Op Reis naar Frankrijk? Dit is wat je moet weten!

Op Reis naar Frankrijk? Dit is wat je moet weten!
Vakantie

Een reis naar frankrijk klinkt altijd wel leuk, maar veel Belgen en Nederlanders onderschatten hoe groot het land eigenlijk is. Je kan voor veel verschillende soorten vakanties terecht in frankrijk. Indien je graag veel zon wilt bezoek je best het zuiden van frankrijk, als je graag wilt shoppen kan je een van de grote steden in het land bezoeken. Met de meest bekende: Parijs!

Welke soorten reizen naar Frankrijk zijn er?

In frankrijk kan je terecht voor veel verschillende soorten vakanties gedurende het hele jaar. Zo heb je zon en strandvakanties aan waar je volop kan genieten van het echte strandleven. Iedere dag beginnen met een leuke strandwandeling klinkt voor veel mensen als muziek in de oren.

In de winter kan je op veel verschillende plaatsen in Frankrijk ook terecht voor wintersportvakanties. Wintersport is de manier om te kunnen genieten van een geweldig uitzicht in de bergen terwijl je de calorieën van het middagmaal probeert te verbranden.

Door de grote natuurgebieden in Frankrijk kan er je ook terecht om grote wandeltochten af te leggen. Dit is vooral handig voor de mensen die graag een sportieve uitdaging aangaan en houden van de natuur!

Voor de mensen die veel liever een stad bezoeken is er ook een groot aanbod. Door de vele kleinere steden met een groot aanbod aan historische cultuur maar ook winkelstraten voor de echte fashionista’s is er voor iedereen wat wils in Frankrijk!

Manieren om te reizen naar Frankrijk

Je hebt verschillende manieren om vanuit België of Nederland naar frankrijk te reizen en elk van deze manieren heeft zo z'n voor en nadelen.

Vliegvakanties naar Frankrijk

Vanuit Nederland en België kan je met het vliegtuig naar verschillende bestemmingen in frankrijk reizen. Zo kom je binnen enkele uren aan op je vakantiebestemming en kan je meestal diezelfde dag nog genieten van de voorzieningen. Meestal kan je het transport van de luchthaven naar je hotel via de boekingswebsite regelen. Als je eenmaal op locatie bent kan je gebruik maken van taxi’s en het openbaar vervoer. Indien je zelf meer vrijheid zou willen hebben kan je ook altijd een auto ter plekke huren!

Autovakanties naar Frankrijk

Veel Belgen en Nederland houden ervan om op roadtrip te gaan, en aangezien frankrijk niet al te ver ligt wordt er vaak gekozen om met de auto naar een bestemming te reizen. Indien je aan zo een roadtrip begint kan je best opzoeken waar je overal langs zal komen. Indien er dan mooie bezichtigingen zijn kan je onderweg eventjes stoppen om deze te gaan bekijken. Het grootste voordeel aan een autovakantie is dat je vertrouwd bent met de auto en je veel meer kofferruimte hebt dan in een vliegtuig! Een vooruit geplande roadtrip is altijd leuk, maar soms kan je best ook eens een stukje rijden zonder doel of je kan aan een local vragen welke plek je absoluut gezien moet hebben. Zo ontdek je de meest unieke lokale plaatsen.

Conclusie

Zoals je ziet is er veel te doen wanneer je op reis gaat naar Frankrijk. Het is een goede vakantie bestemming gedurende het hele jaar. Zo kan je er in de winter terecht voor wintersporten en in de zomer kan je terecht op een van de vele stranden om te genieten van de zee! in de herfst kan je er terecht voor citytrips om de steden beter te leren kennen en in de Lente kan je er terecht voor mooie wandelingen door de natuur!

Meer Vakantie