Op Reis naar Frankrijk? Dit is wat je moet weten!

Op Reis naar Frankrijk? Dit is wat je moet weten!
Vakantie

Een reis naar frankrijk klinkt altijd wel leuk, maar veel Belgen en Nederlanders onderschatten hoe groot het land eigenlijk is. Je kan voor veel verschillende soorten vakanties terecht in frankrijk. Indien je graag veel zon wilt bezoek je best het zuiden van frankrijk, als je graag wilt shoppen kan je een van de grote steden in het land bezoeken. Met de meest bekende: Parijs!

Welke soorten reizen naar Frankrijk zijn er?

In frankrijk kan je terecht voor veel verschillende soorten vakanties gedurende het hele jaar. Zo heb je zon en strandvakanties aan waar je volop kan genieten van het echte strandleven. Iedere dag beginnen met een leuke strandwandeling klinkt voor veel mensen als muziek in de oren.

In de winter kan je op veel verschillende plaatsen in Frankrijk ook terecht voor wintersportvakanties. Wintersport is de manier om te kunnen genieten van een geweldig uitzicht in de bergen terwijl je de calorieën van het middagmaal probeert te verbranden.

Door de grote natuurgebieden in Frankrijk kan er je ook terecht om grote wandeltochten af te leggen. Dit is vooral handig voor de mensen die graag een sportieve uitdaging aangaan en houden van de natuur!

Voor de mensen die veel liever een stad bezoeken is er ook een groot aanbod. Door de vele kleinere steden met een groot aanbod aan historische cultuur maar ook winkelstraten voor de echte fashionista’s is er voor iedereen wat wils in Frankrijk!

Manieren om te reizen naar Frankrijk

Je hebt verschillende manieren om vanuit België of Nederland naar frankrijk te reizen en elk van deze manieren heeft zo z'n voor en nadelen.

Vliegvakanties naar Frankrijk

Vanuit Nederland en België kan je met het vliegtuig naar verschillende bestemmingen in frankrijk reizen. Zo kom je binnen enkele uren aan op je vakantiebestemming en kan je meestal diezelfde dag nog genieten van de voorzieningen. Meestal kan je het transport van de luchthaven naar je hotel via de boekingswebsite regelen. Als je eenmaal op locatie bent kan je gebruik maken van taxi’s en het openbaar vervoer. Indien je zelf meer vrijheid zou willen hebben kan je ook altijd een auto ter plekke huren!

Autovakanties naar Frankrijk

Veel Belgen en Nederland houden ervan om op roadtrip te gaan, en aangezien frankrijk niet al te ver ligt wordt er vaak gekozen om met de auto naar een bestemming te reizen. Indien je aan zo een roadtrip begint kan je best opzoeken waar je overal langs zal komen. Indien er dan mooie bezichtigingen zijn kan je onderweg eventjes stoppen om deze te gaan bekijken. Het grootste voordeel aan een autovakantie is dat je vertrouwd bent met de auto en je veel meer kofferruimte hebt dan in een vliegtuig! Een vooruit geplande roadtrip is altijd leuk, maar soms kan je best ook eens een stukje rijden zonder doel of je kan aan een local vragen welke plek je absoluut gezien moet hebben. Zo ontdek je de meest unieke lokale plaatsen.

Bedrijven die je helpen bij je vakantie samenstellen!

Naast dat er verschillende manieren zijn om naar Frankrijk te reizen, zijn er ook verschillende overnachtingsmogelijkheden in het land. Er zijn heel veel hotels, campings, chateaus en 'gîtes' (vakantiewoningen). Als je zeker weet dat je een vakantiehuis wilt, kun je bij Belvilla, Eliza was Here of OAD Reizen je perfecte vakantie zeker vinden.

Belvilla

Via Belvilla kun je heel veel verschillende huizen boeken en dus oneindig variëren in je wensen. Een zwembad, inbegrepen 'café et croissant' (typisch Frans ontbijt) - of juist niet, in de bebouwde kom, of ver van alles verwijderd. Er is voor ieder wat wils. Ontdek of Belvilla iets voor jouw ideale vakantie is door Belvilla reviews en ervaringen van klanten te lezen!

Eliza was Here

Een andere optie die veel te bieden heeft in Frankrijk, is de website van Eliza Was Here. De accommodaties op Eliza Was Here zijn zorgvuldig geselecteerd en worden alleen toegevoegd aan de website als men er zeker van is dat het goed is. Hierdoor weet je zeker dat je kunt ontspannen op je vakantieadres en begint de vakantie dus al na het boeken. Eliza Was Here biedt geen volledige vakantiereizen voor Frankrijk, maar wel prachtige hotels. Zoekend naar een ontspannen vakantie, kan Eliza Was Here je wellicht helpen. Hier kun je Eliza Was Here reviews en ervaringen van eerdere klanten lezen en zelf beoordelen.

OAD-reizen

Wie graag een volledig geplande reis boekt, om helemaal ontzorgd op vakantie te gaan, vindt misschien die ideale vakantie wel bij OAD Reizen. Bij OAD kun je en losse accommodaties boeken, en geheel of gedeeltelijk verzorgde reizen boeken. Zo is er de mogelijkheid tot een busreis, fietstrip of wandelvakantie. Voor Frankrijk hebben ze in verschillende gebieden reizen uitgezet, waardoor het aanbod veelzijdig is en er daadwerkelijk iets te kiezen is. Bij het boeken staat ook meteen aangegeven of het vertrek al gegarandeerd is, of nog afhankelijk is van factoren. Lees hier OAD reizen reviews van klanten die eerder de diensten van OAD hebben gebruikt.

Conclusie

Zoals je ziet is er veel te doen wanneer je op reis gaat naar Frankrijk. Het is een goede vakantie bestemming gedurende het hele jaar. Zo kan je er in de winter terecht voor wintersporten en in de zomer kan je terecht op een van de vele stranden om te genieten van de zee! in de herfst kan je er terecht voor citytrips om de steden beter te leren kennen en in de Lente kan je er terecht voor mooie wandelingen door de natuur!

Meer Vakantie