Een gids voor een geweldige vakantie!

Een gids voor een geweldige vakantie!
Vakantie

Op vakantie gaan zou een rustgevende ervaring moeten zijn, maar de meeste mensen zijn vrij gestrest wanneer ze op vakantie gaan. De juiste keuze maken over welke soort vakantie je gaat hebben is een hoofd keuzes. Doordat er veel opties zijn is dit dus niet altijd gemakkelijk. De mensen maken zich over het algemeen ook veel zorgen en zijn bang om verschillende dingen te vergeten.

Op vakantie gaan

Wanneer je op vakantie gaat is normaal gezien het hoofddoel om te kunnen ontsnappen aan de stress van het alledaagse leven of gewoonweg niet aan deze stress te denken. Maar voor de meeste gezinnen komt er juist voor een vakantie vaak een periode van extra stress waardoor ze helemaal uitgeput op vakantie vertrekken. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je je vakantie zonder al te veel stress kan boeken!

Soorten vakanties die je kunt boeken

Voordat je iets gaat boeken moet je zelf erachter kopen welke soort vakantie je graag zou willen hebben. Dit is namelijk belangrijk bij het boeken van hotels en activiteiten! Iemand die bijvoorbeeld enkel aan het zwembad van een hotel wilt liggen kan best een all inclusive vakantie boeken. En de persoon die graag op pad is en de stad gaat verkennen kan zich best een stedentrip boeken met een hotelnacht waar je enkel ontbijt bij krijgt. We lijsten hier een aantal vakantie soorten op zodat je zelf een betere keuze kan maken op wat voor vakantie jij wilt gaan:

All inclusive

Wanneer je op een all inclusive vakantie gaat, ga je meestal naar een hotel / resort en worden alle maaltijden voorzien. Ook heb je vaak toegang tot gratis drinken, meestal zijn sterke dranken niet inbegrepen, en kan je zo veel eten als je wilt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de prijs. Deze vakantie soort is vooral handig voor de mensen die niet van plan zijn om ver van het Hotel weg te gaan, zo kunnen ze alle maaltijden aanwezig zijn.

Stedentrip

Stedentrips zijn kunnen meestal in weekenden gepland worden. De bedoeling van een stedentrip is enkel deze stad te verkennen en alles over deze stad te weten te komen. Hier kan je je verschillende dingen bij bedenken zoals: Alle historische monumenten gaan bekijken met een gids of gaan winkelen in de meest populaire boetiekjes in die stad. Je hebt meestal een stad volledig kunnen bezichtigen wanneer je 2 of 3 dagen in deze stad verblijft. Daarom zijn Stedentrips relatief goedkope vakanties en zo kan je op reis gaan wanneer je eens een extra dag vrij hebt!

Groepsreizen

Je kan ook altijd op groepsreis gaan. Deze reissoort heeft verschillende betekenissen. Je kan op groepsreis gaan met je eigen groep en dit door een reisagentschap laten verwerken. Meestal kan je met zo een groepsreis een hoop geld besparen doordat je met een groot aantal mensen reist. Je kan je ook vaak inschrijven voor groepsreizen, zo ga jij, en eventueel je partner of gezin, samen met een groep vreemde op vakantie. De laatste optie is vooral handig voor de mensen die op zoek zijn naar nieuwe sociale contacten of die graag andere mensen leren kennen!

Last minute vakanties

Voor de mensen die spontaan op vakantie willen gaan zijn er vaak last minute vakanties beschikbaar. Met dit soort vakanties krijg je vaak een aantrekkelijk aanbod voor een vakantie in de nabije toekomst. Meestal zit er nog geen volledige week tussen het boeken en het op vakantie vertrekken. Deze vakantie soort is vooral handig voor de mensen die spontaan zijn en zich niet te druk willen maken over de details van een reis maar die gewoon willen vertrekken!

Vakanties aan zee

De vakanties aan zee zijn zeer populair bij de meeste mensen, ieder jaar reizen Belgen en Nederlanders naar Frankrijk om in het zuiden van het land te genieten van de stranden en de zee! Lekker luieren met een cocktail in de hand van de dichtstbijzijnde strandhut klinkt voor veel mensen als muziek in de oren! Je kan dit ook goedkoper doen door een overnachting te boeken in een nabijgelegen stad in plaats van 200 meter van het strand. Je zal misschien iets meer moeten wandelen om tot aan het strand te komen maar je bespaart vaak wel een hele hoop geld uit doordat de accommodatie buiten de stad vaak goedkoper is!

Vakantie in eigen land

Veel mensen denken bij vakanties aan:”we moeten zo ver mogelijk van huis zijn” en weten daarom vaak niet in wat voor mooi land ze zelf wonen. Zo kunnen de Belgen bijvoorbeeld op vakantie naar de ardennen. Dit hoeft meestal niet duur te zijn en je kan er gemakkelijk op enkele uurtjes naartoe rijden met de auto. Dit is de oplossing voor de mensen die goedkoop op vakantie zouden willen gaan!

Als Je het vakantie type hebt kunnen kiezen kan je beginnen met je eigen planning. Om je eigen stressniveau onder controle te houden zijn er een aantal dingen die je helpen om je voor te bereiden zodat je zonder zorgen op vakantie kan vertrekken!

Hulpmiddelen bij het plannen van je reis!

Tijd is een van de belangrijkste dingen die je jezelf kan geven bij het plannen van een reis, tenzij je op last minute vakantie gaat. Hoe meer tijd je jezelf geeft om de vakantie te plannen en te boeken hoe goedkoper de reis uiteindelijk zal worden.

Dingen die je goed op voorhand best zou kunnen boeken zijn: Vluchten, Hotels, Activiteiten, transport van en naar de luchthaven. Indien je dit allemaal tijdig boekt heb je meestal een vrij voordelige prijs en hoef je je geen zorgen te maken wanneer je op je bestemming aankomt.

Een andere manier om je zonder zorgen op vakantie te laten vertrekken is een checklist voor je vakantie. Je kan verschillende checklisten maken voor verschillende redenen, zo kan je een checklist maken van alles dat je nog moet inpakken of de producten die je nog bij de winkel moet gaan halen. Hoe je deze checklists maakt kan je zelf kiezen: Via een app waarmee je verschillende lijstjes kan aanmaken of door middel van een papier op de deur te hangen of op een plek aan te brengen waar je iedere dag wel naar moet kijken.

Als je eenmaal de Checklist hebt gemaakt kan je er iedere keer iets op aankruisen wanneer je iets hebt ingepakt of hebt gekocht. Zo kan je er zeker van zijn dat je alles bij hebt en kan je zonder zorgen op vakantie vertrekken!
Er zijn een aantal grotere categorieën waar je je checklist in kan opdelen:

Documenten

Onder deze categorie vul je alle documenten in die je zou moeten meenemen. Denk hierbij aan paspoort, vliegtickets, bustickets entreetickets van verschillende activiteiten, Rijbewijs, ziekteverzekeringskaart, etc.. wanneer je alles hebt ingevuld kan je een voor een alles inpakken en doorstrepen. Zo ben je zeker dat je alle belangrijke documenten bij je hebt.

Hulpmiddelen tijdens het reizen

De dingen die je in deze categorie plaatst zijn spullen die je reis makkelijker of verdragelijker zullen maken denk hier maar aan: Gidsen, kaarten, reiskussens, oogmasker om te slapen, oordopjes, snacks, pen en papier etc. Deze dingen zorgen ervoor dat je reis comfortabeler wordt voor jezelf!

Financieel

Onder deze categorie lijst je alles op wat ook maar te maken heeft met geld. Zoals je portemonnee, buitenlands geld, creditcard of bankkaarten en een geld riem om te voorkomen dat zakkenrollers je geld pikken

Verder kan je ook nog voor de hand liggende lijstjes maken zoals de dingen die je in je toilettas moet stoppen voordat je op vakantie vertrekt, maar ook welke outfit combinaties je mee gaat nemen. Een extra tip bij het inpakken van kleding: Je kan best op outfits meenemen dan gewoon lukraak wat kleren in een koffer doen. Zo weet je zeker hoeveel outfits je bij hebt.

Conclusie

Een reis plannen hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Wanneer je er tijd en moeite in steekt zul je merken dat je bijna geen tot geen stress meer zult hebben. Je kan altijd wel nerveus zijn voor de reis zelf maar dit zou niet zo een grote impact moeten hebben. Nadat je hebt beslist welke vakantie je wilt, kan je beginnen met checklists te maken en deze op je gemak af te werken.

Weet je niet zeker of een boekingswebsite te vertrouwen is of heb je een aanbod gekregen dat te mooi is om waar te zijn? Dan kan je best reviews opzoeken van het bedrijf waar je mee te maken hebt. Op onze website kan je reviews terugvinden over de werking van de meeste reisorganisaties en de ervaringen die andere met dit bedrijf hadden. Wanneer je reviews leest krijg je een ander perspectief van het bedrijf. Zo kan je zelf uitmaken of je een keuze maakt die het beste bij jou past!

Meer Vakantie