ErvaringenSite

  Ervaringen Zalando

  Voor wie vies is van lange wachtrijen voor vunzige paskamers zijn er inmiddels tal van uitwegen te vinden in het online aanbod van kledingwinkels. Daarbinnen is Zalando inmiddels uitgegroeid tot de grootste online shop voor fashion, schoenen en accessoires, althans dat zeggen ze zelf. Je vindt hier dan ook van alles: kleding, sportkleding, lingerie, badmode, accessoires, sieraden en vooral niet te vergeten: schoenen. De dames in de reclame worden er in ieder geval hondsdol van, maar hoe zit dat in real life? Hoe zijn de ervaringen met deze online modegigant?

  Over

  Zalando is van oorsprong Duits, maar verkoopt inmiddels in ruim vijftien landen. Het werd in 2008 opgericht en in 2010 uitgebreid naar België. Aanvankelijk verkocht Zalando alleen schoenen, maar al gauw volgde mode en kleding. Inmiddels kun je er voor zo ongeveer alles terecht als het gaat om modeartikelen, voor zowel dames als heren. Om maar wat te noemen… avondjurken, zwangerschapskleding, sneakers, hardloopschoenen, sportuitrusting, festivaloutfits, zwemkleding, bruidskleding, galajurken, grote maten-mode, horloges, kimono’s, rokken, zonnebrillen, tassen, overalls, jumpsuits, positiekleding, lingerie, sokken, babykleding, jurkjes, trainingspakken, stropdassen, truien, yogakleding: of je nu graag chic gekleed gaat, of meer van de streetwear bent, nieuwe trends als normcore wilt uitproberen of enkel uit bent op aanbiedingen in de outlet: je vindt het allemaal. Zalando vertegenwoordigt bovendien veel bekende merken: van Marc O’Polo, Michael Kors en Topshop tot Gaastra, Nike en adidas, van Hunkemöller en Vero Moda tot Replay, River Island en Desigual.

  Zalando is de trotse eigenaar van meerdere Webshop Awards, zowel voor fashion als voor shoes, maar is ook onderscheiden met kritischere prijzen, zoals de Loden Leeuw van het programma Radar voor de meest irritante reclame voor zowel het jaar 2011 als 2012 (door die hondsdolle meisjes…).


  Kent u hem nog? Die eerste (succesvolle) reclame van zalando?

  Diensten van

  Verzending is gratis en ook aan retourneren zijn geen extra kosten verbonden. Dus is de maat toch niet goed, of bevalt dat jurkje gewoon niet? Je stuurt het net zo makkelijk weer terug. Kleding en schoenen kun je dus thuis passen, je zit nog nergens aan vast. Je hebt zelfs 100 dagen bedenktijd. Zo probeert Zalando op alle manieren drempels weg te halen en zo min mogelijk mensen nog een fysieke winkel te laten betreden. Betalen kan zowel met de bekende creditcards als Mastercard, Visa en American Express, als met PayPal, acceptgiro en iDeal. Zalando maakt voor het versturen gebruik van PostNL en DHL Express.

  Klachten over Zalando

  Met vragen over Zalando, de producten of bestellingen, kun je terecht bij de klantenservice, die bereikbaar is via een gratis 0800-nummer. Ook heeft Zalando speciale apps voor iPhone, Android en Windows en zijn ze bereikbaar via de sociale media Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, YouTube en Instagram.

  Scoor je regelmatig een nieuwe outfit bij Zalando en hoe is dan het shopplezier, de prijs, de service? Laat nu je mening of review achter en geef anderen een goede indruk van hoe het is om bij Zalando je kledingkast uit te breiden!

  01 Seasonal autumn 210812 - 211215 NL male

  Lees recensies over Zalando. Wat is de levertijd en hebben ze kortingcodes? Zijn rokken en schoenen makkelijk te retouneren? Lees hier beoordelingen van Belgen.

  Zalando
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (33)

  6.4
  64% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7
  Service
  rating
  5.4
  Prijs
  rating
  7.2
  Leveren
  rating
  5.8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel België zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Shoes

  Very bad experience with their Customer Service.. Will be last time I'm purchasing something from their website.. I called them for help and in place of assisting with my issue, they started to criticise me and practically called me stupid.. really didn't appreciate that.. when I asked them to change the way talking to me, in a very polite way, they told me that they have 100000 of client like me.. so one more less, does't change anything for them, they will receive their salary anyway and hung up the phone.. I was extremely shocked.. I've never been treated like this in my whole life.. so disrespectful.. I have no words..

  Door: Simon02-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Pull en bloes

  Bestellen en betalen ging gemakkelijk. Eerste artikel werd redelijk vlot geleverd. Het tweede liet op zich wachten. Ik heb een probleem met de prijs van het bloesje. Ik betaalde een hogere prijs dan de prijs die op het etiket stond en het verschil wordt niet terugbetaald omdat ik binnen de 10 dagen een klacht had moeten indienen! Was de laatste bestelling bij die afzetters!

  Door: Henckaerts05-05-2020
  Susy Schoofs06-05-2020

  Ik heb een vrij grote bestelling gedaan en bevestiging gekregen van de verzending en dan stopt het. Op de link om de bestelling te volgen zie ik dat deze vast zit bij UPS. Na mail aan UPS krijg ik snel reactie dat er inderdaad iets niet klopt maar omdat Zalando verzender is moeten zij dit navragen. Contact met Zalando blijkt een serieus probleem. Ik heb al enkele dagen geleden gemaild maar nog steeds geen reactie. Dan probeer ik te bellen maar dat lukt niet. Chat functie werkt ook niet. Ik snap dat het nu druk is maar commercieel gezien denk ik dat dit een belangrijk item is om onmiddellijk op te volgen. En dat niet alleen voor mij maar ook voor de andere klanten. Zalando is dus voor mij zeker niet klantvriendelijk !!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Retour niet verwerkt

  Schoenen die te klein waren retour gestuurd. Retour niet verwerkt. Ticketje Bpost bezorgd. Rechtsverklaring ingevuld. Mail ontvangen . Retour verwerkt. Dag later mail dat retour niet verwerkt is en dat het doorgezet is naar de betrokken afdeling. 6 weken later nog steeds de melding dat de betrokken afdeling bezig is met de klacht. Heb ondertussen volledig tegen mijn zin de helft van de schoenen die ik niet heb toch betaald om geen aanmaningen meer te krijgen. Klantendienst is heel onbeleefd en helpt totaal niet. Ik bestel er nooit meer

  Door: Hannelore Bruyninckx04-03-2020
  Annick21-04-2020

  Al 3 jaar zeer trouwe klant en alles altijd correct betaald. Opeens krijg ik een brief van advocatenkantoor dat ik een faktuur na verschillende aanmaningen niet zou betaald hebben en ondertussen kwamen daar voor 50€ dossierskosten en herinneringskosten bij. Bij Zalando vond men geen openstaande faktuur op mijn account maar nu bleek dat op een oud account nog open te staan. Dus ik heb per ongeluk het verkeerde( eerdere) account gebruikt met een e-mailadres dat niet meer gebruikt wordt en afgesloten is. . Maar ik heb geen aanmaning gehad en ook niets in de post. Op mijn eigen account zag ik ook niets open staan. Zalando zegt dat ik naar het incassobureau moest bellen wat ik ook gedaan heb. Zij sturen mij terug naar Zalando. Maar ik moest wel op tijd betalen of ik kreeg de gerechtskosten er ook nog bovenop. Ik heb dit dus gedaan maar ben hier niet goed van. Als zij mailen of een herinnering sturen en die komt terug dan zou men toch verder moeten zoeken. Heel spijtig en ben bang om ooit nog eens zoiets te moeten meemaken.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Schoenen

  Mij nog maar eens laten vangen door schoenen met korting als een ‘cadeau’ te kopen. Het product was zichtbaar beschadigd bij ontvangst en diende alzo geretourneerd te worden. Men deelde ons doodleuk mee dat we maar een nieuwe bestelling diende te plaatsen. Wat blijkt? De schoenen waren intussen uitverkocht. En de korting die toegepast werd door een lopende promotie is niet meer van toepassing. We dienen met andere woorden nog een groot deel bij te betalen door een fout van Zalando en we zitten op de kop toe zonder cadeau.

  Door: Mathieu De Ruyck29-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  belachelijke klantenservice

  klantenservice 0/5

  Door: arne28-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5.5
  rating

  Kleren

  Klantenservice was super onbeleefd. Probeert niet om te helpen en praat met een veel te hoge toon. Helemaal niet wat een klantenservice zou moeten zijn!!!

  Door: Marie Esenbekov05-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  teleurgesteld

  Steeds kunnen bestellen en achteraf betalen. steeds netjes betaald meestal nog de dag zelf dat ik mijn bestelling aankreeg. zalando heeft al 1000 de euros aan mij verdiend ze bevestigen ook dat ik een zeer goed en trouwe klant ben. nu plots kan ik niet meer bestellen en achteraf betalen. dit is toch niet de juiste manier om met goede klanten om te gaan.

  Door: wendy vreys23-10-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Zalando klantendienst staat voor je klaar!

  Beste Zalando

  Ik ben sinds jaren vaste klant - een zeer TEVREDEN vaste klant - en hierbij wil ik toch wel een grote pluim uitreiken aan de medewerkers van de klantendienst, want zij verdienen dit.

  Ik had een probleem met een geretourneerde bestelling. Toen heb ik telefonisch contact opgenomen met de klantendienst, waarvan ik zeer tevreden ben. Een erg vriendelijke aanpak door Melissa, correcte informatie en bevestiging per e-mail, ook geen lange wachttijden aan de telefoon ... Ze heeft mijn probleem onmiddellijk rechtgezet, ook al was het (voor mij) niet voor de hand liggend, dacht ik. BEDANKT!

  Echt waar, doe zo verder, jullie zijn TOP!

  Groetjes,
  Lotte

  P.S.: Wanneer je een vraag hebt voor de klantendienst, stuur dan geen e-mail maar neem telefonisch contact op, want dit gaat uiteraard veel sneller!

  Door: Lotte Vandeweyer30-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Goede ervaringen

  Wrm zeiken mensen zo graag over Zalando? Ik heb nog nooit geen problemen ervaart. Veel mooie hemden en blazers goede prijzen! Wat wil je nog meer.

  Door: Jonathan 19-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Jullie zijn oplichters!

  Jullie zijn zelfs niet eens 1 ster waard! Jullie zijn oplichters en zijn zelfs te laf om op jullie klantendienst te reageren!

  Ik heb 3 weken geleden schoenen bij jullie besteld en volgend Bpost zijn ze afgeleverd terwijl ik helemaal niet thuis was en geen pakketje heb ontvangen en het enige wat jullie kunnen zeggen is dat Bpost een onderzoek bezig is...?

  Jullie uitleg over het feit dat jullie daar niets aan kunnen doen vind ik persoonlijk nogal laag en makkelijk door de bocht als je de schuld op iemand anders probeert te steken. Jullie hebben er misschien nog nooit aan gedacht om jullie klanten te laten aftekenen voor hun pakketje…dan gebeuren zulke situaties niet.

  Ik wacht nu al meer dan 3 weken op schoenen die ik ergens dringend voor nodig had en aangezien ik deze niet heb aangekregen, was ik genoodzaakt om andere schoenen te gaan kopen aangezien jullie service niks waard is.

  IK ZAL NOOIT NOG IETS BIJ JULLIE BESTELLEN!!!!!!

  Door: Carol Thijs17-04-2018
  Hannelore Bruyninckx04-03-2020

  Ik heb hetzelfde aan de hand. Durven ze nog aanmaningen te sturen. Ze kunnen ze niet stopzetten zeggen ze. Ik ben ze niet moe maar kotsmoe!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Verwacht geen beloning voor trouwe klandizie

  Ik heb al voor duizenden euros bij zalando bestelt,en ben over het algemeen tevreden.mijn facturen altijd keurig op tijd betaalt,vanwege onverwachte medische kosten,vraag ik nu éénmalig,een uitstel van 14 dagen,het gaat over een bedrag van rond de 200€,en het wordt me geweigerd!ik kon ook van niets gebaren,en gewoon niet betalen,maar heb dan nog de beleefdheid,om hun te contacteren,denkende dat mijn trouwe klandizie,wel de doorslag zal geven,om me dit te gunnen,maar niet dus!echt jammer,in de toekomst zal ik dan ook niet meer zoveel bestellen bij zalando,ik voel me toch wel wat gekrenkt!blijkbaar is een persoonlijke aanpak hier niet aan de orde,je bent gewoon een klantnummer,en kassa kassa.nu merk ik,dat naar een winkel gaan,waar je verkoopsters hebt,toch nog anders is,meer persoonlijk,menselijk,enz.......

  Door: Vanhove christel07-02-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5.5
  rating

  terugbetaling = een probleem

  Ik heb een aantal artikelen teruggezonden maar wacht nog steeds op de volledige terugbetaling.
  Aan verschillende mails hierover aan de Klantendienst gestuurd maar je krijgt zelfs geen reactie.
  Het was de 1ste keer dat ik bij Zalando bestelde maar tevens ook de laatste keer. Zo'n slecht opvolging van de Klantendienst.

  Door: Martine Straetemans20-10-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Trage levering

  Levering duurt echt mega lang, waardeloos bedrijf.

  Bestel er nooit weer.

  Door: Alexander08-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Zalando levert traag

  Wacht al meer dan twee weken op pakje ,Zalando antwoord niet op telefoon e mail .KOOP DUS NOOIT MEER BIJ Zalando

  Door: nino10-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Leuke aanbiedingen

  Nooit te maken gehad met de klachtenservice, want in de drie keer dat ik iets heb besteld hier bij Zalando, ging het gewoon goed. Ik pas steeds alles eigenlijk wel en het was steeds in het echt net zo mooi als op het plaatje. Ik blijf hier wel bestellen, want ze hebben leuke aanbiedingen voor me.

  Door: Joseetje16-06-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Een van de beteren

  Een van de betere online shops, ze hebben een groot assortiment en heel veel merken voor een goede prijs! Ze hebben vaak leuke acties en ze leveren als een van de weinigen goed en snel! Ik blijf hier zeker bestellen.

  Door: angelique31-05-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Vakantiegeld naar nieuwe schoenen

  Hihi ik hoef dit jaar niet zo nodig op vakantie dus ik heb gewoon lekker gaan shoppen bij Zalando voor nieuwe schoenen!! En ze zijn natuurlijk niet zo duur daarom kon ik lekker uitgebreid uitzoeken daar! Ben benieuwd hoe ze erin het echt uitzien, ik heb allemaal leuke zomerschoenen gekocht, want die had ik echt nodig natuurlijk. Sandalen met bandjes en een paar mooie hakjes en ook nog felle sneakers voor als ik meer wil lopen op een dag. Hoop dat ze allemaal passen!

  Door: Elsa Bruinsma28-05-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  superslechte klantenservice

  de klantenservice van zalando valt heel erg tegen. je zou denken dat met zon groot bedrijf zoeits toch wel goed teregeld zou zijn nou niet dus. of is dat juist zo met grote bedrijfen? ik weet het niet meer

  had schoenen besteld maar er ging iets verkeerd met bestellen ofoz ik weet het niet maar ik kreeg de verkeerde maat en toen gingsen ze echt supermegamoeilijk zitten doen met retourneren nou echt belachelijk

  wel balen want ze waren heel goedkoop altijd

  Door: Jayla14-05-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  negatieve ervaring

  ik sluit mij aan bij onderstaande review en deel de negatieve ervaring
  ik had het natuurlijk kunnen weten bij zon megainternetbedrijf, dat de service dan tegenvalt, maar liet mij verleiden door de prijs...

  nooit weer in ieder geval, voortaan ga ik gewoon weer naar een fysieke schoenenwinkel, jammer dat die allemaal failliet gaan alleen!

  Door: P Vd Weij11-02-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5
  rating

  SLECHTSTE SERVICE OOIT

  Bij Zalando .be is de klant van geen enkele waarden .ER WORDT NIET DE MINSTE MOEITE GEDAAN OM EEN PROBLEEM OP TE LOSSEN .Uw bestelling wordt eenzijdig geannuleerd en een kortingscode van 10 procent wordt als compensatie voor het ongemak gestuurd . BETER NIET BIJ DIT BEDRIJF BESTELLEN . HET BESPAART U VEEL MOEITE EN EEN ONTGOOCHELING .

  Door: De Roose01-02-2016
  Greet hendrickx05-01-2017

  . Op 1 november plaatste ik een bestelling van 2 paar laarzen van Gabor. Omdat ik wegens een rugprobleem steunzolen moet dragen kies ik dikwijls voor het merk Gabor omdat deze dikwijls een model hebben met een uitneembare zool. Enkele dagen werd het eerst paar geleverd en de dag daarop het tweede paar. Het eerste paar werd geleverd door surf 4shoes, blijkbaar een onderneming waar jullie mee samenwerken . Na vele bestellingen bij jullie geplaatst te hebben in het verleden was dit nieuw voor mij. Ik heb hierbij bij de retournering een fout begaan en had zoals gewoonlijk het retourbewijs van jullie site afgeprint. Toen een dag later het ander paar laarzen geleverd werd en die ook retour moesten , wegens te smal voor steunzolen ontdekte ik het probleem pas. Ik kreeg de melding dat het retourticket al gebruikt was. Ik nam telefonisch contact op met jullie en HAD Dennis Servaes aan de lijn, een heel vriendelijke man, die mijn probleem begreep en me opnieuw een zalando retourticket toestuurde. Hij bevestigde mij dat hij hierover op de computer ook een nota inbracht. Enkele dagen later kreeg ik een retourbevestiging van het eerste paar laarzen. Het gaat hier over het eerste deel van de bestelling 11003015388714. Ik kreeg dus de bevestiging dat de retourzending Van de tweede zending kreeg ik helaas nooit een retourbevestiging met alle gevolgen vandien. Ik nam terug telefonisch contact op bij de eerste aanmaning en kreeg Nathalie Cox aan de lijn . zij stuurde me later die dag een mail die ik moest invullen. De dag nadien bracht ik alles netjes op de post met ook een duplicaat van attest van de post, dat ik hier nu weer aan toevoeg. Tot op heden kreeg ik geen antwoord van het zalandoteam maar wel een 2 de aanmaning! Dit vind ik alles behalve leuk. Ik ga heus geen 176 € betalen voor laarzen die ik oprecht terugstuurde. De fout zit hem waarschijnlijk omdat niet het retourformulier van surf4shoes gebruikt werd. Toch kunnen die laarzen niet zomaar van de aardbol verdwenen zijn! Graag grondig nazicht aub!! Dit is de brief die ik op verschillende manieren naar jullie stuurden, zowel in mail als met de post, ZONDER gevolg. Ik ben zeer teleurgesteld in jullie na-service dienst. Mijn dochter nam het ook al van me over, ZONDER RESULTAAT! Hier nogmaals bewijs van 'afgifte van zending' BARCODE 323211247700001933928050 afgegeven te Schilde op 16/11/2016 CODE RC 405100. Ik voel me echt het zoveelste nummertje in een rij. Voor mij NOOIT geen Zalando meer! Greet . .

  iemand05-02-2018

  Partner artikelen retourneren Een partner artikel retourneren? Het volgende is belangrijk om te weten! 100 dagen retourrecht geen online aanmelding van je retourzending retourneer rechtstreeks naar de partner Volg deze stappen voor een succesvolle retourzending; gebruik het retourdocument bijgevoegd in de doos plak het retour etiket over het verzend etiket op de bovenkant van de doos bij afgifte van het pakket ontvang je een verzendbewijs, bewaar deze goed per e-mail ontvang je een bevestiging dat jouw retourzending is ontvangen Neem contact op met onze klantenservice als; het retourdocument niet is meegeleverd het retourdocument is verlopen je moet betalen voor het retourneren, zonder het verzendbewijs kunnen de gemaakte kosten niet worden vergoed

  Hannelore Bruyninckx04-03-2020

  Heb ook problemen met retour die nooit verwerkt is. Krijg ook aanmaningen. Maar ze doen maar. Ik betaal niks wat ik niet heb. Service dikke 0

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over Zalando

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Zalando een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 33 ervaringen geplaatst over Zalando. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.4 gekregen, waarbij 64% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Zalando actief?

  Zalando is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Wonen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Zalando gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.