Goedkoop op vakantie gaan doe je zo!

Goedkoop op vakantie gaan doe je zo!
Vakantie

Iedereen gaat graag op vakantie, en meestal beginnen we hier goed aan door een budget te bepalen voor onze vakanties. Maar door onverwachte kosten kan het soms een stuk duurder zijn dan we anticipeerde. Wil je deze kosten minimaal houden? Wij geven je 4 tips over hoe je goedkoop op vakantie kan gaan!

Op vakantie gaan moet een leuke ervaring zijn, en er is niets erger dan je druk maken over geld wanneer je effectief op vakantie bent. Daarom is het vrij belangrijk dat je een goede planning en een reëel budget hebt.

Tip 1 - Boek ALLES op voorhand

Iedereen weet wel dat wanneer je een ruime tijd op voorhand je vakantie boekt dat je ook genoeg korting krijgt. Je kan dit best doen door gebruik te maken van een incognito pagina, zo kunnen verschillende boekingssites je internetgebruik niet volgen en blijven de prijzen zo goedkoop mogelijk. Wat vele mensen vergeten is dat je ook al op voorhand activiteiten kan plannen en kan boeken. Meestal kan je hier online, als je op tijd boekt, ook nog een goedkopere prijs voor krijgen dan wanneer je dit op locatie zou doen. Zo vind je alle goedkope vliegreizen hotels en kan je gerust zijn dat je goedkoop op vakantie kan gaan

Door deze tip toe te passen weet je al op voorhand hoeveel geld je betaald voor verschillende activiteiten en kan je dit aanbrengen in je budget. Als geen activiteiten op voorhand boekt, maar er toch op vakantie gaat doen, wordt het vaak een stukje duurder.

Tip 2 - Zoek verder dan Hotels

Op verschillende websites betaal je tussen de 60 - 150 euro per nacht in een hotel. Als je dan een week op vakantie gaat kost dit tussen de 420 en de 1050 euro voor een week en meestal heb je hier dan enkel een “gratis” ontbijt bij. Er zijn verschillende websites waar je op terecht kan voor het huren van een appartement met meerdere kamers waar je minder voor betaald dan de hotel kosten. Het enige “nadeel” dat hier meestal aan verbonden is is dat je zelf je ontbijt ook moet voorzien. Dit is makkelijk op te lossen door naar een lokale supermarkt te gaan en het nodige te kopen. Indien je niet zeker bent of een website betrouwbaar is, kan je best reviews over deze website lezen. Op onze website vind je reviews van de meeste organisaties. Zo kom je meer te weten over verschillende bedrijven en kan je een betere keuze maken.

Tip 3 - Zorg voor je eigen Snacks ( Road trips )

Veel mensen kunnen door een roadtrip ook goedkoop op reis gaan. Hetgeen wat het meestal duur maakt voor een roadtrip zijn de tussenstops bij fastfood restaurants of snacks bij een tankstation. Zorg er daarom voor dat je genoeg eten en drinken in koelboxen bij hebt. Wanneer je je favoriete snacks vanuit een winkel meeneemt heb je minder de neiging om die favoriete snacks in een tankstation te halen.

Tip 4 - Goedkope vakantie bestemmingen

Veel mensen hebben het idee dat je enkel mooie stranden vindt in de maldiven en dat dit altijd een fortuin zal kosten om een leuke vakantie te hebben. Maar het tegendeel is waar, er zijn zoveel minder bekende kleinere plaatsen waar je terecht kan voor een vakantie die net zo spectaculair is. Wanneer een bestemming bekend staat voor een toeristische activiteit zoals kraak witte stranden, zullen de prijzen voor toerisme ook een stuk hoger liggen. Zoek daarom naar een verblijfplaats in een minder bekende omgeving met dezelfde kwaliteiten. Of zorg ervoor dat je verblijfplaats net buiten het toeristisch gebied ligt en maak gebruik van het openbaar vervoer om je te verplaatsen. Zo kan je een hele hoop geld besparen op verblijfskosten.

Meer Vakantie