrokken in het winkelproces. Ben je bang dat ze de meest lelijke combinaties aantrekken? Laat ze dan kiezen uit 2 of 3 opties die je zelf gevonden hebt. Zo krijgen ze toch het idee dat ze hebben mogen kiezen, maar zo zorg jij ervoor dat je kind niet voor paal loopt.

3 - Koop online kinderkleding en andere producten

Iedereen weet wel dat het soms een hele opgave is om samen met je kinderen te gaan shoppen. Ze hebben vaak geen zin om kleren te passen, na een tijdje worden ze vervelend doordat ze moe zijn. Je kan kinderen moeilijk een hele dag entertainen met kleren passen. Voor de ouders die dit vaker aan de hand hebben, kunnen best eens een kijkje nemen op het internet. Voordat je iets besteld is het wel aan te raden om wat reviews over webshops te lezen die producten voor kinderen aanbieden. Wanneer je kinderen dan thuis aan het spelen zijn heb jij alle tijd om de kleding voor hen uit te kiezen. Wanneer de kleding dan thuis geleverd wordt hoeven de kinderen maar maximaal 10 minuutjes te passen. Alles wat niet goed is wordt teruggestuurd en de rest kan meteen de was in!

2de hands kinderkleding kopen of verkopen

Wanneer je kind door een groeispurt niet meer in zijn kleren past en de kinderkleren nog maar 1 of 2 keer gedragen heeft is het nogal zonde om ze gewoon weg te geven of in de kast ongedragen te laten hangen. Tegenwoordig verkopen steeds meer mensen de kinderkleding die ze niet hebben kunnen gebruiken online. Via tweedehands sites kan je zelf tweedehands kinderkleding kopen en verkopen.

Wanneer je dan kleren hebt die je zoon of dochter maar een paar keer heeft aan gehad, kan je toch nog een deel terugverdienen van het geld wat je er aan hebt uitgegeven. Zo verlies je minder geld. Je kan zelf ook online op zoek gaan naar tweedehands kinderkleding voor jouw kinderen. Dit is vooral handig wanneer je geld wilt besparen of geld wilt terugkrijgen voor kleding die anders niet gebruikt zou worden. Het is dus ook nog eens goed voor het milieu!

Meer Online shop